WPLounge
Automattic WooCommerce
Home » WooCommerce » Automattic neemt WooCommerce over

Automattic neemt WooCommerce over

Automattic WooCommerce

Deze week werd bekend dat Automattic (het bedrijf achter WordPress) de populaire plugin WooCommerce heeft overgenomen. WooCommerce is een plugin van WooThemes waarmee je je WordPress-website kunt ombouwen tot (WordPress) webshop.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het idee is niet nieuw, zegt Matt Mullenweg (oprichter WordPress en Automattic) op zijn blog. Op een WordCamp vroeg iemand uit de zaal aan hem wanneer ze het nét zo makkelijk zouden maken om een webshop te maken als een blog. Vanuit de zaal kwam applaus. Bekijk ook onderstaande video van Automattic:

WooCommerce

Het team achter WooCommerce bestaat uit 55 mensen verspreid over 16 landen. Automattic heeft er 325 in 37 landen. Samen hebben ze straks 380 mensen in dienst, verspreid over 42 landen. Dit is precies hoe Automattic graag werkt; want op deze manier kan er altijd support worden geboden, in welke tijdszone dan ook.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WooCommerce is ontzettend populair. De plugin is al 7.5 miljoen keer gedownload en heeft meer dan één miljoen actieve installaties. WooCommerce is inmiddels zelfs populairder dan Magento:

WooCommerce marktaandeel
WooCommerce marktaandeel (via http://trends.builtwith.com/shop)

Als Automattic dan toch in de eCommerce gaat, dan is de overname van WooCommerce een logische stap.

WooCommerce op WordPress.com?

Matt Mullenweg geeft in een interview met VentureBeat aan dat er op dit moment geen plannen zijn om WooCommerce in te bouwen op WordPress.com:

We don’t have plans currently for it to make it to WordPress.com

Volgens Mashable wordt WooCommerce waarschijnlijk volgend jaar al op WordPress.com beschikbaar:

As for when users can expect to find WooCommerce options on WordPress.com, Mullenweg said that won’t happen until next year. The focus for now will be on making it easier to install and integrate.

Meer lezen?

Meer weten over de overname van WooCommerce? Lees hier de blog van Matt Mullenweg (oprichter WordPress en Automattic), en hier de blog van Magnus Jepson (de oprichter van WooThemes).

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer