WPLounge
Uitgelichte afbeelding Instagram
Home » WordPress Algemeen » Dit is hoe je Instagram toevoegt aan je WordPress website!

Dit is hoe je Instagram toevoegt aan je WordPress website!

Instagram is één van de grootste social media platformen van de wereld. Het lijkt dan ook van belang dat je Instagram gebruikt op je WordPress website als je plannen hebt met social media. In deze instructie zullen we stapsgewijs uitleggen hoe je Instagram kunt toevoegen aan je WordPress website. Niet alleen om meer volgers te krijgen, maar ook om de User Experience te verbeteren. Laten we ons eerst in de basis verdiepen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Instagram statistieken

Wat begon als een app die alleen toegankelijk was voor Apple gebruikers, is Instagram vandaag een platform met ongeveer 1 miljard actieve gebruikers!

De groei van Instagram

Dit alleen is al voldoende reden om:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
 • actief te zijn op Instagram;
 • het toe te willen voegen aan je WordPress blog of website.

Naast dat, zijn er nog wat andere argumenten om Instagram te gaan gebruiken:

 • 70% van de gebruikers zoekt naar merken op Instagram;
 • 60% van de gebruikers leert via Instagram over nieuwe producten;
 • Instagram-afbeeldingen krijgen gemiddeld 23% meer betrokkenheid dan die op Facebook;
 • meer dan 200 miljoen gebruikers bezoeken minstens eenmaal per dag een bedrijfsprofiel.

Dit geeft duidelijk aan dat Instagram een enorme drive kan zijn voor zakelijk succes. Hoe gek dat ook klinkt als we het hebben over SOCIAL media.

Wat zijn de voordelen van Instagram toevoegen aan WordPress?

In welk bedrijf je ook actief bent, de kans is groot dat je doelgroep ook actief is op Instagram. Daarom zouden jij en jouw bedrijf dat ook moeten zijn. Instagram is bovendien een geweldige promotietool en kan je naamsbekendheid en betrokkenheid verbeteren. En niet te vergeten je zakelijke doelen en verkopen.

Account Instagram

Een account op Instagram hebben betekent beter bereik, meer naamsbekendheid en het is een handige manier om contact te maken met je publiek. Je krijgt een kans om gebruikers te bereiken die je niet target via je blog of website. Afbeeldingen zijn belangrijk en de juiste afbeelding op Instagram kan je blog/website bekender maken.

Stel een contentmarketingstrategie op rond onderwerpen die je behandelt en waarover je schrijft. Vind geschikte afbeeldingen (van jou of van een betrouwbare gratis bron), mix het met relevante citaten of uitspraken en klaar! De laatste stap zou zijn om je Instagram-account te verbinden met je WordPress website en meer betrokkenheid bij je merk te genereren.

Twee manieren om Instagram toe te voegen aan WordPress

Zoals we eerder al zeiden, zijn er in principe twee primaire manieren om Instagram toe te voegen aan je blog of website. Kijk ook eens de volgende video hoe je Instagram toe kan voegen aan WordPress.

Methode 1. Integreer Instagram-berichten handmatig in WordPress

De eenvoudigste manier was om naar Instagram te gaan, het bericht te kiezen dat je aan je bericht wil toevoegen, de link te kopiëren en in de editor te plakken. Dit werd dan automatisch omgezet in een Instagram-bericht. Deze methode werkt echter niet meer sinds 24 oktober 2020. WordPress ondersteunt deze functionaliteit niet meer.

Een andere methode die nog wel werkt om handmatig een post toe te voegen, is door de optie insluiten te kiezen, en deze insluitcode te kopiëren. Deze gekopieerde code plak je dan in een ‘Eigen HTML’ Gutenberg Block. Op deze manier kan je ook Instagram-berichten insluiten in een zijbalk (of ergens anders), met behulp van Custom HTML-widgetInsluiten

Op deze manier kan je enkel Instagram-berichten toevoegen en kun je niet accounts of feeds of content van hashtags / gebruikers en dergelijke integreren.

Methode 2. Instagram toevoegen aan WordPress met plug-ins

Er zijn veel (gratis) plug-ins die je helpen Instagram aan WordPress toe te voegen, wij suggereren alleen de allerbeste plug-ins. Lees ze door en kies degene die het beste bij je past.

1. Enjoy Social Media Feed Plugin

""</i Instagram Widget-pagina, waar je het vervolgens kunt verbinden met je Instagram-account.

2. Smash Balloon Social Photo Feed

Een andere plugin die we aanraden is de Smash Balloon Plugin. Met deze plugin kun je zelfs meerdere Instagram accounts weergeven op je WordPress website.

Smash Balloon Instagram WordPress plugin

Meestgestelde vragen samengevat

📸 Waarom zou je Instagram koppelen aan WordPress?

In welke branche je ook actief bent, de kans is groot dat je doelgroep actief is op Instagram. Daarnaast is het een goede promotietool om naamsbekendheid en betrokkenheid te genereren. Bovendien kun je verkopen op Instagram.

🔗 Hoe kun je Instagram in WordPress integreren?

Je kunt de insluitcode van je Instagram-post in WordPress insluiten door het eigen HTML blok te gebruiken, of gebruik te maken van een plugin. Op deze manier kunnen jouw meest recente Instagram berichten zichtbaar zijn op je website.

🤑 Wat levert Instagram mij op?

Veel! Zeker 70% van de gebruikers zoekt merken op Instagram en leert zo over nieuwe producten. Bovendien bezoeken meer dan 200 miljoen gebruikers minstens 1x per dag een bedrijfsprofiel op.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

 • Helaas als ik de Smash Balloon plugin gebruik, komt mijn feed niet zichtbaar op mijn wordpress website.. Het enige wat ik zie ik de helft van mijn gebruikersnaam..

 • Hoi Roger,

  Na het installeren van de smash balloon plugin druk ik bij instellingen op de blauwe knop om mijn Instagram account te koppelen.
  Helaas koppelt hij niet aan mijn huidige account maar een account dat niet meer in gebruik is.
  Ik voer het dan handmatig in maar dan krijg ik error.

  Ik heb al van alles geprobeerd, maar het lukt me helaas niet.
  Heb je misschien enig idee wat ik hieraan kan doen?

  Mvg Nathalie