WPLounge
Home » Tutorials » Logo aanpassen op de WordPress login-pagina

Logo aanpassen op de WordPress login-pagina

Logo aanpassen op de WordPress login-pagina

Als je wilt inloggen in WordPress krijg je standaard het WordPress-logo te zien. Veel mensen vinden het fijner om hier hun eigen logo te zien. Het is heel makkelijk om het login-logo aan te passen. In dit artikel laten we zien hoe!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Veel mensen zien liever hun eigen logo dan het WordPress-logo, want het CMS voelt dan veel meer als hun “eigen” systeem. Ook als je een website maakt voor een klant is het leuk voor de klant om hier hun eigen logo terug te zien. Zo ziet het er veel meer uit alsof het echt hun eigen systeem is. Het is een simpel maar leuk detail dat je klant zeker zal waarderen!

WordPress login-logo aanpassen

Je kunt het logo op de login-pagina van WordPress op meerdere manieren aanpassen. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een plugin. Toch is het niet aan te raden om overal een plugin voor te installeren. Daarom is er ook een andere manier, namelijk door een stuk code in het functions.php-bestand van je theme te plaatsen of door diezelfde code in een eigen plugin te zetten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: PHP-code in functions.php of je eigen plugin

Wanneer je een eigen site-specifieke plugin hebt op je WordPress-website, kun je deze gebruiken om de onderstaande code toe te voegen. Zo niet, dan kun je de code eventueel ook in het functions.php-bestand van het actieve WordPress-theme plakken.

De code hierboven maakt een PHP-functie aan die het login-logo aanpast. De URL die op de regel staat die begint met “background-image” dien je te vervangen door de URL van jouw logo. Vul vervolgens bij “width” en “height” de juiste breedte en hoogte in voor je logo (in pixels). Gebruik diezelfde breedte en hoogte als “background-size” (de regel onder “height”). Wanneer je deze code hebt toegevoegd en het bestand hebt opgeslagen zul je je eigen logo te zien krijgen op de login-pagina.

2: Een plugin gebruiken

WP Custom Login Page LogoAls de methode hierboven voor jou te ingewikkeld of te technisch is, dan kun je eventueel ook gebruikmaken van een gratis WordPress-plugin zoals WP Custom Admin Login Page Logo (zie screenshot rechts). Je kunt een logo uploaden en je krijgt direct een preview te zien. Daarnaast is het mogelijk om tekst onder het logo toe te voegen en om je eigen CSS-code toe te voegen voor extra styling.

Je hoeft in deze CSS géén background-image toe te voegen. Dit doet de plugin al voor je wanneer je je eigen logo hebt geüpload. Een andere plugin die ongeveer hetzelfde doet is Custom Login Logo.

Meer informatie

De bovenstaande methoden zijn allebei zeer geschikt voor het aanpassen van het logo op de WordPress login-pagina. Wij raden je aan om de eerste methode te gebruiken, en dan het liefst in een eigen (site-specifieke) plugin. Zo weet je zeker dat je wijzigingen niet verloren gaan als je van WordPress-theme wisselt. Als je ervoor kiest om de PHP-code in het functions-bestand van je theme te plakken, zorg dan dat je deze code ook in het functions.php-bestand plakt van een nieuw theme (als je een nieuw theme gaat gebruiken).

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Adverteerders
X