WPLounge
Vergrootglas toevoegen aan afbeeldingen op je WordPress-site
Home » WordPress Plugins » Vergrootglas toevoegen aan afbeeldingen op je WordPress-site

Vergrootglas toevoegen aan afbeeldingen op je WordPress-site

Veel websites bieden bezoekers de mogelijkheid om in te zoomen op afbeeldingen. Vooral bij productfoto’s (van bijvoorbeeld kleding) in webshops is dit zeer gebruikelijk. Maar hoe voeg je deze functionaliteit toe aan je WordPress-site?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WP Image Zoom
De gratis WP Image Zoom-plugin

Sommige WooCommerce themes hebben standaard de mogelijkheid om in te zoomen op productfoto’s. Maar als je een theme gebruikt dat dit niet doet, dan kan het handig zijn om een plugin te installeren die dit voor je regelt. Zo is er bijvoorbeeld de gratis WP Image Zoom-plugin.

WP Image Zoom

De plugin WP Image Zoom voegt automatisch een zoom-functie aan je WordPress-afbeeldingen toe. In de onderstaande video kun je zien hoe dat er uit ziet bij een WooCommerce-webshop.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WP Image Zoom instellingen
Klik voor een grotere weergave.

De Image Zoom-plugin heeft vier soorten zoom-functies waaruit je kunt kiezen:

  • Inner zoom
  • Round lens
  • Square lens
  • Outer zoom

In het instellingen-scherm van de plugin (zie ook de screenshot rechts) kun je iedere soort zoom bekijken. Zo kun je alvast zien hoe het er op je WordPress-website uit zal zien.

Je kunt ook effecten toevoegen aan de zoom-functie. Daarnaast kun je tijdens het bewerken van WordPress-pagina’s en -berichten met één klik zoom-functionaliteit aan afbeeldingen toevoegen. Het is ook mogelijk om afbeeldingen géén zoom-functie te geven, je kiest zelf welke afbeeldingen het wel krijgen.

Vanuit de instellingen-pagina van de plugin kun je de functionaliteit wel in één keer inschakelen voor alle producten in je WooCommerce-webshop.

WP Image Zoom instellingen
WP Image Zoom instellingen

Pro-versie

WP Image Zoom heeft ook een Pro-versie. Het zoom-scherm is dan responsive waardoor het ook op mobiele devices goed werkt. De Pro-versie werkt bovendien ook met WooCommerce-variaties en met featured images van Easy Digital Downloads-producten. Daarnaast kun je met de Pro-versie ook inzoomen wanneer afbeeldingen in een Lightbox openen, of wanneer ze in een slider staan. De Pro-versie is te koop vanaf ongeveer 48 dollar.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer