WPLounge
Ingeplande berichten organiseren
Home » WordPress Plugins » Meer controle over je WordPress-berichten

Meer controle over je WordPress-berichten

WordPress geeft je de mogelijkheid om berichten in te plannen om op een later tijdstip gepubliceerd te worden. Wij gebruiken deze functie bijna dagelijks en ik ken ook bloggers die zelfs berichten inplannen als ze op vakantie gaan. Het organiseren van ingeplande berichten kan echter stukken makkelijker. Een aantal handige plugins voor meer controle over je (ingeplande) berichten.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ingeplande berichten organiserenBericht inplannen

In WordPress is het kinderlijk eenvoudig om een bericht in te plannen voor een later tijdstip. Rechts bovenin de editor (onder het kopje “Publiceren”) klik je op Bewerken (naast “Onmiddelijk publiceren”). Je kunt je bericht nu tot op de minuut nauwkeurig inplannen voor een later tijdstip.

Helaas houdt het daar op als het gaat om controle over je WordPress-berichten. Meerdere acties inplannen kan niet, en dat kan voor een redactie erg onhandig zijn.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

In dit artikel een aantal plugins die je meer controle geven over de blogberichten op je WordPress-website.

1. Scheduled Content Actions

Met deze plugin kun je een aantal acties die je normaal handmatig zou doen, laten automatiseren. Denk hierbij aan het openen en sluiten van reacties, of zelfs het verwijderen van je blogbericht na een bepaalde tijd.

Scheduled Content Actions
Scheduled Content Actions

Meer info »

2. Bump the Schedule

Het gebeurt mij heel vaak; ik plan berichten in voor een week, en dan opeens komt er nieuws waardoor je alle berichten één dag wilt doorschuiven. Dit moet ik dan handmatig doen; ieder bericht een nieuwe datum geven (of sneller; het eerst volgende bericht verschuiven naar de laatste dag).

Dit kan gelukkig sneller, dankzij de  plugin Bump the Schedule. Met deze plugin kun je binnen een paar klikken alle berichten (binnen een bepaald tijdsbestek) één of twee dagen verschuiven. Ideaal!

Meer info »

3. Internal Linking For Scheduled Posts

De naam van deze plugin zegt het allemaal. Stel je hebt voor morgen een bericht ingepland, en je bent bezig aan het bericht voor overmorgen, dan zou het toch handig zijn als je in het bericht van overmorgen kan linken naar het bericht van morgen.

Deze plugin doet precies dat. Let wel op dat je niet linkt naar berichten die nog niet gepubliceerd zijn!

Meer info »

4. Auto Schedule Posts

auto-schedule-posts
Auto Schedule Posts plugin

Met deze plugin kun je berichten in WordPress automatisch inplannen. Dit is vooral handig als er meerdere mensen voor één website of blog schrijven. De plugin zorgt ervoor dat berichten niet te snel na elkaar worden gepubliceerd en geeft je volledige controle over de tijdstippen waarop berichten gepubliceerd worden. Ideaal voor grote teams.

Meer info »

5. Editorial Calendar

WordPress Editorial Calendar

De Editorial Calendar-plugin voegt een soort agenda toe aan je Berichten-menu in WordPress. In deze agenda zie je precies op welke dag welk bericht gepubliceerd wordt. Staat een bericht op de verkeerde dag? Dan sleep je het bericht in de agenda naar de dag waarop je het wilt publiceren.

Meer info »

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer