WPLounge

Automattic

Automattic is het bedrijf achter WordPress. Het werd opgericht in augustus 2005 en staat vooral bekend om WordPress.com en WordPress.org. Automattic is een woordspeling met de naam van de oprichter van Automattic; Matt Mullenweg. Mullenweg is ook de man die WordPress ooit begon (samen met Mike Little).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Automattic

Manier van werken bij Automattic

Automattic heeft 215 medewerkers en de manier van werken is heel anders dan bij andere bedrijven. Medewerkers van Automattic werken waar ze willen werken; thuis, bij Starbucks of “gewoon” op kantoor. Hierover schreef Scott Berkun een boek: The Year Without Pants: WordPress.com and the Future of Work.

Wanneer je solliciteert bij Automattic, is dat een heel ander verhaal dan wanneer je ergens anders solliciteert. Je krijgt eerst namelijk een zogeheten “Trial”-periode. Hiervoor krijg je wel gewoon betaald, maar je weet nog niet of je de baan ook daadwerkelijk krijgt. David Clements heeft een goed artikel geschreven over zijn trial bij Automattic.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Automattic diensten

Naast WordPress.com en WordPress.org biedt Automattic nog een scala aan andere diensten aan. Denk hierbij aan Gravatar, Akismet, bbPress, BuddyPress, Polldaddy, VaultPress, VideoPress en meer.

Meer lezen?

Partners