WPLounge
Uitgelichte afbeelding Instagram
Home » WordPress Algemeen » Dit is hoe je Instagram toevoegt aan je WordPress website!

Dit is hoe je Instagram toevoegt aan je WordPress website!

Instagram is één van de grootste social media platformen van de wereld. Het lijkt dan ook van belang dat je Instagram gebruikt op je WordPress website als je plannen hebt met social media. In deze instructie zullen we stapsgewijs uitleggen hoe je Instagram kunt toevoegen aan je WordPress website. Niet alleen om meer volgers te krijgen, maar ook om de User Experience te verbeteren. Laten we ons eerst in de basis verdiepen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Instagram statistieken

Wat begon als een app die alleen toegankelijk was voor Apple gebruikers, is Instagram vandaag een platform met ongeveer 1 miljard actieve gebruikers!

De groei van Instagram

Dit alleen is al voldoende reden om:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
 • actief te zijn op Instagram;
 • het toe te willen voegen aan je WordPress blog of website.

Naast dat, zijn er nog wat andere argumenten om Instagram te gaan gebruiken:

 • 70% van de gebruikers zoekt naar merken op Instagram;
 • 60% van de gebruikers leert via Instagram over nieuwe producten;
 • Instagram-afbeeldingen krijgen gemiddeld 23% meer betrokkenheid dan die op Facebook;
 • meer dan 200 miljoen gebruikers bezoeken minstens eenmaal per dag een bedrijfsprofiel.

Dit geeft duidelijk aan dat Instagram een enorme drive kan zijn voor zakelijk succes. Hoe gek dat ook klinkt als we het hebben over SOCIAL media.

Wat zijn de voordelen van Instagram toevoegen aan WordPress?

In welk bedrijf je ook actief bent, de kans is groot dat je doelgroep ook actief is op Instagram. Daarom zouden jij en jouw bedrijf dat ook moeten zijn. Instagram is bovendien een geweldige promotietool en kan je naamsbekendheid en betrokkenheid verbeteren. En niet te vergeten je zakelijke doelen en verkopen.

Account Instagram

Een account op Instagram hebben betekent beter bereik, meer naamsbekendheid en het is een handige manier om contact te maken met je publiek. Je krijgt een kans om gebruikers te bereiken die je niet target via je blog of website. Afbeeldingen zijn belangrijk en de juiste afbeelding op Instagram kan je blog/website bekender maken.

Stel een contentmarketingstrategie op rond onderwerpen die je behandelt en waarover je schrijft. Vind geschikte afbeeldingen (van jou of van een betrouwbare gratis bron), mix het met relevante citaten of uitspraken en klaar! De laatste stap zou zijn om je Instagram-account te verbinden met je WordPress website en meer betrokkenheid bij je merk te genereren.

Twee manieren om Instagram toe te voegen aan WordPress

Zoals we eerder al zeiden, zijn er in principe twee primaire manieren om Instagram toe te voegen aan je blog of website

Methode 1. Integreer Instagram-berichten in WordPress

De eenvoudigste manier is om naar Instagram te gaan, het bericht te kiezen dat je aan je bericht wil toevoegen, de link te kopiëren en in de editor te plakken. Het wordt dan automatisch omgezet in een Instagram-bericht

Instagram Link
Boven in het beeld kan je de link kopieren

De andere manier om handmatig een bericht toe te voegen, is door de optie insluiten te kiezen, de code te kopiëren en in de tekstfunctie van de editor te plakken. Zodra je terugkeert naar de visuele functie, wordt deze weergegeven zoals je dat wilt. Op deze manier kan je ook Instagram-berichten insluiten in een zijbalk (of ergens anders), met behulp van Custom HTML-widgetInsluiten

Als je de Gutenberg Editor gebruikt, zoek je naar een Instagram-blok, voeg de URL toe van een bericht dat je wilt insluiten en het zal in je bericht verschijnen.

Dit zijn allemaal manieren om Instagram-berichten toe te voegen en kunnen niet worden gebruikt om accounts of feeds of content van hashtags / gebruikers en dergelijke te integreren.

Methode 2. Instagram toevoegen aan WordPress met plug-ins

Er zijn zoveel (gratis) plug-ins die je helpen Instagram aan WordPress toe te voegen, wij suggereren alleen de allerbeste plug-ins. Lees ze door en kies degene die het beste bij je past.

1. Enjoy Social Media Feed Plugin

"<yoastmark

Enjoy is een gratis WordPress plug-in waarmee je Instagram-berichten en -videos op je pagina’s, berichten en zijbalken eenvoudig kunt beheren. Het werkt in shortcodes, dus zodra je het installeert, met slechts een paar codes, heb je je Instagram-content in no time en geen gedoe. Je kunt ervoor kiezen om content te presenteren op hashtag of Instagram-account, carrousel of rasterweergave, en meer.

Er is ook een premium-versie (€16,99) met een aanpasbare functie, zoals:

 • Meer shortcodes
 • polaroid weergave
 • Albumweergave
 • Badge weergave
 • Moderatie paneel
 • En meer

2. Feed Them Social

Feed Them Social is een gratis WordPress plug-in waarmee je alle belangrijke sociale media feeds kunt beheren, inclusief Instagram. Eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Feed Them Social
Feed Them Social

Nadat je het hebt geïnstalleerd, selecteer je een sociaal netwerk om je toegangstoken te verkrijgen voordat je een shortcodeknop genereert. Kopieer en plak het vervolgens waar je het wilt weergeven. Je kunt de volgende dingen aanpassen om weer te geven:

 • Gebruikersfeed
 • Hashtag-feed
 • Locatiefeed
 • Aantal foto’s
 • Aantal columns

De premium-versie wordt geleverd met extra opties zoals:

 • Een laad meer knop
 • Foto’s en video’s weergeven in een pop-up
 • Meer afbeeldingen en video’s om in een feed weer te geven

De prijs begint bij €50 voor een enkele site.

3. Meks Easy Photo feed Widget

Meks Easy Photo feed Widget is een WordPress Instagram-plug-in die gemakkelijk te gebruiken en te beheren valt. Helemaal gratis en het helpt je om prachtige Instagram-feeds binnen een paar klikken weer te geven.

Meks Easy Photo Feed Widget
Meks Easy Photo Feed Widget

Om het te gebruiken, activeer je het na installatie,dan ga je naar het Widget-gebied en beheer je de details en opties. Je kunt ervoor kiezen om feeds, hashtags of combinaties weer te geven, het aantal kolommen te configureren, de afstand tussen afbeeldingen en al dat soort finetuning onderdelen  om die Instagram-content te laten knallen.

4. Smash Balloon Social Photo Feed

Smash Balloon, voorheen bekend als Instagram Feed, is een gratis WordPress-plug-in die je gebruikt om Instagram-berichten van je account te weergeven. Het wordt geleverd met een eenvoudige instelling, en maakt gebruik van ingebouwde shortcode-opties voor aanpassing, kan middelgrote of volledige foto’s weergeven, evenals een miniatuurweergave en meer. Nadat je het hebt geïnstalleerd, activeert u het met InstagramAccess Token en Instagram User ID om instellingen te configureren.

Smash Balloon Social Photo Feed

Ook deze plug-in heeft een premium versie. Deze wordt geleverd met functies zoals:

 • Hashtag-feeds
 • Bijschriften weergeven voor foto’s en video’s
 • Blokkeer berichten van specifieke gebruikers
 • Carrouselfunctie

De prijs begint bij €49 per jaar voor een website.

5. Social Feed Gallery

Nog een handige gratis WordPress Instagram plug-in. Social Feed Gallery biedt twee verschillende lay-outs om je feeds weer te geven, en laat je ook hashtag feeds maken. Het wordt geleverd met een installatie met een klik,  die automatisch je Instagram-accounttoken genereert en opslaat.

Social Feed Gallery

Premium wordt geleverd met functies zoals:

 • Meerdere Instagram-gebruikersaccounts
 • Meer galerij-indelingen
 • Afbeeldingsbijschriften weergeven
 • Laad meer knop en meer.

De prijs voor de Pro-versie begint bij €10 voor een sitelicentie.

6. Widget Social Slider

Social Slider Widget is een gratis Instagram-plug-in die de twaalf meest recente afbeeldingen van een account of hashtag toont.

Social Slider widget

Nadat je het hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je gewoon naar het Widgets-gebied en sleep je de Social Slider Widget naar je zijbalk. Pas vervolgens de instellingen aan, zoals gebruikersnaam, afbeeldingslay-outs en dergelijke, en je bent klaar!

7. WPZOOM Widget voor sociale feeds

Social Feed Widget van WPZOOM is een eenvoudige widget voor WordPress om je nieuwste Instagram opnamen weer te geven. Je kunt kiezen tussen 4 verschillende lay-outs:

 • Widgetgebied over de volledige breedte
 • 3 kolommen
 • 2 kolommen
 • 1 kolomweergaveWPZOOM

Om het te kunnen verbinden met je Instagram account, moet je na de installatie en activering, naar instellingen > Instagram Widget-pagina, waar je het vervolgens kunt verbinden met je Instagram-account.

 

Beoordeel dit artikel

Roger Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Reageer

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content