WPLounge
Home » WooCommerce » WooCommerce themes: top 10 thema’s voor webshops (2022)

WooCommerce themes: top 10 thema’s voor webshops (2022)

De 10 beste WooCommerce themes (2018)

Als je een WooCommerce-webshop hebt of van plan bent te maken, dan wil je dat deze een goed ogende layout heeft. Daarnaast wil je natuurlijk dat de template, die je gebruikt, snel laadt en de bezoeker gemakkelijk door het winkelproces leidt. Oftewel een template, waarbij niets in de weg staat voor gebruiksgemak; klaar om te converteren. In dit artikel laten we onze top 10 WooCommerce themes zien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.Je kunt voor je WooCommerce-webshop natuurlijk ook kiezen voor het gratis Storefront-theme van WooCommerce zelf. Dit is een gratis (framework-)thema dat er goed uitziet en ook nog eens snel laadt. Doordat het gemaakt is door de mensen achter WooCommerce, weet je ook zeker dat deze template gegarandeerd compatibel is met WooCommerce.

Wil je je webshop geheel naar jouw wens en stijl inrichten, zul je er iets meer aan moeten doen. Wanneer je de look & feel en huisstijl van je webshop uniek wilt maken, maar geen dure webdesigner wilt inhuren, kun je het beste kijken naar (premium) WooCommerce themes. Bedenk dat een “goede” webshop template niet te veel glitter en glamour moet bevatten, het gaat vooral om overzicht en gebruiksgemak om de bezoeker gemakkelijk te converteren. Hier is onze top 10 WordPress WooCommerce themes voor 2022.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: We kunnen er niet omheen: Divi, de topper onder de WooCommerce themes

Divi Webshop Module
Divi Webshop Module: met Divi kan werkelijk alles.

De Divi theme van Elegant Themes is met afstand onze favoriet. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. De vernieuwe page builder van Divi is een drag & drop tool, waarmee je je website precies zo kunt inrichten zoals jij dat wilt. Met de Divi Shop Module kun je bovendien een WooCommerce-webshop aan je Divi-website toevoegen. Een ander groot voordeel van Divi is dat het theme in een pakket komt met honderden verschillende voorontworpen thema’s in één.

Een uitgebreide documentatie over het instellen van de Divi Shop Module vind je hier.

Bekijk Divi »

2: Less is more: Savoy (€53)

Savoy WordPress template voor webshops
Savoy is een van de snelst ladende WooCommerce templates. Geen onbelangrijke SEO factor, anno 2022.

Savoy is dé template om een minimalistische en moderne WooCommerce-webshop te bouwen. Net als sommige andere themes krijg je bij de aanschaf van Savoy een geïntegreerde Visual Composer, zodat je – zonder enige codeerkennis – met drag & drop layouts kunt bouwen. Er zit een functie in voor productvideo’s en er ligt een grote nadruk op de technische prestaties van de site, zodat je webshop razendsnel laadt. Om een beter beeld te krijgen van Savoy, raad ik je aan om via de knop hierbeneden de demo te bekijken.

Bekijk Savoy »

3: Voor de gamers: Arcade (€35)

Arcade Woocommerce template
Arcade Woocommerce template. Hier in desktopversie. De theme is volledige responsive, waardoor mobiele gebruikers ook geen hinder ondervinden.

Arcade is een Storefront child theme van de makers van WooCommerce. Arcade is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, zeer goed geschikt voor gaming webshops. De layout van Arcade is clean en simpel, waardoor je volledig kunt focussen op het converteren van je bezoekers. Bovendien is het gebouwd op het Storefront-framework, waardoor je ook veel (gratis en premium) Storefront-extensies kunt installeren om je webshop met extra functionaliteit uit te rusten.

Je hoeft je natuurlijk niet alleen te beperken tot het verkopen van games met de Arcade template, maar van origine is het daarvoor ontwikkeld.

Bekijk Arcade »

4: Storefront (gratis)

Storefront gratis webshop thema voor WordPress
Storefront, het gratis framework voor WooCommerce.

Storefront is het gratis framework voor WooCommerce. Het is een redelijk eenvoudige layout, waardoor er veel ruimte is voor eigen aanpassingen. Dit kun je doen door zelf een child theme te maken voor Storefront, of natuurlijk door één van de WooCommerce themes te kopen.

Bekijk Storefront »

5: Meestverkocht & indrukwekkend: Flatsome (€53)

Flatsome theme
Flatsome theme voor WooCommerce sites: één van de meestverkochte.

De webshop theme Flatsome valt bij veel mensen in de smaak en is daarom één van de bestverkochte WP themes voor shops. Je hebt keuze uit een grote reeks layouts. Flatsome heeft bij de installatie een Google PageSpeed prestatiescore van 100%, lekker snel dus, en is bovendien volledig geïntegreerd in de WordPress Customizer, waardoor je vanuit de Customizer gemakkelijk je layouts kunt aanpassen.

