WPLounge
Monarch
Home » WordPress Plugins » Monarch; dé social media (share) plugin voor WordPress

Monarch; dé social media (share) plugin voor WordPress

Sinds kort gebruiken wij de plugin Monarch van Elegant Themes op onze blog. Er zijn veel gratis alternatieven voor social media buttons, maar Monarch is wat ons betreft veel handiger en heeft een minder negatieve impact op de performance (laadtijd) van je website. Aangezien wij toch al een abonnement hadden bij Elegant Themes, hebben we Monarch uitgeprobeerd.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Monarch

Het fijne aan Monarch (ten opzichte van andere diensten voor share buttons) is dat de plugin geen gebruik maakt van de ‘native’ knoppen van sociale netwerken, waardoor er veel minder bestanden hoeven te worden geladen. Dit is gunstig voor de laadtijd van je WordPress-website.

Native share buttons

Bij andere plugins worden wel de native share buttons gebruikt (zoals in de afbeelding hierboven te zien). Deze hebben het grote nadeel dat voor ieder sociaal netwerk verschillende JS-bestanden moeten worden geladen. Dit nadeel heb je bij Monarch niet, omdat deze gebruik maakt van een ‘share URL’. Dit houdt in dat je – wanneer je iets wilt delen – naar een URL gaat met een aantal variabelen, waardoor de juiste link gedeeld wordt. Dan worden er dus pas bestanden van een sociaal netwerk geladen zodra jij op de share-knop klikt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De mogelijkheden

Monarch biedt meerdere mogelijkheden voor social media op je WordPress-website;

  • Inline
  • Sidebar
  • Popup
  • Fly in
  • On media

Inline

Wij gebruiken op dit moment alleen de “inline” mogelijkheid. Deze plaatst social media-knoppen boven- en/of onderaan je blogberichten. Wij hebben ervoor gekozen om ze alleen onderaan onze artikelen te tonen. Dit ziet er bij als volgt uit:

Social Media Onder artikel

Hoewel wij voor deze (minimalistische) knoppen hebben gekozen, kun je de knoppen volledig aanpassen aan je eigen wensen door middel van de uitgebreide instellingen die Monarch biedt. Op mijn eigen website heb ik voor andere soort knoppen gekozen, en ook de Monarch-widget toegevoegd in mijn sidebar.

Sidebar

Je kunt ook kiezen voor een ‘zwevende’ sidebar met share-knoppen. Zo zijn de knoppen altijd in beeld, maar niet op een storende manier.

Monarch Sidebar

Popup

Ik houd niet van popups, maar ze zijn wel zeer effectief. Dankzij Monarch kun je een popup laten verschijnen nadat een bezoeker een bepaalde tijd op je pagina is geweest, of als deze de onderkant van de pagina heeft bereikt.

monarch popup

Fly in

Dit is het – voor bezoekers minder storende – alternatief voor een popup; een balkje dat komt “invliegen”. Persoonlijk zou ik eerder hiervoor kiezen dan voor de popup. Ook deze kun je door middel van een timer laten verschijnen, of pas wanneer een bezoeker de onderkant van je pagina bereikt.

monarch flyin

On media

Je kunt ook knoppen plaatsen op afbeeldingen. Zo kunnen bezoekers een afbeelding snel delen via Pinterest. Je ziet dit steeds vaker en het kan veel traffic opleveren.

Monarch Media

Hoe veel kost Monarch?

Monarch is alleen verkrijgbaar in het Developer-pakket van Elegant Themes. Deze kost 89 dollar per jaar (ongeveer 80 euro), maar bevat ook 87 WordPress themes en vijf andere plugins. Zelfs als je Monarch niet interessant vindt, is het dus een goede deal (87 premium themes voor 89 dollar). Je kunt deze bestellen op Elegant Themes.

Bestel Monarch via Elegant Themes »

Lees ook:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

  • Slim gezien van Elegant themes om er meteen 89 dollar voor te vragen en je niets eens een thema wil… Daarom ga ik het dan ook niet kopen.

    • Ik vind persoonlijk dat alleen al het theme Divi de 89 dollar meer dan waard is..

  • Wij hebben Monarch plugin, maar het tellen van het delen werkt niet. We hebben wel bij settings ingesteld dat het aantal keer delen zichtbaar moet worden, maar er blijft een nul staan. Hoe kan dit/