WPLounge
Home » WordPress Plugins » De beste WordPress membership plugins

De beste WordPress membership plugins

De beste WordPress membership plugins

Zoek je een plugin om een “membership”-website te bouwen met WordPress? In dit artikel zetten we de populairste en beste membership-plugins op een rij.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een “membership website” is een website waar bezoekers bepaalde content alléén kunnen zien als ze lid zijn. Vaak moet er betaald worden voor een lidmaatschap. Het is dus belangrijk dat je niet alleen een afgeschermde omgeving hebt voor leden, maar dat je website ook betalingen kan accepteren. Er zijn veel verschillende membership plugins voor WordPress. In dit artikel behandelen we er vijf en zullen we voor iedere plugin de voor- en nadelen op een rij zetten.

1: MemberPress

MemberPressDe plugin MemberPress is één van de beste en meest populaire plugins voor het bouwen van een Membership-website. Bovendien is dit een van de makkelijkste plugins om te gebruiken. Je hebt niet veel technische kennis nodig om met MemberPress te werken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het grote voordeel van MemberPress is dan ook hoe makkelijk het is om de plugin in te stellen. Daarnaast biedt MemberPress de mogelijkheid voor “content dripping”. Dit houdt in dat je leden pas na een bepaalde tijd bepaalde content te zien krijgen. Zo kun je ze motiveren om langer lid te blijven, want niet alle content is in één keer beschikbaar. Een ander voordeel is dat de prijs van MemberPress redelijk is: vanaf $99 per jaar.

Een nadeel van MemberPress is dat er maar drie payment gateways worden ondersteund. PayPal en Stripe zitten standaard in het pakket, Authorize.net krijg je vanaf het Developer-pakket ($199 per jaar). Helaas worden providers als Mollie dus niet ondersteund. Gelukkig kun je met Stripe in principe iDeal-betalingen aanbieden.

2: Restrict Content Pro

Restrict Content ProOok Restrict Content Pro is een zeer populaire plugin voor het verkopen van lidmaatschappen. Net als MemberPress is Restrict Content Pro redelijk eenvoudig in het gebruik. Het is niet heel moeilijk om met deze plugin een website te bouwen waarop je lidmaatschappen kunt verkopen.

Een groot voordeel is dat Restrict Content Pro veel integraties standaard ingebouwd heeft, zoals Stripe, PayPal en MailChimp. De payment providers die standaard ondersteund worden zijn PayPal, Stripe en Braintree. Andere gateways kun je toevoegen door een extensie te kopen. Ook werkt Restrict Content Pro goed samen met Easy Digital Downloads.

Qua prijzen lijkt Restrict Content Pro ook op MemberPress. Vanaf $99 per jaar kun je de plugin al gebruiken. De meer uitgebreide “abonnementen” zijn wel direct een stuk duurder.

3: Paid Memberships Pro

Paid Memberships ProPaid Memberships Pro mag uiteraard niet ons lijstje ontbreken. Het mooie van deze plugin is dat er een gratis versie van beschikbaar is. Natuurlijk is deze gratis versie vrij beperkt, maar het is wel fijn om de (gratis) plugin eerst uit te proberen voordat je betaalt voor de Pro-versie.

Er worden veel payment providers ondersteund, zoals PayPal, Stripe, 2Checkout en meer. Er zijn bovendien veel verschillende extensies beschikbaar, zowel gratis als betaald.

Een nadeel van Paid Memberships Pro is dat het soms vrij ingewikkeld kan zijn om er mee te werken. Daarnaast zijn de betaalde pakketten vrij duur: het begint pas vanaf $297 per jaar. Dit is toch een stuk duurder dan de overige membership-plugins.

4: LearnDash

LearnDashOok LearnDash is een populaire optie voor het bouwen van een membership-site. Het is net als MemberPress en Restrict Content Pro vrij makkelijk in gebruik. Je kunt heel makkelijk bepaalde content op je website verbergen of beperken tot (betalende) leden. Je kunt bovendien ook online cursussen verkopen met LearnDash. Net als MemberPress kun je gebruikmaken van content dripping: bepaalde content pas zichtbaar maken als iemand lang genoeg lid is. Je kunt LearnDash ook koppelen aan WooCommerce, bbPress en Slack.

Voor één website kost LearnDash $159 per jaar. LearnDash richt zich voornamelijk op het verkopen van cursussen, en is daarom minder geschikt voor andere soorten Membership-sites.

5: S2Member

S2MemberS2Member is een gratis membership-plugin. Er is ook een Pro-versie beschikbaar voor $89 (één website) of $189 (onbeperkt). De gratis versie is vrij beperkt, maar het is (net als bij Paid Memberships Pro) een handige manier om te ontdekken of de plugin je bevalt.

De gratis versie ondersteunt alleen PayPal voor betalingen. De Pro-versie ondersteunt ook Stripe en Authorize.net. In de Pro-versie van S2Member zit ook een “content dripping”-mogelijkheid.

Helaas is S2Member een stuk minder vriendelijk in gebruik dan de hierboven genoemde plugins. Dat is ook al een beetje af te zien aan de wat verouderde website van de plugin.

Conclusie

Wij zien MemberPress en Restrict Content Pro als de beste opties voor een Membership-website. LearnDash is ook een hele goede plugin, maar vooral als je met WordPress online cursussen wilt verkopen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Hi Wouter,
    Weet jij soms of er een memberships plugin is die (zonder WooCommerce) te koppelen is aan iDeal?