WPLounge
Home » Tutorials » Een afbeelding in je WordPress-widget plaatsen

Een afbeelding in je WordPress-widget plaatsen

WordPress heeft standaard een aantal soorten widgets beschikbaar. Toevoegen van een afbeelding is eenvoudig met een ‘Tekst’ widget waarmee je gemakkelijk een afbeelding in je sidebar kunt plaatsen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een afbeelding in je sidebar te plaatsen. Het kan met de Jetpack-plugin of met een tekst-widget. De Jetpack-plugin voegt een nieuw soort widget aan je WordPress website toe waarmee je gemakkelijk een afbeelding kunt toevoegen aan je sidebar. Meer over de Jetpack-plugin lees je hier.

Wij gaan hier wat uitgebreider in op hoe je een afbeelding in je widget plaatst met de tekst-widget.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Black Friday is nu actief: 25% korting + veel gratis extras!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Afbeelding uploaden

Als eerste upload je een afbeelding naar WordPress. Dit doe je door naar “Media” te gaan en vervolgens een nieuw bestand toe te voegen. Zodra je dit gedaan hebt, heb je de URL (locatie) nodig van de afbeelding. Om deze te krijgen open je het bestand in de Media-bibliotheek van WordPress. Daar vind je onderstaand schermpje.

Media URL

In het “Bestand URL:”-vakje vind je de URL van je afbeelding. Kopieer deze URL.

Widget aanmaken

Sleep vervolgens een “Tekst”-widget in je sidebar. Weet je niet wat widgets zijn of hoe dit moet, ga dan eerst naar de pagina”Widgetsin ons Beginners-onderdeel.

Tekst Widget

Klik hier op ‘Media Toevoegen‘ om een afbeelding te selecteren. Nadat je een afbeelding hebt geselecteerd, klik je op de knop ‘Invoegen in bericht‘. Je zal nu een voorbeeld van de afbeelding zien in de instellingen van de tekst-widget. Onder de foto kan je tekst of andere elementen toevoegen. Vergeet niet op ‘opslaan‘ te klikken om de widget te bewaren.

Afbeelding Widget

Afbeelding met een link

Als je de afbeelding wilt laten linken, selecteer dan de foto om vervolgens op het link-icoontje klikken. Hier kan je een URL opgeven of zoeken.

Sla je widget op en hij linkt naar de door jou gekozen URL!

Roger Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

18 reacties

Adverteerders

Vimexx-bannerWebsiteOffertes.nl banner WPLounge
Hulp op afstand banner

Black Friday! Elegant Themes & Divi: 25% korting op alle Divi abonnementen + veel gratis extras! Ga naar Elegant

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 17:00