WPLounge
WordPress 4.1

WordPress 4.1 komt er aan!

In december is het weer zo ver; een nieuwe versie van WordPress. Versie 4.1 om precies te zijn. Wat is er nieuw in deze versie en wat verandert er voor jou als gebruiker?

Twenty Fifteen

Zoals bijna ieder jaar, komt WordPress vanaf versie 4.1 weer met een nieuw standaard theme. Dit jaar is dat Twenty Fifteen; de opvolger van Twenty Fourteen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Twenty Fifteen richt zich volledig op blogs en ziet er dankzij de typografie zeer strak en minimalistisch uit.

Twenty Fifteen
Twenty Fifteen (klik voor groter)

Nieuwe “distraction free” editor

Tijdens het schrijven van een nieuw artikel of blogbericht voor je WordPress-website, kan het zijn dat je alle opties rondom de editor afleidend vindt. Deze kun je nu gemakkelijk uitschakelen. Bekijk hier een demo-video van de nieuwe “distraction free”-editor.

Makkelijk een nieuwe taal installeren

Ook het veranderen van de taal van je WordPress-website wordt nu gemakkelijk. Dit gaat vanaf WordPress 4.1 gewoon in het menu onder Instellingen > Algemeen. Dit was sinds WordPress 4.0 al mogelijk voor de talen die al geïnstalleerd zijn. Vanaf 4.1 wordt het ook mogelijk om vanuit de backend nieuwe “language packs” te installeren.

WordPress 4.1Meer

Wat is er nog meer nieuw in WordPress 4.1? Dit lees je in dit blogbericht op WordPress.org.

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

3 reacties