WPLounge

Autosave

Autosave is een functie in WordPress die berichten en pagina’s automatisch opslaat wanneer je ze aan het bewerken bent. Zo gaat je werk niet verloren wanneer je bijvoorbeeld je internetverbinding verliest. Sinds WordPress 3.6 zit autosave standaard in WordPress ingebouwd.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Autosave

Hierboven zie je een voorbeeld van een autosave-melding in WordPress. De versie die WordPress heeft opgeslagen in mijn  browser verschilt van de versie die in het bericht getoond wordt.

Wanneer je op “Zet back-up terug.” klikt zal WordPress jouw meest recente backup terughalen zodat je geen werk kwijt raakt. Ideaal voor als je een slechte internetverbinding hebt waarbij de verbinding af en toe verbroken wordt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Autosave; waarom?

Autosave werd in WordPress ingebouwd toen er veel klachten kwamen over werk dat verloren gaat. Veel mensen zeiden zelfs dat ze al hun artikelen of blogberichten eerst in Word of een ander programma schreven en dan pas in WordPress plakten, puur zodat ze zeker wisten dat er geen werk verloren zou gaan wanneer er iets mis zou gaan met de verbinding.

Hier is door het ontwikkelingsteam van WordPress.org op ingespeeld door autosave definitief in te bouwen in de WordPress core.

Revisies en autosave

Revisies zijn er sinds WordPress 3.7. Dit houdt in dat WordPress alle versies van je bericht of pagina opslaat zodat je ze altijd nog kunt “terughalen” wanneer je een fout maakt. Ook hier zorgt autosave ervoor dat een automatisch opgeslagen versie automatisch bij de revisies komt te staan.