WPLounge
Home » WordPress Plugins » Berichten makkelijker inplannen met WordPress Editorial Calendar

Berichten makkelijker inplannen met WordPress Editorial Calendar

Het is natuurlijk heel fijn dat je berichten kan inplannen op je WordPress-website. Als je bijvoorbeeld een website hebt waar je dagelijks verse content wilt plaatsen (of je het nou voor SEO doet, of om bezoekers terug te laten keren) is het een handige tool voor als je op vakantie gaat of een drukke week in het verschiet hebt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het kan voorkomen – wanneer er bijvoorbeeld breaking news is waarover je wilt schrijven – dat je even snel even een bericht tussendoor wilt plaatsen. Dan is het wellicht ook zo dat je het bericht dat eigenlijk voor die dag ingepland stond wilt verplaatsen naar de dag erna. En het bericht van de dag daarna ook weer. Wanneer je veel berichten hebt ingepland kan dit een stuk langer gaan duren.

Het is dan vaak een kwestie van bericht voor bericht verplaatsen naar een dag later, of het eerst volgende bericht te verplaatsen naar de eerst volgende dag waarop nog niets staat ingepland.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Dit is misschien niet héél veel werk, maar het kan nog veel sneller!

Het bericht dat je nu leest is ingepland voor 14 juni 2013 om 08:15 uur.
Het bericht dat je nu leest is ingepland voor 14 juni 2013 om 08:15 uur.

WordPress Editorial Calendar

De plugin “WordPress Editorial Calendar” biedt uitkomst. Wanneer je hem installeert wordt er een nieuw kopje toegevoegd onder “Berichten”, namelijk “Kalender”.

Kalender
Onder “Berichten” komt een nieuw kopje “Kalender” te staan.

Wanneer je naar de kalender (agenda) gaat krijg je een maandoverzicht waarin je per dag ziet welk bericht er ingepland staat én hoe laat. Op onderstaande afbeelding een overzicht van de berichten op WordPress Lounge van 10, 11 en 12 juni.

ingeplande-berichten

Wanneer je een bericht naar een andere dag wilt verplaatsen kun je hem dankzij deze plugin gewoon van het ene vakje naar het andere vakje slepen. Je bericht wordt dan automatisch ingepland op de dag waar je hem naartoe hebt gesleept.

Dat is niet het enige dat de plugin zo handig maakt; het biedt een veel beter overzicht dan het standaard overzicht in WordPress; alle berichten onder elkaar.

Wil jij ook makkelijker je berichte inplannen? Download dan nu de WordPress Editorial Calendar plugin.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

 • Hoe kan het komen dat ik deze plugin niet kan gebruiken? Waar heeft dat mee te maken? Nu kan ik namelijk alleen kiezen uit:
  – wordpress event calendar
  – easy calendar
  – juna event calendar
  – Tockify events calendar
  – Event calendar WD

  • Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met “niet kan gebruiken”. Kan je de plugin wel installeren? Of kan je hem niet vinden in de WordPress.org Plugin Directory? Wellicht kun je hem dan handmatig downloaden (https://wordpress.org/plugins/editorial-calendar/) en uploaden via de FTP van je website.

   Succes!

   Jelle