WPLounge
Home » Tutorials » Geld verdienen met je WordPress-website

Geld verdienen met je WordPress-website

Het internet is een geweldig medium om jezelf en/of je product te promoten. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om geld te verdienen aan je WordPress website. Echter is het niet eenvoudig, zeker in het begin kost het veel tijd zonder direct resultaat te zien. Zie het daarom als een langdurig project! 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De eerste vraag is natuurlijk; word je snel rijk van jezelf en/of je product verkopen? Wij denken van niet. Op internet loont het vaak om andermans product(en) te verkopen of te promoten; affiliate marketing. Ook met Google AdSense valt genoeg te verdienen, wanneer je de juiste niche vindt. Een andere manier om inkomsten te generen is door producten te verkopen of door online cursussen aan te bieden.

Geld verdienen met je (WordPress-)website
Geld verdienen met je (WordPress-)website

Welke opties zijn er om geld te verdienen met (WordPress) websites? Wij lichten er een aantal uit die bovendien geschikt zijn om vanuit WordPress te doen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het juiste publiek vinden

De eerste stap bij het starten van een online business is het vinden van het juiste publiek. Hier bedoelen we mee dat de website interessant genoeg moet zijn voor de juiste bezoekers. Zo kan je bijvoorbeeld een personal trainer zijn met een eigen blog over fitness. Of je bent een fotograaf die alles weet over fotografie en daar graag blogs over schrijft. De content zal leiden tot meer bezoekers en dat is een vereiste voordat je kan beginnen met geld verdienen.

Dropshipping

Natuurlijk zijn er veel manieren om producten te verkopen. Zo is er het fenomeen dat sinds een aantal jaar heel populair is; dropshipping. Wanneer je een “dropshipper” hebt gevonden heb je de mogelijkheid om de producten van de dropshipper / leverancier te verkopen op je eigen website. Je hebt dus zelf een webwinkel waarin je die producten verkoopt onder je eigen naam.

Vaak liggen de marges tussen de 10 en 25 procent van de omzet, afhankelijk van het soort product dat je verkoopt. Als je geluk hebt mag je de verkoopprijs zelfs zelf bepalen!

Een leverancier vinden
Om succesvol te worden met dropshipping heb je allereerst een goede leverancier nodig. Een aantal zaken is belangrijk; maak duidelijke afspraken, plaats eens een testbestelling (houdt de leverancier zich aan alle afspraken?) en zorg dat je Algemene Voorwaarden hebt die jou goed indekken tegen eventueel falen van de leverancier.

Om een leverancier te vinden kun je een groothandel direct contacteren en uitleggen wat dropshipping inhoudt. Er zijn echter ook “ebooks” te koop waarin dropshipping beter wordt toegelicht én waarin leveranciers vermeld staan waarvan bekend is dat ze aan dropshipping doen.

Een webwinkel starten
Zodra je een goede leverancier hebt gevonden begin je een webwinkel. Het liefst met WooCommerce. Hier plaats je de artikelen in van de leverancier en bestellingen stuur je (idealiter automatisch) door naar de dropshipper. Aangezien jij de betalingen ontvangt dien jij het afgesproken bedrag over te maken naar de dropship-leverancier.

Meer lezen:

Nadelen van dropshipping
Het is erg eenvoudig om een webwinkel te starten met dropshipping. Sterker nog, binnen een dag kan je al starten met een dropshipping webshop. Hierdoor is de markt overspoeld met webshops die allemaal vergelijkbare producten verkopen. Om toch succesvol te kunnen zijn is het essentieel om alles goed op orde te hebben. We denken dan aan slimme marketing en social media, een goede klantenservice en een uitstekende webshop.

Google Adsense inkomstenGoogle AdSense

Het plaatsen van advertenties is een andere manier om inkomsten te generen. Google AdSense is waarschijnlijk het meest bekende advertentieprogramma. Je plaatst advertenties van Google op je website en Google stemt de advertenties af op jouw content én op jouw bezoeker. Google weet vaak waar jouw bezoeker op gezocht heeft en zal dus ook advertenties plaatsen die daar aan gerelateerd zijn.

Per branche verschilt de CPC enorm. CPC staat voor “cost per click”; dat is wat de adverteerder betaalt wanneer er iemand op een advertentie klikt. Die adverteerder zal deze advertenties meestal via Google AdWords hebben opgezet.

In de financiële branche (leningen, hypotheken en verzekeringen) kan de CPC oplopen tot een paar euro per klik. Dat betekent dus een paar euro wanneer iemand alléén op jouw advertentie klikt! Er zijn zelfs gevallen bekend waar één klik maar liefst €20,- heeft opgeleverd. Helaas is in dat soort branches, vanwege de hoge CPC, de concurrentie ook moordend. Verwacht dus niet binnen een maand hoog in Google te staan op een zoekterm als “goedkope lening” of “goedkoopste verzekering”.

Affiliate marketing

Net als bij Google AdSense hoef je zelf heel weinig te doen om geld te verdienen met affiliate marketing. Zo zijn er affiliate-programma’s van verzekeraars en verstrekkers van leningen en hypotheken. Zij geven je vaak een paar tientjes (!) voor mensen die via jou bij ze terecht komen én een product aanschaffen.

De meeste grote webshops zoals Bol.com of Amazon bieden een affiliate partnerprogramma aan. Als je wilt weten of jouw favoriete merk of website een affiliate programma heeft hoef je vaak niet meer te doen dan te zoeken op website + affiliate via Google. Heb je een website die goed scoort in Google én zich op een bepaald onderwerp toelegt? Dan is het wellicht een optie om affiliate links te plaatsen. 

WordPress webshop

Wanneer je al beschikt over een blog in een bepaalde niche, is het verkopen van producten één van de meest winstgevende manieren om geld te verdienen. Je blogt bijvoorbeeld over tuinieren, dan is het slim om een kleine tuinier webshop te openen. De WooCommerce handleiding is een goed startpunt om alles te leren over het bouwen van een WooCommerce webshop.

Online cursussen

WordPress cursus

Een andere mogelijkheid om inkomsten te generen via je WordPress website is het aanbieden van online cursussen in de vorm van een eBook of video’s. Wellicht denk je bij het maken van een eigen cursus dat je een expert moet zijn. Dat is niet altijd het geval, informatie goed presenteren zodat cursisten er waarde uit kunnen halen is vaak belangrijker. Met een WordPress plugin zoals LearnPress kan je makkelijk zelf cursussen aanbieden op je website.

Betaalde plaatsingen

Ten slotte is het ook mogelijk om geld te verdienen met betaalde plaatsingen. Hierbij wordt je betaald voor het plaatsen van een blog om een product of dienst te promoten. Denk hierbij aan een review die je als blogger schrijft. Let er wel op om eerlijke feedback te geven om het vertrouwen van je lezers niet te verliezen. Voordat bedrijven je zullen benaderen als blogsite moet je natuurlijk al wel veel websitebezoekers hebben.

Donaties

Beheer je een website voor een vereniging of organisatie? Dan is het wellicht een optie om een doneerknop te plaatsen op je WordPress website. Maak het eenvoudig en gebruik een donatie plugin zoals Charitable. Met deze plugin maak je binnen enkele minuten een donatieformulier. Wie de website genoeg weet te waarderen heeft dan altijd de mogelijkheid om hiervan gebruik te maken.

Tot slot

Dit zijn de meest gebruikte mogelijkheden om geld te verdienen met je WordPress website. De verdiensten hangen sterk af van het aantal bezoekers en de niche van de website waarvoor jij goede blogs weet te schrijven! Geef niet te snel op, het kan enige tijd duren voordat er enig resultaat te verwachten is. Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter!

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

Reageer