WPLounge
WordPress 4.2
Home » WordPress Algemeen » WordPress 4.2

WordPress 4.2

Afgelopen week verscheen een tweede beta-versie van WordPress 4.2. De definitieve release van WordPress 4.2 staat gepland voor 22 april 2015. Wij hebben de beta alvast voor je getest!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress 4.2

WordPress 4.2 brengt een aantal nieuwe features en veranderingen met zich mee. Zo is “Press This” volledig vernieuwd, zodat deze beter werkt op mobiele apparaten.

Wisselen van themes in de “Customizer”

Theme wisselen
Theme wisselen (klik voor groter)

Het wisselen van WordPress theme is aan het “Aanpassen”-menu toegevoegd (de “Customizer”). Dit houdt in dat je een theme alvast kunt “previewen” en aanpassen voordat je deze activeert.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Zoals in de afbeelding hier rechts (klik voor groter) te zien, kun je zelfs vanuit de “customizer” een nieuw theme installeren en uitproberen.

Dat is erg handig. Je hoeft je theme niet meer te activeren om hem aan te passen. Je hoeft dus pas “live” te gaan met je nieuwe theme als je écht 100 procent tevreden bent met hoe dit er uit gaat zien.

Plugins installeren en updaten

Ook het updaten en installeren van plugins is volledig vernieuwd. Wanneer je nu een update installeert of een plugin installeert vanuit WordPress, kom je niet meer in een nieuw scherm terecht. Zie ook de afbeelding:

Plugins installeren vanaf WordPress 4.2
Na het zoeken van een plugin kun je op “Installeren” klikken. De plugin wordt dan automatisch op de achtergrond geïnstalleerd.

Emoji

Emoji WordPress 4.2
Emoji in WordPress 4.2. Klik voor groter.

Vanaf WordPress 4.2 worden “Emoji” automatisch ondersteund. Wanneer je een ‘smiley’ intoetst zal WordPress hier automatisch een emoji van maken.

Wij weten niet waarom er emoji zijn toegevoegd, maar er zullen vast mensen zijn die hier heel erg blij mee zijn.

Wij hebben alvast ontdekt dat je dit gemakkelijk kunt uitzetten als je hier geen zin in hebt. Dit doe je onder Instellingen > Schrijven. De eerste optie is “Emoticons omzetten naar afbeeldingen”. Vink deze optie uit en je bent van je “emoji” af ;-).

emoji uitzetten WordPress 4.2

Helpen met testen?

Als je WordPress 4.2 alvast wilt testen, kun je de “WordPress beta tester“-plugin installeren. Wij raden je aan om dit niet op je “live”-website te doen, maar op een testomgeving. Deze versie van WordPress is namelijk nog in ontwikkeling, en dus zeker nog niet veilig genoeg om je website op te laten draaien.

Als je denkt een bug te hebben ontdekt, kun je een bericht plaatsen op het forum.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie