WPLounge
Home » Tutorials » Auteur wijzigen in WordPress

Auteur wijzigen in WordPress

Auteur wijzigen in WordPress

Wil je de auteur wijzigen van een bericht of pagina in WordPress? In dit artikel laat ik zien op welke manieren je de auteur van een pagina of bericht snel kunt aanpassen. Daarnaast laat ik zien hoe je de auteur in één keer voor meerdere berichten of pagina’s kunt wijzigen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn meerdere redenen denkbaar om de auteur van een WordPress-bericht of -pagina aan te passen. Een goed voorbeeld is wanneer ik een oud artikel op WPLounge herschrijf, dat in eerste instantie niet door mij is geschreven. Als ik het nieuwe artikel dan publiceer, wil ik natuurlijk dat mijn naam boven en onder het artikel staat.

Auteur wijzigen in WordPress

Het aanpassen van de auteur van een bericht of pagina kan op meerdere manieren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Via het Berichten- of Pagina’s-menu

De snelste manier om voor één specifiek artikel de auteur aan te passen is door in het Berichten- of Pagina’s-menu in WordPress met je muis te bewegen over de content waarvoor je de auteur wilt aanpassen. Klik vervolgens op “Snel bewerken“. WordPress laat nu een nieuw menu zien waarin je heel eenvoudig de auteur kunt aanpassen:

Auteur in WordPress snel aanpassen

Bij de optie “Auteur” vind je een dropdown-menu waarin je heel gemakkelijk van auteur kun wisselen. Dit is veruit de snelste manier om de auteur van een bericht of pagina aan te passen.

2: Tijdens het bewerken van het bericht zelf

Als je de pagina (of het bericht) waarvan je de auteur wilt aanpassen al aan het bewerken bent, dan kan het handiger zijn om direct vanuit dit scherm de auteur aan te passen.

Allereerst zul je rechts bovenin de WordPress-admin de “Scherminstellingen” moeten openklappen. Je krijgt dan het volgende menu te zien. Zorg hier dat “Auteur” is aangevinkt.

Scherminstellingen
Scherminstellingen

Door dit vakje aan te vinken, zorg je ervoor dat WordPress de instellingen voor “auteur” laat zien. Zodra je dit vakje hebt aangevinkt, ga je op zoek naar het volgende dropdown-menu. Deze vind je meestal ergens onder de Editor:

Auteur aanpassen in pagina of bericht

Selecteer hier de juiste gebruiker en klik vervolgens rechts bovenin op “Bijwerken” of “Publiceren”. De auteur van je pagina of bericht is nu bijgewerkt.

3: Auteur voor meerdere pagina’s of berichten tegelijk aanpassen

Zijn er meerdere pagina’s of berichten waarvoor je in één keer de auteur wilt aanpassen? Ook dit kun je doen vanuit het Berichten- of Pagina’s-menu. Je doet dit door meerdere pagina’s of berichten te selecteren, door ze aan te vinken aan de linkerkant:

Bulk berichten aanpassen copy

Zorg dat alle berichten of pagina’s waarvoor je de auteur wilt wijzigen zijn aangevinkt. Selecteer nu in de dropdown (hierboven rood omlijnd) voor de optie “Bewerken” en klik vervolgens op “Toepassen”. Een nieuw menu klapt zich nu uit waar je berichten (of pagina’s) in “bulk” kunt bewerken:

Bulk bewerken

Selecteer vervolgens de auteur die je aan de geselecteerde berichten wilt toewijzen en klik op “Bijwerken”. Alle geselecteerde berichten of pagina’s krijgen nu de door jou gekozen auteur toegewezen.

Auteur verwijderen in WordPress

In sommige gevallen wil je een account volledig verwijderen uit WordPress. Je hebt dan twee opties:

  • De gebruiker/auteur verwijderen en de content aan een andere gebruiker hangen
  • De gebruiker/auteur verwijderen en al zijn/haar content ook verwijderen

Daarnaast kun je er voor kiezen om een account (al dan niet tijdelijk) te deactiveren. Voor meer informatie daarover verwijs ik je graag naar het artikel: WordPress gebruiker deactiveren zonder het account te verwijderen.

Let op: Je kunt alléén gebruikers verwijderen als je Beheerder (Administrator) bent.

1: Gebruiker verwijderen, maar content behouden

Als je een gebruiker wilt verwijderen zonder dat er content verloren gaat, ga je in WordPress naar Gebruikers > Alle gebruikers. Beweeg nu met je muis over de gebruiker die je wilt verwijderen, en de Verwijder-knop zal zichtbaar worden:

Gebruiker verwijderen

Klik op Verwijderen om naar het volgende scherm te gaan. In dit laatste scherm zal WordPress je vragen wat je wilt doen met de content (berichten en pagina’s) van die auteur/gebruiker. Kies hier voor de optie “Alle inhoud koppelen aan:” en selecteer een andere gebruiker om de content aan te koppelen:

Inhoud koppelen aan andere gebruiker

Klik nu op “Verwijdering bevestigen”. Het account wordt nu verwijderd zonder dat de content van die gebruiker verloren gaat. Deze wordt aan de door jou geselecteerde gebruiker “gehangen”.

2: Gebruiker én zijn/haar content verwijderen

Alle inhoud verwijderen
Alle inhoud verwijderen

Om een gebruiker én al zijn content te verwijderen, doorloop je dezelfde stappen als hierboven beschreven. Maar in plaats van “Alle inhoud koppelen aan:” kies je voor de optie “Alle inhoud verwijderen”.

De gebruiker wordt dan volledig verwijderd, inclusief alle content die nog aan de gebruiker is gekoppeld.

Beoordeel dit artikel

(3 ratings, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

Blijf op de hoogte!

Scroll Up
Open chat
Skip to content