WPLounge
Home » Tutorials » Geld verdienen met je WordPress-website

Geld verdienen met je WordPress-website

Het internet is een geweldig medium om jezelf en/of je product te promoten. Er zijn ook veel mensen rijk geworden met het internet.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De vraag is natuurlijk; word je écht rijk van jezelf en/of je product verkopen? Wij denken van niet. Op internet loont het vaak om andermans product(en) te verkopen of te promoten; affiliate marketing. Ook met AdSense valt genoeg te verdienen, wanneer je de juiste niche vindt.

Geld verdienen met je (WordPress-)website
Geld verdienen met je (WordPress-)website

Welke opties zijn er om geld te verdienen met (WordPress) websites? Wij lichten er een aantal uit die bovendien geschikt zijn om vanuit WordPress te doen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Dropshipping

dropshipping

Natuurlijk zijn er veel manieren om producten te verkopen. Zo is er het fenomeen dat sinds een paar jaar heel populair is; dropshipping. Wanneer je een “dropshipper” hebt gevonden heb je de mogelijkheid om de producten van de dropshipper / leverancier te verkopen op je eigen website. Je hebt dus zelf een webwinkel waarin je die producten verkoopt onder je eigen naam.

Vaak liggen de marges tussen de 10 en 25 procent van de omzet. Als je geluk hebt mag je de verkoopprijs zelfs zelf bepalen!

Een leverancier vinden
Om succesvol te worden met dropshipping heb je allereerst een goede leverancier nodig. Een aantal zaken is belangrijk; maak duidelijke afspraken, plaats eens een testbestelling (houdt de leverancier zich aan alle afspraken?) en zorg dat je Algemene Voorwaarden hebt die jou goed indekken tegen eventueel falen van de leverancier.

Om een leverancier te vinden kun je een groothandel direct contacteren en uitleggen wat dropshipping inhoudt. Er zijn echter ook “ebooks” te koop waarin dropshipping beter wordt toegelicht én waarin leveranciers vermeld staan waarvan bekend is dat ze aan dropshipping doen.

Een webwinkel starten
Zodra je een goede leverancier hebt gevonden begin je een webwinkel. Het liefst met WooCommerce. Hier plaats je de artikelen in van de leverancier en bestellingen stuur je (idealiter automatisch) door naar de dropshipper. Aangezien jij de betalingen ontvangt dien jij het afgesproken bedrag over te maken naar de dropship-leverancier.

Meer lezen:

AdSense

adsense

AdSense is een advertentieprogramma van Google. Je plaatst advertenties van Google op je website en Google stemt de advertenties af op jouw content én op jouw bezoeker. Google weet vaak waar jouw bezoeker op gezocht heeft en zal dus ook advertenties plaatsen die daar aan gerelateerd zijn.

Per branche verschilt de CPC enorm. CPC staat voor “cost per click”; dat is wat de adverteerder betaalt wanneer er iemand op een advertentie klikt. Die adverteerder zal deze advertenties meestal via Google AdWords hebben opgezet.

In de financiële branche (leningen, hypotheken en verzekeringen) kan de CPC oplopen tot een paar euro per klik. Dat betekent dus een paar euro wanneer iemand alléén op jouw advertentie klikt! Er zijn zelfs gevallen bekend waar één klik maar liefst €20,- heeft opgeleverd. Helaas is in dat soort branches, vanwege de hoge CPC, de concurrentie ook moordend. Verwacht dus niet binnen een maand hoog in Google te staan op een zoekterm als “goedkope lening” of “goedkoopste verzekering”.

Affiliate marketing

Net als bij AdSense hoef je zelf heel weinig te doen om geld te verdienen met affiliate marketing. Zo zijn er affiliate-programma’s van verzekeraars en verstrekkers van leningen en hypotheken. Zij geven je vaak een paar tientjes (!) voor mensen die via jou bij ze terecht komen én een product aanschaffen.

Een populair affiliate-netwerk is Daisycon. Je kunt hier een account aanmaken en je website aanmelden voor verschillende affiliate-programma’s (meld je hier aan voor Daisycon).

Heb je een website die goed scoort in Google én zich op een bepaald onderwerp toelegt? Dan is het wellicht een optie om affiliate links te plaatsen. Ook grote webwinkels (zoals Bol.com) hebben vaak een zogeheten “partnerprogramma”; je krijgt een bepaald percentage van iedere verkoop die aan jouw website te danken is.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content