WPLounge
WordPress optimalisatie
Home » WordPress Algemeen » Maak je WordPress website supersnel met deze tips!

Maak je WordPress website supersnel met deze tips!

Een snelle WordPress website is van essentieel belang. De gemiddelde internetgebruiker is behoorlijk verwend, en als je website er te lang over doet om te laden, dan zullen veel van je bezoekers al snel wegklikken omdat ze geen zin hebben om te wachten.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress optimalisatie
WordPress optimalisatie

Maar er is nog een andere reden dat een snelle website belangrijk is; je snelheid is namelijk ook van invloed op je organische rankings van Google. Uit onderzoek is gebleken dat de websites die in de top 5 van Google’s zoekresultaten staan, aanzienlijk sneller zijn dan de websites die lager ranken. Goed, je WordPress website moet dus super snel zijn. Maar hoe bereik je dat?

Stap 1: Automatiseren en backups maken

Het beheren van meerdere WordPress websites kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. ManageWP is een revolutionaire dienst die speciaal is ontwikkeld om de meeste dagelijkse taken te automatiseren, waardoor je meer tijd overhoudt om aan andere zaken te besteden. Ook kun je met ManageWP heel makkelijk backups van je websites maken en zelfs websites migreren. En dat is nog maar een kleine greep uit het totale aantal features van ManageWP.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Stap 2: Afbeeldingen optimaliseren

Grote afbeeldingen kunnen, zonder dat je het door hebt, je website veel trager maken. Het is dan ook aan te raden om al je afbeeldingen te optimaliseren voor het web. Dit kun je handmatig doen met bijvoorbeeld een programma zoals Photoshop, maar je kunt ook gebruik maken van een WordPress plugin die dit automatisch voor je doet. WP Smush is een van de bekendste plugins die de afbeeldingen op je website automatisch optimaliseert.

Stap 3: Pagina’s sneller laten laden

Wil je ervoor zorgen dat je pagina’s sneller laden, dan kun je Leverage Browser Caching Ninja gebruiken. Deze simpele plugin werkt alleen met Apache webservers (maar daar zijn de meeste WordPress websites op geïnstalleerd) en bewerkt je .htaccess – ook wordt er een backup kopie gemaakt van je .htaccess, voor het geval je ooit terug wilt naar je oorspronkelijke instellingen.

Stap 4: Total caching

W3 Total Cache
W3 Total Cache

W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van je website door de server performance te verbeteren, de downloads te versnellen en een transparante CDN integratie te bieden. De W3 Total Cache is een geavanceerde plugin die, als je de instellingen verkeerd instelt, je website onbereikbaar kan maken. Zorg dus altijd dat je een volledige backup van je website maakt. In de WordPress Optimalisatie handleiding worden alle instellingen van de W3 Total Cache plugin besproken.

Tot slot

Wil je meer weten over hoe je jouw WordPress website supersnel kunt maken? Raadpleeg dan de WordPress Optimalisatie handleiding. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je jouw WordPress website supersnel maakt. Zo worden ook onder andere alle bovenstaande plugins in de handleiding behandeld.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer