WPLounge
WordCamp Europe 2015
Home » WordPress Algemeen » WPLounge bij WordCamp Europe 2015 @ Sevilla

WPLounge bij WordCamp Europe 2015 @ Sevilla

Ongeveer een jaar geleden waren wij bij WordCamp Nederland. De volgende WCNL zit er al weer aan te komen (binnenkort meer!), maar op dit moment bevinden wij ons in Sevilla bij WordCamp Europe 2015. Een kort verslag van een groot evenement waar het allemaal draait om één ding: WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Presentatie WCEU
Foto’s door Kari Leigh @ WCEU

WCEU is een tweedaags evenement waar ongeveer 900 bezoekers op af komen. Het gaat om een breed publiek variërend van bloggers tot theme ontwikkelaars. Opvallend is dat er veel Nederlandse partijen aanwezig zijn, zoals Yoast. Thijs de Valk opende de zaterdag met een presentatie over conversie en de concentratieboog van bezoekers. Er zijn twee zalen, zodat je kunt kiezen naar welke presentatie je graag wilt gaan.

Matt Mullenweg

Matt Mullenweg, oprichter van Automattic, was (en is?) ook aanwezig. Op vrijdag hield hij een Q&A met de bezoekers van WordCamp Europe. De locatie van WCEU is Sevilla, waar het op het moment zo’n 40 graden is. De organisatie speelt hier goed op in en herinnert je er goed aan genoeg te drinken. Gratis zonnebrand is ook beschikbaar. Cameraploegen filmen de presentaties en binnen is het gelukkig erg koel.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Publiek WordCamp

Nederlandse bezoekers

Toen WordCamp een afbeelding plaatse van een grafiek met een overzicht van de herkomst van bezoekers, stond Nederland erg hoog in de lijst. Tot nu toe hebben wij een aantal kleinere Nederlandse partijen gezien naast enkele grote partijen, zoals Yoast en [Savvii]. Yoast heeft een stand en Savvii is sponsor.

WordCamp Nederland

Recent werd WCNL aangekondigd. Een nieuwe editie die zal plaatsvinden op 26 & 27 september. Meer informatie over WordCamp Nederland 2015 kun je vinden op de website van WCNL 2015.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer