WPLounge
gebruikers controleren
Home » Tutorials » Bezoekers laten registreren op je WordPress-website

Bezoekers laten registreren op je WordPress-website

WordPress heeft standaard een systeem waarin meerdere gebruikers kunnen worden aangemaakt. Maar je kunt je bezoekers ook laten registreren op je WordPress-website. In dit artikel lees je hoe dat moet én waar je rekening mee moet houden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Registraties toestaan

Allereerst moet je het mogelijk maken om te registreren op je WordPress-website. Dit is vrij eenvoudig. Ga naar Instellingen > Algemeen en scroll naar de “Lidmaatschap”-optie (zie onderstaande afbeelding).Bezoekers laten registreren op WordPress-website

Zodra je deze instelling aanvinkt, kunnen gebruikers zich bij je WordPress-website registreren op de login-pagina:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

http://www.domeinnaam.nl/wp-login.php?action=register

Je kunt natuurlijk naar deze pagina toe linken vanuit je menu, pagina of widget. Mooier zou zijn om een “custom” registratie-formulier te gebruiken. Daarover straks meer.

Standaard gebruikersrol instellen

Zodra iemand zich registreert, wil je natuurlijk niet dat deze persoon te veel rechten heeft op je WordPress-website. Controleer goed welke gebruikersrol ingesteld staat voor nieuwe gebruikers. Ook dit doe je onder Instellingen > Algemeen.

Standaard gebruikersrol WordPress

Als je deze op “Abonnee” zet, kan er bijna niets mis gaan; een abonnee kan eigenlijk hetzelfde als een normale bezoeker; reacties achterlaten.

Meer over de verschillende gebruikersrollen in WordPress lees je hier.

SPAM-registraties

Een probleem van het toestaan van registraties, zijn zogeheten SPAM-registraties. Dit zijn bots die massaal accounts aanmaken op WordPress-websites die registraties toestaan. Heel erg irritant, want dit kunnen er honderden per dag zijn. Zorg daarom voor een goede anti-SPAM plugin voor zowel je registratie- als login-pagina. Het gebruiken van een CAPTCHA-code plugin is hier vaak effectief.

Custom registratieformulier

Het standaard registratieformulier van WordPress ziet er als volgt uit:

WordPress registratieformulier

Als je dit prima vindt, hoef je hier natuurlijk niets aan te veranderen. Het kan echter zijn dat je een registratieformulier wilt dat iets beter bij je website past. In dat geval is het handig om de login- en registratie-pagina’s aan je wensen aan te passen. Hier zijn gelukkig plugins voor.

Pie Register plugin

Zo is er bijvoorbeeld de Pie Register-plugin. Met deze plugin kun je je eigen registratie-formulier, login-pagina en profiel-pagina aanmaken. Daarnaast kun je ook e-mailverificatie instellen, en meer.

Andere toepassingen

Een andere toepassing van het registreren op WordPress-websites is bij artikel-websites. Dit zijn websites waar mensen artikelen kunnen schrijven in ruil voor één of twee backlinks. We moedigen dit niet aan (want Google hecht geen waarde aan die links en kan je er zelfs voor straffen), maar lees hier hoe je een artikelsite maakt met WordPress (in dat geval is de standaard gebruikersrol “Schrijver”, zodat geregistreerde gebruikers meteen artikelen kunnen schrijven).

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

10 reacties

 • Erg duidelijk artikel!

  Wil er nog even aan toevoegen dat een captcha inderdaad veel helpt, maar uit ervaring weet ik helaas dat er ook nog spammers zijn die handmatig overal accounts aanmaken.

  Mocht je deze toch willen verwijderen dan kan je op Cleantalk.org checken of een e-mailadres al eens is geassocieerd met spam.

 • “Zo is er bijvoorbeeld de Pie Register-plugin. Met deze plugin kun je je eigen registratie-formulier, login-pagina en profiel-pagina aanmaken.”

  Inmiddels bestaat de Pie Register plugin niet meer. Heb je een andere suggestie?

 • Bestaat de “Zo is er bijvoorbeeld de Pie Register-plugin niet meer? ik kan hem niet vinden

  welke plugin zou ik nu kunnen gebruiken?

 • Onze wordpress is ook ingesteld op abonnee, maar als nog heb ik test account aangemaakt en ben abonnee, kan ik zo ook erin bij blog of pagina aanpassen, klopt toch niet?

 • Bedankt voor de informatie. Helaas kon ik het niet meer voorkomen. Is het mogelijk om de nieuwe gebruikers die zichzelf ongevraagd hebben aangemeld te wissen. Of is dit niet nodig?

 • Wanneer je Chaptcha wil toepassen vraagt hij om een api key en secret key, lastig is dat ik niet meer weet wat die zijn. Ik herinner me dat deze eerder gevraagt werden en ik deze heb toegepast. Maar waar ik deze vandaan kan halen, wie heeft de tip waarmee ik de Chaptcha kan installeren.

  • Oeps laat maar ben d’r al uit door de instructies te volgen en me aan te meldenvia rechaptcha, excuses.

 • Hmmm, ik raad Pie register absoluut af.
  Hij zorgt voor teveel omleidingen op de website, waardoor de login (en soms zelfs het admin gedeelte) van de website niet bereikbaar zijn.

  Heel storend dus!

 • Wij hebben een vrijwilligers organisatie met 140 vrijwilligers en iets wat gevoelige informatie.
  Graag zagen wij dat alle vrijwilligers zich voor de website zich inschreven en wij ze dan, indien geaccepteerd, toegang verlenen tot de site.
  Is WP Lounge geschikt om dit te doen en ook voor de meer dan 100 vrijwilligers.
  Graag uw reactie.

  Wim Bloemzaad