WPLounge
WordPress Lounge jaaroverzicht 2014
Home » WordPress Algemeen » WordPress Lounge jaaroverzicht 2014

WordPress Lounge jaaroverzicht 2014

Het jaar 2014 is bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is voor een jaaroverzicht! Wij vonden 2014 een zeer geslaagd jaar en hopen dat 2015 minstens net zo mooi wordt!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress Lounge jaaroverzicht 2014

Allereerst willen wij al onze bezoekers bedanken voor dit mooie jaar. Dankzij jullie zijn wij in 2014 weer enorm gegroeid. Dat motiveert ons uiteraard om veel mooie nieuwe artikelen te schrijven!

Groei in 2014

Allereerst willen we (voor de liefhebbers) wat statistieken delen over 2014. WordPress Lounge is begonnen in november 2012. In 2013 zijn we enorm gegroeid, maar in 2014 nóg meer! De teller staat nu op bijna driehonderd gepubliceerde artikelen en nog eens 130 gepubliceerde pagina’s (zoals onze WordPress handleiding en begrippenlijst).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

We gebruiken ook een plugin om het aantal geschreven woorden bij te houden, en dat staat nu op een totaal van bijna 150 duizend. Mooie cijfers.

Qua bezoekers zijn we in 2014 enorm gegroeid ten opzichte van 2013. Het aantal visits is met meer dan 222 procent gestegen, en het aantal pageviews met ruim 208 procent. Dat betekent dus meer dan drie keer zo veel bezoekers en drie keer zo veel pageviews ten opzichte van 2013.

Groei WordPress Lounge

Wij hopen deze stijgende lijn in 2015 natuurlijk voort te zetten. Later meer over wat je van ons mag verwachten in 2015..

Nieuwe (responsive) website en begrippenlijst

Responsive website
WordPress Lounge, sinds 2014 ook mooi op je telefoon.

Begin 2014 is WordPress Lounge volledig vernieuwd. De website werd responsive en we hebben onze bounce rate weten te verlagen door meer interne links aan onze artikelen toe te voegen. Ook kregen we dankzij ons nieuwe jasje een betere navigatie-structuur.

Ook hebben we in 2014 een “WordPress-begrippenlijst” geschreven. Handig om snel iets over WordPress op te zoeken, maar ook handig voor ons om naartoe te linken vanuit onze artikelen (makkelijk en snel doorklikken naar meer achtergrondinformatie).

Het begrippenlijst-idee zie je op meerdere websites, zoals de “Glossary” van wpbeginner.com (een Engelse website over WordPress).

Meest gelezen in 2014

Zoals ieder jaar; een overzicht van de meest gelezen artikelen op WordPress Lounge. In 2014 werden de volgende tien artikelen het meest gelezen:

 1. Wat is WordPress?
 2. Gratis WordPress Themes
 3. Contactformulier op je WordPress-website
 4. WordPress Multisite
 5. Taal veranderen in WordPress
 6. Beste gratis WordPress slider plugins
 7. Beste social media plugins voor WordPress
 8. 10 responsive WooCommerce themes voor je webshop
 9. WordPress sneller installeren met Installatron
  (toevallig ook het eerste artikel op WordPress Lounge, uit 2012!)
 10. Beste WordPress forum plugins

Overigens zijn sommige van deze artikelen vroeg in 2014 (of zelfs eerder in 2013) geplaatst, vandaar dat recentere artikelen (die ook goed presteren) nu nog ontbreken uit de top 10. Wellicht staan die eind 2015 in de top 10.

Onze mailbox in 2014

onze mailboxUiteraard krijgen wij veel vragen en opmerkingen binnen via de mail. Veel van deze mails staan vol met complimenten over onze website, waarvoor we jullie dan ook willen bedanken!

Maar, soms moeten we ook hard lachen om wat er in onze mailbox binnenkomt..

Zo zijn er mensen die een gastartikel willen schrijven (dit moedigen wij ook aan). Helaas realiseren deze mensen zich niet altijd dat onze website over WordPress gaat, en niet zomaar een artikel-site is waar ze gratis een backlink kunnen scoren met een tekst van 300 woorden. Zo kregen wij een mail met een artikel over haartransplantaties, met de vraag of we die zo snel mogelijk konden plaatsen (voor de liefhebbers; klik).

Ons boek

WordPress boek

2014 was ook het jaar van ons boek over WordPress. Het boek kwam in december 2013 op de markt en heeft ons weer wat extra naamsbekendheid opgeleverd. “Helaas” kwam niet veel later ook een nieuwe versie van WordPress uit, waardoor de screenshots in ons boek na twee maanden al verouderd waren.

Hoe dan ook, wij zijn er nog steeds trots op :-). In 2015 zullen we nog een aantal acties houden waarbij we gratis exemplaren van ons boek zullen weggeven. Houd dus onze Facebook en Twitter in de gaten!

Switch naar nieuwe hosting-provider

premium-partner-savviiEen andere reden voor onze groei in 2014 is het feit dat onze website sneller is geworden. Dit hebben we te danken aan onze nieuwe partner en hosting-provider [Savvii] (Managed WordPress Hosting). We waren niet ontevreden over onze vorige provider, maar bij Savvii gaat alles nog nét iets sneller. We raden iedereen dan ook aan om z’n WordPress-website in 2015 naar Savvii te verhuizen.

We gaan er vanuit dat onze website in 2015 net zo snel zal zijn als in 2014 :-).

WordPress Lounge in 2015

Uiteraard willen we in 2015 onze groei doorzetten door weer veel artikelen over WordPress te schrijven; handige plugins, mooie themes en andere tips. Zo hebben we een nieuwe categorie “Overig” waarin we artikelen zullen schrijven voor webmasters in het algemeen. Deze artikelen zijn dus ook relevant voor websites die niet op WordPress draaien :-).

Als je nog tips, opmerkingen of vragen voor ons hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Daarnaast werken wij momenteel aan een uitgebreide WooCommerce Handleiding, zodat het straks hopelijk kinderspel is om je eigen WordPress webshop te bouwen.

Ook willen we op ons YouTube-kanaal meer video-tutorials gaan plaatsen en ons verder focussen op onze nieuwsbrief (maak je geen zorgen; we gaan er niet te veel sturen).

Tot slot

Tot slot wil ik iedereen namens Jelle en mij een gelukkig, gezond en succesvol 2015 wensen (met veel WordPress).

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Rond de feestdagen is het aantal bezoekers helaas een stuk lager dan normaal ;-). Normaal gesproken hebben we op werkdagen tussen de 700 en 900 bezoekers.