WPLounge
WordPress Stream Plugin
Home » WordPress Plugins » Activiteit van je WordPress-gebruikers bijhouden met Stream

Activiteit van je WordPress-gebruikers bijhouden met Stream

Stream is een WordPress plugin waarmee je de activiteit van alle gebruikers op je website in de gaten kunt houden. Iedere wijziging die wordt gemaakt op je website wordt bijgehouden, en ook als er iemand inlogt krijg je een melding in Stream.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Stream Plugin
De Stream-plugin houdt alle activiteit bij op je WordPress-website.

De plugin

stream-tabWanneer je de Stream-plugin hebt geïnstalleerd, zal deze onder het tabje “Stream” een activiteitenlog laten zien. Hierin zie je van alle gebruikers wanneer ze ingelogd zijn, wanneer ze een bericht hebben aangemaakt en wanneer ze deze hebben gepubliceerd.

Ook laat de Stream je zien wanneer iemand media uploadt of wanneer iemand een bestaande pagina of bericht aanpast.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Privacy

Wanneer je naar het tabje Stream > Settings gaat, vind je instellingen voor de Stream-plugin. Je kunt hier bijvoorbeeld instellen wie de stream allemaal kan bekijken. Dit kun je instellen per gebruikersrol (bijvoorbeeld; de Stream is alleen zichtbaar voor beheerders).

Overige instellingen

Stream heeft nog veel meer instellingen. Zo kun je instellen hoe lang de plugin de activiteiten bewaart. Standaard is dit 90 dagen. Ook vind je in de instellingen een Reset-knop, waarmee je in één keer alle activiteiten in de stream kunt wissen.

Instellingen van de Stream-plugin (klik voor groter)
Instellingen van de Stream-plugin (klik voor groter)

Onder het kopje “Exclude” in de instellingen van Stream, kun je instellen dat bepaalde IP-adressen genegeerd worden of dat er specifieke gebruikers genegeerd worden. Deze worden dan niet getoond in de stream.

Hoe ziet het activiteitenlog eruit?

De stream (“activiteitenlog”) ziet er als volgt uit, wanneer je Stream hebt geïnstalleerd (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Klik voor groter
Klik voor groter

Zoals te zien, krijgt iedere activiteit een eigen “ID”, en kun je precies zien welke gebruiker de handeling heeft verricht.

Je kunt Stream hier downloaden.

Meer

Er is ook een YouTube-video over Stream:

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer