WPLounge

BuddyPress

BuddyPress is een WordPress plugin die is uitgegroeid tot een grote uitbreiding voor je WordPress website. BuddyPress maakt van je WordPress website een sociaal netwerk website; de mogelijkheden zijn eindeloos. Bezoekers kunnen een account aanmaken, andere gebruikers toevoegen, elkaar privé berichten sturen, nieuws plaatsen en nog veel en veel meer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om groepen aan te maken en daar lid van te worden, of om (erg gemakkelijk) een professioneel forum op te zetten.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

BuddyPress

Een BuddyPress website heeft altijd een WordPress installatie nodig om te kunnen functioneren. BuddyPress is een plugin: een uitbreiding op je bestaande website. Er zijn speciale BuddyPress plugins en BuddyPress thema’s voor BuddyPress websites. Het is namelijk niet zo dat elk WordPress thema gebruikt kan worden voor een website met BuddyPress: een thema moet BuddyPress geschikt zijn. Of een thema BuddyPress geschikt is, vind je meestal bij de specificaties van het thema. Je kunt veel BuddyPress thema’s kopen op Themeforest. Veel gratis BuddyPress plugins kun je vinden op de website van BuddyPress.

Mogelijkheden BuddyPress

  • Bezoekers kunnen zich aanmelden;
  • Leden kunnen berichten publiceren, berichten uitwisselen, vrienden worden;
  • Leden kunnen groepen maken en deelnemen aan groepen;
  • BbPress forum integratie mogelijk;
  • Activity stream (vergelijkbaar met Facebook’s wall).

BuddyPress

BuddyPress voorbeelden

Nu je weet wat BuddyPress is, kunnen we je maar op één manier duidelijk maken wat de mogelijkheden zijn van BuddyPress: voorbeelden!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Gerelateerde artikelen

Wil je meer lezen over BuddyPress, begin dan bij de onderstaande artikelen. Dit zijn artikelen die we hebben geschreven over BuddyPress.