Uitgelichte afbeelding

Een uitgelichte afbeelding (of in het Engels: featured image) is een afbeelding die in WordPress aan berichten kan hangen. Dit zorgt er – bij bepaalde thema’s – voor dat die afbeelding naast je bericht komt te staan in archieven, categorieën en andere blogpagina’s.

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van uitgelichte afbeeldingen naast berichten.

Berichten met uitgelichte afbeelding op een categorie-pagina van wplounge.nl

Berichten met uitgelichte afbeelding op een categorie-pagina van wplounge.nl

Uitgelichte afbeelding instellen

Om een uitgelichte afbeelding in te stellen voor een bericht in WordPress, zoek je tijdens het bewerken van het bericht (in de editor) rechts onderin naar het veld “Uitgelichte afbeelding” en klik je op “Stel uitgelichte afbeelding in”.

Uitgelichte afbeelding instellen

Uitgelichte afbeelding instellen

Let op! Als je deze optie niet ziet, kan het zijn dat deze verborgen is. In dat geval scroll je naar boven en klik je rechtsboven op “Scherminstellingen“. In het menu dat zich nu uitvouwt, vink je “uitgelichte afbeelding” aan.

Uitgelichte afbeelding voor pagina’s

Het kan zo zijn dat je ook een uitgelichte afbeelding kunt instellen voor de Pagina’s op je WordPress-website. Dit is meestal niet nodig, maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat je thema hier iets mee doet. Ook kan het ervoor zorgen dat je pagina’s er in je zoekresultaten beter uit zien, omdat deze dan ook een afbeelding hebben.

Uitgelichte afbeelding in Premium themes

In Premium WordPress Themes is een uitgelichte afbeelding vaak belangrijk, omdat die in een slider worden gebruikt. Heb je een website zonder uitgelichte afbeeldingen en schakel je over naar een thema dat er zonder die afbeeldingen niet goed uit ziet?

Het kan dan handig zijn om een standaard uitgelichte afbeelding in te stellen.

Meer lezen