Bekijk de live preview van Flatsome
Bekijk de live preview van Flatsome

Kijk zelf eens rustig rond in de demo omgeving, door op de button hieronder te klikken. Je krijgt hier alle opties te zien, die Flatsome te bieden heeft en bovendien de verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Eigenlijk had deze template ook 4 plekken hoger in onze top 10 kunnen staan…

Bekijk Flatsome »

6: Shopkeeper (€62) – de snelste installatie van alle WooCommerce themes

Shopkeeper template voor WordPress
Shopkeeper WooCommerce template voor WordPress. Binnen 3 minuten geïnstalleerd? Jazeker, die belofte wordt waargemaakt.

Net als Mr. Tailor is Shopkeeper een WooCommerce-theme van GetBowtied. Bij WPLounge zijn we fan van deze themes, omdat ze er ontzettend goed uitzien, maar ook op technisch vlak goed in elkaar zitten. Jammer genoeg hangt er wel een iets hoger prijskaartje aan dan bij een gemiddelde WooCommerce template.

Bekijk Shopkeeper »

7: Speciaal ontwikkeld voor fashion: Mr. Tailor (€53)

Mr. Tailer WooCommerce template: sterk gericht op overzichtelijkheid en conversie.
Mr. Tailer WooCommerce template: sterk gericht op overzichtelijkheid en conversie.

Mr. Tailor is een template van de developer GetBowtied. Met Mr. Tailor kun je vrij eenvoudig een WooCommerce-webshop neerzetten. De theme wordt regelmatig geüpdatet en heeft meer dan 6000 gebruikers wereldwijd. GetBowtied is een Envato Elite-developer, wat inhoudt dat ze regelmatig updates uitbrengen en door Envato zijn aangemerkt als betrouwbaar. De template ziet er enorm strak uit en heeft verschillende layouts, die je allemaal met Visual Composer kunt samenstellen.

Bekijk Mr. Tailor »

8: Bookshop (€35)

Bookshop WooCommerce theme
Een voorbeeld design van de Bookshop WooCommerce theme voor WordPress.

Bookshop van WooCommerce is een theme voor het (gratis) Storefront-framework. €35 is geen hoge prijs voor een WooCommerce theme. Zeker als je bedenkt dat je één jaar aan updates en support krijgt. Dit theme is, zoals de naam al aangeeft, in eerste instantie gemaakt voor een boekwinkel. Alhoewel het een vrij simplistische uitstraling heeft, kan het zeker ook voor andere soorten producten gebruikt worden. Een ander groot voordeel van dit thema is dat het gemaakt is door de makers van WooCommerce, waardoor je zeker weet dat er nooit compatibiliteitsproblemen zullen optreden tussen de theme en de WooCommerce-plugins. Last but not least: ben je niet blij met Bookshop als template voor je online store? Dan kun je binnen 30 dagen na aankoop je aankoopbedrag terugkrijgen.

Bekijk Bookshop »

9: OceanWP (gratis)

OceanWP template
OceanWP template: gratis template voor je WordPress webshop. Wanneer je een speciaal design wilt, kun je die los aanschaffen.

Eén van de populairste gratis WordPress themes is OceanWP. OceanWP is ook zeer geschikt voor het bouwen van WooCommerce-webshops. De gratis theme heeft één van de allerhoogste ratings op WordPress.org. Op de website van OceanWP kun je bovendien allerlei extensies kopen, waarmee je je template kunt uitbreiden met extra functionaliteiten.

Bekijk OceanWP »

10: Shop Isle (gratis)

ShopIsle
ShopIsle, gratis webshop template!

Shop Isle is een gratis WooCommerce-theme voor het bouwen van je webshop. Het is gemaakt door ThemeIsle, een partij die ook premium WordPress themes maakt. Shop Isle ziet er strak uit en beschikt over alle features die je van een WooCommerce-theme zou verwachten.

Bekijk Shop Isle »

Nadeel: laadtijd

Gratis is aantrekkelijk. Kijk alsjeblieft verder dan het prijskaartje. ShopIsle oogt goed, heeft de nodige functionaliteiten die je voor webshops nodig hebt, maar laat te wensen over op prestatiegebied. Wij hebben met de demo omgeving van ShopIsle meerdere metingen uitgevoerd, die variëren tussen prestatiescores van 30 en 60. Bij de echte toppers, hoger in ons rijtje, krijg je een snelle shop met garantie.

ShopIsle
ShopIsle stelt teleur wat betreft laadtijd.

Niet wat je zocht? Er zijn nog meer WooCommerce templates verkrijgbaar

Zat er niet bij waar je naar op zoek was? Kijk voor meer WordPress webshop themes dan eens op de pagina: WooCommerce themes. Ook op Themeforest vind je veel geschikte templates.

<h2>Meestgestelde vragen samengevat</h2>

🤔 Waarom een WooCommerce template?

Een WooCommerce thema zorgt voor een goed ogende layout, dat de template snel laadt en de bezoekers gemakkelijk door het winkelproces geleid worden.

🤷‍♂️ Wat is het verschil tussen het gratis thema van WooCommerce en een premium thema?

Het Storefront-theme van WooCommerce is gratis en laadt snel, bij een premium thema kun je de look & feel en de huisstijl van je webshop naar wens aanpassen.

❓ Wat zijn de beste WooCommerce templates?

De 10 beste WooCommerce thema's zijn in het artikel beschreven. Onze favoriete thema's zijn Divi, Savoy, Arcade, Flatsome en Shopkeeper.

Beoordeel dit artikel

Reageer