WPLounge
WordPress 4.0

WordPress 4.0 “Benny” nu beschikbaar

Gisterenavond werd WordPress 4.0 “Benny” vrijgegeven. WordPress Lounge is inmiddels geüpdatet, en wij zijn erg te spreken over de aanpassingen aan ons favoriete CMS. WordPress 4.0 “Benny” is vernoemd naar Benny Goodman. Iedere versie van WordPress wordt vernoemd naar een jazz-artiest.

4.0, een grote update?

WordPress 4.0Veel mensen hadden meer nieuwe dingen verwacht in WordPress 4.0, omdat 4.0 een rond getal is. Maar wie WordPress al wat langer kent, weet dat een update van 3.9 naar 4.0 is niet per definitie groter is dan een update van 3.8 naar 3.9.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Wat is er nieuw?

WordPress 4.0 heeft een aantal vernieuwingen die erg handig zijn. Wij zetten die vernieuwingen op een rijtje:

Verbeterde editor

De WordPress editor is verbeterd. Een van de dingen die ik altijd vervelend vond in de voorgaande versies van WordPress, is nu opgelost. Als ik bezig was aan een lang artikel, en ik wilde bijvoorbeeld een afbeelding invoegen, moest ik helemaal terug naar boven scrollen om op de knop te drukken. Nu scrollen de belangrijkste knoppen automatisch met je mee.

Mediabibliotheek

De mediabibliotheek in WordPress is ook verbeterd. Je media is nu overzichtelijker neergezet én het is makkelijker om oude mediabestanden terug te vinden. Vroeger zag je een lijst van al je bestanden, en dat is nog steeds mogelijk, maar er is een nieuwe weergave toegevoegd, waarin je al je bestanden in een “grid” ziet. Ontzettend handig. Ook kun je nu filteren op maand en type bestand (zoals een video of een afbeelding).

WordPress 4.0 Mediabibliotheek
De vernieuwde mediabibliotheek (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Plugins zoeken en installeren

Het zoeken van plugins is verbeterd. Plugins worden nu gevraagd een afbeelding te uploaden, zodat het overzicht van plugins beter wordt én het makkelijker wordt om jouw plugin te vinden.

Plugins zoeken in 4.0
Plugins zoeken in WordPress 4.0

Zoals je hierboven ziet, heeft Yoast zijn plugins al geüpdatet met een afbeelding.

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

Reageer