WPLounge
WordPress 4.3
Home » WordPress Algemeen » WordPress 4.3

WordPress 4.3

WordPress 4.3WordPress 4.3 (de nieuwe versie van WordPress) staat gepland voor 18 augustus. De huidige versie (WordPress 4.2) kwam in april.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Inmiddels is er van 4.3 een eerste beta-versie verschenen. Wij hebben deze alvast voor je getest. Er zit weer een aantal mooie nieuwe features in.

Menu’s aanpassen in de Customizer

menu customizer
Menu’s aanpassen via de Customizer (afbeelding via wpbeginner.com)

De ‘customizer’ is het gedeelte van de WordPress admin onder Weergave > Aanpassen. Vanaf WordPress 4.3 kun je vanuit dit scherm ook je menu’s bewerken. Je ziet dan in de customizer al wat er verandert en hoe het er uit komt te zien, maar je bezoekers zien dit nog niet. Dit was al mogelijk voor widgets en bepaalde andere theme-instellingen (dit verschilt per theme).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een favicon toevoegen

Site icon

Op dit moment zit er standaard nog geen optie in WordPress om een favicon toe te voegen. Vanaf WordPress 4.3 zal dit echter standaard vanuit WordPress mogelijk zijn. Deze instelling zal vanaf de nieuwe versie te vinden zijn onder Instellingen > Algemeen.

Naast de favicon zal WordPress ook automatisch “app icons” voor je site maken. Deze worden door bijvoorbeeld je iPhone gebruikt als je een website toevoegt aan je “home screen”. Meer daarover lees je in dit artikel.

Betere wachtwoorden

De veiligheid van wachtwoorden in WordPress 4.3 wordt een stuk beter. Nu is het zo dat je de optie hebt om een nieuwe gebruiker zijn wachtwoord per mail toe te sturen. Het is echter niet veilig om wachtwoorden per e-mail te versturen.

Vanaf nu zal WordPress die gebruikers een reset-link sturen waar ze zelf hun wachtwoord kunnen invoeren. Ook kan WordPress vanaf nu zélf sterke wachtwoorden aanmaken. Erg handig, want dat deed ik eerst via strongpasswordgenerator.com.

Editor verbeteringen

Ook de editor in WordPress wordt verbeterd. Je kunt nu sneller bepaalde zaken aanmaken, zoals een lijst, een heading 1 of heading 2:

* of begint een lijst;
1. begint een genummerde lijst;
# wordt heading 1 (h1), ## wordt heading 2 en zo voort
> wordt een “blockquote”

WordPress Editor GIF
Editor Text (afbeelding via wpbeginner.com)

Deze functie zal veel gebruikers erg veel tijd gaan besparen tijdens het schrijven van een nieuwe pagina of bericht.

Meer

Ook “onder de motorkap” vindt er een aantal goede verbeteringen plaats. Hierover lees je meer op WordPress.org: https://wordpress.org/news/2015/07/wordpress-4-3-beta-1/.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer