WPLounge
Home » WordPress Plugins » Link title verdwenen uit WordPress?

Link title verdwenen uit WordPress?

Je heb het misschien al gemerkt, sinds de update naar WordPress 4.2 is de optie verdwenen om een “link title” aan je link mee te geven. In de onderstaande afbeelding zie je het verschil. Links zie je de situatie na de update, rechts de situatie voor de update naar 4.2.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Link titel WordPress

Volgens de developer achter deze wijziging is deze verandering doorgevoerd omdat er vaak verwarring bestond over de link titel. Veel mensen zouden deze schijnbaar verwarren met de link tekst. Voor mensen die wél weten wat het verschil is, is deze verandering irritant. Een ontbrekende link title is niet wenselijk. Veel mensen geloven dat het hebben van link titles beter is voor SEO.

De link title terug?

Om de link title terug in WordPress te krijgen kun je natuurlijk via het “Tekst”-tabje de link zelf een title geven. Dit ziet er als volgt uit:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
<a title="WordPress 4.2" href="https://www.wplounge.nl/wordpress-4-2/">WordPress 4.2</a>

Maar als je een pagina of bericht hebt met veel links, is het natuurlijk veel werk om dit voor alle links toe te voegen. In dat geval is de plugin Restore Link Title Field een betere optie. Dit is een hele lichte plugin die er alléén voor zorgt dat de link title weer verschijnt. Meer niet.

Discussie

WordPress verandert bij iedere update. Sommige veranderingen zijn zeer welkom. Andere zaken, zoals het weghalen van het link title-veld, worden minder enthousiast ontvangen. Logisch, want als jij iets dagelijks gebruikt en het zomaar wordt weggehaald is dat irritant. Toch kun je er vanuit gaan dat er over de meeste aanpassingen goed is nagedacht, en dat je ze bijna altijd weer ongedaan kunt maken dankzij (bijvoorbeeld) een plugin.

Op het internet zijn er dan ook discussies uitgebroken over het link title-veld. Deze blog legt bijvoorbeeld uit waarom de auteur vindt dat je link titles niet moet gebruiken: I thought title text improved accessibility. I was wrong.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer