WPLounge
Home » WordPress Plugins » WordPress gebruiker deactiveren zonder het account te verwijderen

WordPress gebruiker deactiveren zonder het account te verwijderen

WordPress gebruiker deactiveren zonder het account te verwijderen

Wil je een bepaalde gebruiker op je WordPress-website deactiveren of blokkeren, zonder dat je zijn of haar account hoeft te verwijderen?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn verschillende redenen denkbaar om een account te blokkeren of deactiveren. Zo kan het zijn dat een bepaalde gebruiker niet meer bij jouw organisatie werkzaam is, maar wel nog (gepubliceerde) content aan zijn account heeft hangen.

WordPress gebruiker verwijderen
Als je een gebruiker uit WordPress verwijdert krijg je twee opties: zijn/haar content verwijderen óf deze content aan een andere gebruiker “hangen”.

Als je een gebruiker volledig verwijdert uit WordPress, heb je twee opties: de content van deze gebruiker verwijderen óf de content aan een andere gebruiker “hangen”. In veel gevallen wil je de content die een gebruiker heeft gemaakt wel graag behouden. De content aan een andere ‘auteur’ hangen is vaak ook niet handig, want je wilt kunnen zien wie welke content geplaatst heeft. Daarnaast is het – zeker op blogs – niet de bedoeling dat content van de ene auteur opeens op naam staat van de andere auteur. Het deactiveren van een gebruiker zonder zijn/haar account volledig te hoeven verwijderen kan dan een uitkomst zijn.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress gebruiker deactiveren zonder het account te verwijderen

Helaas heeft WordPress standaard niet de mogelijkheid om een gebruiker te deactiveren zonder zijn of haar account te verwijderen. Dat is jammer, want veel andere content management systemen hebben dit wel. Gelukkig is voor bijna alles een WordPress-plugin beschikbaar. In dit geval kun je gebruik maken van de User Blocker-plugin. Deze plugin doet precies waar we naar op zoek zijn: gebruikers blokkeren (of deactiveren) zonder hun account te verwijderen.

User Blocker plugin
User Blocker

User Blocker voegt een menu toe in de WordPress admin-omgeving (zie ook de screenshot hierboven) waar je gebruikers kunt blokkeren. Je kunt per gebruiker ook een “message” instellen, bijvoorbeeld “Je account is gedeactiveerd”. Daarnaast is het mogelijk om gebruikers voor een vastgestelde periode te blokkeren óf om ze alléén toegang te geven op bepaalde dagen van de week. Je kunt een gebruiker ook permanent blokkeren van je WordPress-website.

Beoordeel dit artikel

(1 ratings, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

SEO scan door kiesling.nl

Blijf op de hoogte!

Scroll Up Skip to content