WPLounge
WordPress veiling website
Home » WordPress Plugins » WordPress veiling website

WordPress veiling website

WordPress is zo veel meer dan alleen een CMS om mee te bloggen. Je kunt er van alles mee maken, zelfs je eigen veiling website. In dit artikel kijken we naar de verschillende manieren om een WordPress veiling website te maken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn een aantal plugins en themes beschikbaar waarmee je zelf een veiling website kunt maken zoals bijvoorbeeld Marktplaats of eBay. Bij plugins gaat het vaak om systemen die in (bijna) elk theme kunnen, maar er daardoor wel minder professioneel uitzien. Het voordeel is wel dat je geen nieuw theme hoeft te kiezen voor je WordPress website. Als je een WordPress veiling theme installeert, ziet je hele website er anders uit. Dit heeft zo zijn nadelen, maar ook zijn voordelen. Je website zal een professionele veiling uitstraling hebben.

AuctionPress ($ 79)

AuctionPress veiling website WordPressAuctionPress is een (premium) theme dat je voor $ 79 kunt kopen. AuctionPress is een zeer uitgebreid theme met een ingebouwd veilingsysteem. Gebruikers kunnen zich registreren, producten plaatsen en bieden op andere items. Er worden erg veel betaalmethodes ondersteunt, zoals PayPal en Google Wallet. Het theme is beschikbaar in een aantal kleurencombinaties en je kunt erg veel zelf aanpassen zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. AuctionPress is volledig SEO-ready opgebouwd en je kunt ook een blog bijhouden. Verder werkt het theme als elk ander theme: widgets, menu’s en talloze andere zaken die je van WordPress gewend bent.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Download: AuctionPress → ($ 79)

Ultimate WordPress Auction Plugin (gratis – $ 79)

Ultimate WordPress Auction Plugin

De Ultimate Auction plugin heeft een gratis versie die het zeer goed doet. De gemiddelde beoordeling is een 4,7 / 5 en de plugin is bijna 25 duizend keer gedownload. Het voordeel van de Ultimate Auction plugin is het feit dat deze plugin werkt met (bijna) elk WordPress theme. Het zal er minder mooi uitzien dan wanneer je een speciaal veiling theme gebruikt, maar de plugin werkt goed. Er kan betaald worden met PayPal, je kunt een reserveprijs invoeren en verlopen veilingen met één klik op de knop opnieuw plaatsen. Uiteraard kun je ook veilingen bewerken, verwijderen en zelf nieuwe producten toevoegen. De plugin heeft een groot aantal e-mail notificaties beschikbaar gesteld, waardoor het hele proces soepel verloopt. Er zijn een aantal (premium) add-ons beschikbaar en er is ook een PRO versie van de Ultimate Auction plugin, waar je nog meer mee kunt.

Download: Ultimate WordPress Auction plugin → (gratis)

WordPress Auction plugin (gratis – $ 39)

WordPress veiling plugin

WordPress Auctions is een (gratis) plugin met een betaalde PRO versie. De WordPress Auction plugin is niet zo gebruiksvriendelijk en uitgebreid als de twee bovenstaande opties, maar toch zeker het vermelden waard. De WordPress Auction plugin laat iedereen binnen twee minuten een veiling site bouwen, dat is het motto. Toch is dat niet zo gemakkelijk en ziet alles er niet zo super strak uit. Er zitten wel wat handige functies in, zoals het laten bieden van iedereen of het bieden beperken tot bezoekers die zijn ingelogd. Daarnaast kun je een reserve instellen en een zogenaamde ‘Buy Now’ prijs, waarvoor de bezoeker de veiling direct kan sluiten door het item te kopen voor een vooraf ingestelde prijs. De kleuren kunnen gemakkelijk worden aangepast, evenals het lettertype en andere opmaak-gerelateerde zaken.

Download: WordPress Auction Plugin → (gratis – $ 39 / $ 99)

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

 • Hallo,

  Ik zoek voor de Ruilwinkel Oss een mogelijkheid om een veiling op te zetten. Heel veel mogelijkheden heb ik niet kunnen vinden. De eisen hiervoor zijn: Nederlands talig, zonder inloggen kunnen bieden, met eventueel achterlaten emailadres en (bijna) gratis, omdat de Ruilwinkel een stichting is met een zeer beperkt budget.

  Kunt u mij misschien een tip geven waar ik het moet zoeken?

  Bijv. Dank, Johan.

 • Ik en een vriend willen ook een veiling starten alleen er is weinig te bieden kwal support daarin ik heb al wat dingetjes uit gezocht ik ik wil het liefst html op php gebruiken maar als iemand een idee heeft hoe je het kan maken in worpjes dan wil ik dat graag weten

  Alvast bedankt

  Andrew Duijker

 • Ik zou enkel een veiling willen organiseren voor de werknemers van ons bedrijf, zonder dat andere (externe) mensen kunnen bieden.
  Kan dit ook?