WPLounge
WordPress.com naar WordPress.org
Home » WordPress Algemeen » Vijf redenen om van WordPress.com naar WordPress.org te verhuizen

Vijf redenen om van WordPress.com naar WordPress.org te verhuizen

WordPress.com is een ideaal platform voor beginnende bloggers; je kunt eenvoudig een blog opzetten en alles wordt voor je geregeld. Nog een voordeel; het is gratis. Maar, als je blog enorm groeit kan WordPress.com ook zeer beperkend werken. In dit artikel lees je vijf redenen om van WordPress.com te verhuizen naar WordPress.com.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org? Mocht je dat (nog) niet weten, lees dan eerst: Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org.

Redenen om van WordPress.com naar WordPress.org te verhuizen

WordPress.com naar WordPress.orgEr zijn genoeg redenen om te verhuizen naar een WordPress.org-installatie. Natuurlijk komen hier kosten bij kijken, zoals een domeinnaam en webhosting. Deze kosten vallen echter reuze mee als je je bedenkt wat er met WordPress.org allemaal mogelijk is!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1. Plugins

Eén van de belangrijkste redenen om naar WordPress.org over te gaan is de mogelijkheid om plugins te gebruiken. Dat wil zeggen; veel meer plugins dan op WordPress.com.

Plugins zijn juist wat WordPress vaak zo mooi maakt; dankzij plugins is met WordPress bijna alles mogelijk! Op WordPress.com is dit helaas een stuk minder het geval, en word je beperkt tot de themes en plugins die ze daar geschikt vinden.

Ook Google Analytics – dé manier om bij te houden hoe veel mensen je website bezoeken – is niet mogelijk op WordPress.com; je zit daar vast aan de statistieken van Jetpack (en die zijn nu eenmaal een stuk minder uitgebreid dan die van Google Analytics).

2. WordPress themes

Op WordPress.com heb je veel mooie WordPress themes, maar voor WordPress.org heb je er nog véél meer. Ook kun je naar je eigen installatie ook je eigen themes uploaden, of themes die je hebt gekocht via bijvoorbeeld Themeforest.

3. Geld verdienen

Geld verdienen
Op WordPress.com mag je geen advertenties op je website plaatsen. Of dit nu Google Adsense is of zelf-verkochte advertenties; het mag niet. Dat is frustrerend, want een blog met veel bezoekers kan aardig wat inkomsten opleveren.

4. Je eigen “merk”

Als je een eigen domeinnaam hebt zullen mensen je sneller herkennen dan wanneer je een .wordpress.com-blog hebt. Op je zelf-gehoste WordPress.org-website vervallen al deze beperkingen en kun je je website net zo lang aanpassen totdat deze perfect bij jouw merk past!

5. Code aanpasen!

Niet iedereen zal dit een goede reden vinden, maar ik wel; op WordPress.com heb je niet de mogelijkheid om de code aan te passen, of dat nu van het theme is of van een plugin. Op WordPress.org mag je (op eigen risico) zo veel aanpassen als je wilt, waardoor je enorm veel vrijheid hebt om je website naar een hoger niveau te tillen

 


 

Gebruik jij WordPress.com, of heb je een zelf gehoste WordPress.org-website? Wat is voor jou de reden om WordPress.org te gebruiken? Laat een reactie achter!

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer