WPLounge

bbPress

bbPress is een WordPress-plugin waarmee je gemakkelijk een forum kunt bouwen. De bbPress-plugin is van Automattic, het bedrijf achter WordPress, BuddyPress, Gravatar en meer.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

bbPress

Net als WordPress is bbPress open source. Dit betekent dat je met de code mag doen wat je wilt.

De code achter de eerste versie van bbPress is geschreven door Matt Mullenweg (oprichter van WordPress en Automattic) toen hij een paar dagen vrij had.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wat is een forum?

Een forum is een website waarvan je lid kunt worden om vervolgens mee te doen aan discussies (zogeheten “onderwerpen”). Vaak worden er op forums vragen gesteld en door andere leden beantwoord. Door vragen te beantwoorden gaan mensen je waarderen en bouw je een reputatie op.

Vaak zie je bij forums die al erg lang bestaan dat de leden elkaar echt beginnen te waarderen en ook vaak besluiten om elkaar in het echt te ontmoeten.

bbPress forum

Wanneer je een website bouwt met alleen het doel om een forum op te zetten, is bbPress misschien niet de beste optie. Wanneer je echter een forum wilt inbouwen in een bestaande WordPress-website, dan is bbPress uitermate geschikt. bbPress ziet er met bijna alle thema’s goed uit en past bijna altijd binnen de layout van een thema. Het is echter zeker iets om op te letten voordat je een thema koopt (Premium WordPress Themes).

Meer lezen?