WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress 3.6 toch zonder Post Formats UI

WordPress 3.6 toch zonder Post Formats UI

Waar we eerst aankondigden dat WordPress 3.6 een totaal nieuwe User Interface zou integreren voor de verschillende post formats, blijkt nu dat ze deze nieuwe functionaliteit hebben laten vallen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Deze week werd op de P2 development weblog van WordPress aangekondigd dat de nieuwe UI voor Post formats niet zou worden meegenomen in WordPress 3.6, maar dat dit wel mogelijk zal zijn in de vorm van een plugin. Dit gebeurde eerder al met de nieuwe interface van de WordPress-backend.

Hoe de nieuwe Post Formats UI er uit zou gaan zien.
Hoe de nieuwe Post Formats UI er uit zou gaan zien.

Met de nieuwe Post Formats UI zou je vanuit de bewerker van berichten direct een post format kunnen kiezen, door bovenin op de betreffende Post Format te klikken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Dit gaat dus niet door, tenzij je de plugin installeert (beschikbaar vanaf WordPress 3.6).

Ik vind dit zelf een goede zet. Ik weet dat veel mensen uitkeken naar de nieuwe interface. Gelukkig voor die mensen wordt het nog steeds ondersteund in de vorm van een plugin. Zelf zal ik die niet gebruiken, omdat ik het eerder zie als een soort Tumblr-achtige functie (Tumblr maakt al langer gebruik van een dergelijke User Interface).

Hoe de nieuwe interface van WordPress 3.6 er uit zou gaan zien. Ook dit wordt nu niet meer meegenomen in WordPress 3.6, maar zal als plugin beschikbaar zijn.

Ik zag de nieuwe Post Formats UI als een stapje terug, van Content Management Systeem naar blogging-platform. Natuurlijk is WordPress nog steeds ideaal voor bloggers; die krijgen dan ook de plugin waarmee ze de nieuwe UI alsnog kunnen integreren in hun WordPress-website.

Wanneer komt WordPress 3.6?

Ook is het nog steeds niet duidelijk wanneer WordPress 3.6 nou precies gaat komen. De oorspronkelijke release date was op 20 mei, maar daar is inmiddels een streep door gehaald.

Als we bronnen mogen geloven zal het niet lang meer duren voordat WordPress 3.6 gelanceerd wordt. Sommige bronnen zeggen dat hij sowieso deze maand (juni) komt.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer