WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress 3.6 release; 20 mei

WordPress 3.6 release; 20 mei

UPDATE:
Op 29 april is de Beta 2 van WordPress 3.6 verschenen. De “final” versie van WordPress 3.6 laat nog tot 20 mei op zich wachten.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Op 29 april dit jaar komt WordPress 3.6 uit. Er is al een beta-versie beschikbaar. De belangrijkste nieuwe features zetten wij op een rij.

 WordPress wordt een steeds geavanceerder Content Management Systeem. De belangrijkste nieuwe functies in WordPress 3.6 zijn:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Verbeterde autosave: bijna nooit meer content verliezen door verbreken internetverbinding;
  • Verbeterd versiebeheer: sneller zien welke aanpassingen er wanneer zijn gemaakt;
  • “Block”-functie: je krijgt een waarschuwing wanneer iemand anders een bericht aan het bewerken is;
  • Verbeterd menubeheer
  • Inloggen; veiliger en makkelijker
  • Twenty Thirteen: Een nieuw standaard meegeleverd thema

 

Autosave

WordPress gaat berichten op een veiligere manier automatisch opslaan terwijl je nog aan het schrijven bent. Veel WordPress-gebruikers maken nu nog gebruik van tekstbewerkers om hun artikel vervolgens in WordPress te plakken. Zo raken ze niets kwijt. In WordPress 3.6 is dat misschien niet meer nodig.

Content Management

Content beheren wordt ook een stuk makkelijker in WordPress 3.6. Het zou er ongeveer zo gaan uitzien als te zien op onderstaande afbeelding.

Content Management in WordPress 3.6

 

Post Block

Post Block in WordPress 3.6Post Block in WordPress 3.6

Wanneer een andere redacteur of beheerder een bericht aan het bewerken is krijg je een melding en de optie om het “over te nemen”. Dit is iets dat ik vaker zie in de geavanceerde Content Management Systemen zoals Tridion, en ik vind het geweldig dat dit nu ook naar WordPress komt.

Beter versiebeheer

Meer controle over wijzigingen in pagina’s en berichten. We dromen er al tijden van, maar het lijkt nu eindelijk zo ver. Met een soort “tijdlijn” zie je alle veranderingen en deze worden zeer intuïtief naast elkaar weergegeven. Zo zie je direct of iemand anders (of jij zelf) bepaalde wijzigingen heeft doorgevoerd en wanneer.

Versiebeheer in WordPress 3.6

Nieuwe lay-out van wp-admin

De lay-out van de WordPress administratie-omgeving is ook aangepast. Wij vinden het er goed uit zien!

WP-admin update WordPress 3.6

Twenty Thirteen

WordPress 3.6 brengt ook een nieuw standaard meegeleverd thema. Eerder hadden we Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve en nu krijgen we Twenty Thirteen. Wij weten nog niet wat we er van vinden.

 

Dit zijn niet alle nieuwe functies die WordPress 3.6 ons brengt, maar wel de belangrijkste. Er is een beta versie beschikbaar. Laat ons weten wat je er van vindt!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer