WPLounge

Gravatar

Gravatar is een dienst van Automattic (het bedrijf achter WordPress). Gravatar staat voor “Globally Recognized Avatar” en is een gratis dienst waar je je mailadres kan koppelen aan een bepaalde avatar. Die avatar of foto komt dan naast je reacties op blogs te staan.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gravatar werd bedacht door Tom Preston-Werner, maar werd in 2007 overgenomen door Automattic.

Gravatar

Gravatar, waarom?

Met Gravatar maak je een account aan op basis van je e-mailadres. Als je mailadres aan een Gravatar gekoppeld is, zullen WordPress en andere systemen dit herkennen en je gravatar gebruiken als profielfoto of avatar.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De grootte van een gravatar is 80×80 pixels. Ook krijgt iedere gravatar een “kijkwijzer” mee, voor als deze bijvoorbeeld pornografische inhoud bevat.

Gravatar 2.0

In 2007 werd Gravatar steeds populairder en werkte de bedenker van Gravatar aan versie 2.0. In februari dat jaar werd Gravatar 2.0 gelanceerd. De servertechnologie werd verbeterd en er werden verbeteringen aangebracht; zo konden er nu twee gravatars per account bewaard worden.

Op 10 juni 2007 maakte de bedenker van Gravatar bekend dat er sinds Gravatar 2.0 maar liefst 32 duizend nieuwe gebruikers waren bijgekomen.

In oktober van dat zelfde jaar werd Gravatar verkocht aan Automattic. De snelheid werd verbeterd en Gravatar werd volledig gratis. Gebruikers die al betaald hadden kregen hun geld terug.

In 2010 maakte Matt Mullenweg bekend dat de Gravatar-diensten ongeveer 20 miljard keer per dag gebruikt werden.

Partners