WPLounge
Home » Tutorials » Een afbeelding in je WordPress-widget plaatsen

Een afbeelding in je WordPress-widget plaatsen

WordPress heeft standaard een aantal soorten widgets beschikbaar. Er is echter geen enkele widget beschikbaar waarmee je gemakkelijk een afbeelding in je sidebar kunt plaatsen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er twee manieren om alsnog een afbeelding in je sidebar te plaatsen. Het kan met de Jetpack-plugin of met een tekst-widget. De Jetpack-plugin voegt een nieuw soort widget aan je WordPress website toe waarmee je gemakkelijk een afbeelding kunt toevoegen aan je sidebar. Meer over de Jetpack-plugin lees je hier.

Wij gaan hier wat uitgebreider in op hoe je een afbeelding in je widget plaatst met de tekst-widget.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Afbeelding uploaden

Als eerste upload je een afbeelding naar WordPress. Dit doe je door naar “Media” te gaan en vervolgens een nieuw bestand toe te voegen. Zodra je dit gedaan hebt, heb je de URL (locatie) nodig van de afbeelding. Om deze te krijgen open je het bestand in de Media-bibliotheek van WordPress. Daar vind je onderstaand schermpje.

Media URL WordPress achterhalen

In het “Bestand URL:”-vakje vind je de URL van je afbeelding. Kopieer deze URL.

Widget aanmaken

Sleep vervolgens een “Tekst”-widget in je sidebar.

Weet je niet wat widgets zijn of hoe dit moet, ga dan eerst naar de pagina”Widgets” in ons Beginners-onderdeel.

Een lege WordPress Tekst-widget
Een lege Tekst-widget

Zodra je de widget uitklapt krijg je bovenstaand beeld te zien; een lege widget. In een tekstwidget kun je tekst (zonder opmaak) of HTML schrijven. In deze widget gaan we wat HTML-code schrijven om een afbeelding te tonen.

De HTML-code voor een afbeelding ziet er ongeveer als volgt uit (de URL verschilt natuurlijk per website, per jaar, per maand en per bestandsnaam van de afbeelding).

Bovenstaand stukje code kun je van ons overnemen. Vervang de URL door de URL van jouw afbeelding en verander “Naam Afbeelding” in de naam van je afbeelding.

Vervolgens sla je de widget op en bekijk op je WordPress-website het resultaat.

Afbeelding met een link

Als je de afbeelding wilt laten linken, dan kun je onderstaand stukje code gebruiken.

Je ziet dat ik alleen een HTML-tag heb toegevoegd voor de link (in het rood), vergeet niet dat er op het einde ook een stukje code zit. Vervolgens voeg je je eigen URL in voor de link (waar nu de URL van WordPress Lounge staat) en je bent klaar.

Sla je widget op en hij linkt naar de door jou gekozen URL!

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

18 reacties

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content