WPLounge
WordPres Kerstmis
Home » WordPress Algemeen » Maak je WordPress website klaar voor Kerstmis!

Maak je WordPress website klaar voor Kerstmis!

Fysieke winkels hebben een voordeel ten opzichte van webwinkels: ze kunnen de bezoeker blij maken met een leuke kerstsfeer. Webwinkels en websites kunnen dit niet zo makkelijk, maar toch zijn er een aantal manieren om je WordPress website klaar te maken voor Kerstmis. In dit artikel bespreek ik een aantal van deze manieren en kijken we naar een aantal voorbeelden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPres Kerstmis

Allereerst, namens de redactie van WordPress Lounge, wensen wij iedereen een fijne kerst! Nu we dat gehad hebben, kunnen we kijken naar een aantal leuke plugins om je website wat op te vrolijken tijdens Kerstmis. Je kunt de plugins na Kerstmis gewoon weer uitzetten, geen permanente versieringen dus.

Let it snow, let it snow, let it snow…

WordPress plugins om het te laten sneeuwen op je website, die zijn er genoeg. Bijvoorbeeld de gratis Merry Christmas plugin, die zelfs muziek ondersteunt (ik raad dit af, muziek wordt over het algemeen als irritant ervaren op websites). Merry Christmas laat het sneeuwen in verschillende kleuren en er komt af en toe een kerstman voorbij vliegen. Gezellig. Een andere uitgebreide plugin om het te laten sneeuwen op je website is Improved Let it Snow. Er zijn veel verschillende instellingen beschikbaar. Last but not least: de Tribulant Snow Storm plugin, ook gratis te downloaden. Bekijk hier een demo van de sneeuwstorm die je over je website kunt laten razen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Versiering

Flauw. Ik zal ze vermelden, maar echt mooi zijn ze niet: Christmas Ball on Branch en Christmas Lights. De Xmas Lights plugin doet het beter, met mooiere lampjes.

Xmas lights
De ‘Xmas lights’ plugin

Pas wel op met versieringen en je content. Versieringen moeten je content niet in de weg zitten. Bovenstaande lampjes zitten de zoekfunctie in de weg en dus zou ik ze niet gebruiken. Versiering is leuk, maar je website moet wel blijven functioneren! Vergeet daarnaast niet alles weer weg te halen zodra Kerstmis voorbij is.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer