WPLounge
Twitter
Home » WordPress Algemeen » WordPress berichten automatisch op Twitter posten

WordPress berichten automatisch op Twitter posten

Het gebruik van Twitter is nog steeds populair en kan zorgen voor meer bezoekers en klantbetrokkenheid. Het kost alleen veel tijd om iedere dag tweets te versturen. Eén van de beste manieren om tijd te besparen is dan ook om tweets van je berichten of pagina’s te automatiseren. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In dit artikel zullen we uitleggen hoe je het posten op Twitter kan automatiseren. Omdat de meest gebruiksvriendelijke en snelle manier via een plugin is, zullen we de plugin WP Twitter Auto Publish gaan gebruiken. Ben je opzoek naar andere social media plugins? Lees dan ook eens de beste social media plugins voor WordPress. Om automatisch tweets te mogen versturen hebben we eerst toestemming nodig van Twitter. Hoe dat in z’n werk gaat leggen we in de volgende stappen uit.

Twitter applicatie aanvragen

Tweet botNa het installeren en activeren van de plugin WP Twitter Auto Publish, is de volgende stap het aanvragen van een Twitter applicatie. Dit is een wat ingewikkeld proces met veel stappen, volg de stappen zorgvuldig zodat het niet ergens mis kan gaan.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Twitter App maken

Ga naar apps.twitter.com en klik daar op ‘Create an app’ en klik vervolgens op ‘Apply’. In het volgende scherm kunnen we opgeven waarom we een Twitter applicatie nodig hebben. Hier kiezen we ‘Making a bot’ en klikken op ‘Next’. Controleer het volgende scherm of de gebruikers informatie juist is, zoals je Twitter gebruikersnaam en email. Als alles juist is ingevuld, klik je op ‘next’.

Doel van het Twitter project

Beschrijf het project en het doel van je applicatie. Als voorbeeld kan je de volgende tekst gebruiken:

I am using a WordPress plugin to publish posts automatically from blog to Twitter.
The plugin requires Twitter App to publish posts from WordPress to Twitter.
For this I must create an app and provide the app details 
such as API key,API secret,Access token and Access token secret.’
When a new post,custom post type or page is created at 
my WordPress site,it contains title,content,excerpt,images/videos etc. 
When clicking the ‘publish’ button on the right side of the post/page/custom post type.
The new post/page/custom-post-type will be published on the website as well as on Twitter.
The plugin allows to pre fill the tweet content by allowing tweet formats such as 
POST_TITLE ,PERMALINK etc,which will be replaced by the blog post’s contents 
and also it attach image/video to the tweet as per settings.

Kies onder ‘The specifics‘  de optie dat jouw applicatie de tweet functionaliteit gaat gebruiken zodat jouw website het recht krijgt om tweets te versturen. De rest van de opties zet je op ‘No’ zoals in de afbeelding hieronder. Klik vervolgens op Next.

Twitter app

Je krijgt nu een overzicht te zien van de Twitter API aanvraag. Als alles goed is ingevuld klik je op ‘Looks Good! Accepteer hier de algemene voorwaarden om je aanvraag in te dienen.

Twitter algemene voorwaarden

Na het accepteren van de voorwaarden zal je een e-mail ontvangen om je e-mail adres te bevestigen. Wacht hierna op een email van Twitter met de bevestiging dat het account goedgekeurd is.

Nieuwe Twitter App aanmaken

Zodra het account is goedgekeurd, ontvang je een email van Twitter en kan je vervolgens een nieuwe Twitter app aanmaken. Ga hiervoor naar developer.twitter.com en maak een standalone app aan via Projects & Apps.

Developer App Twitter

Als je een project naam hebt ingevoerd en op ‘complete‘ klikt zal Twitter starten met het generen van API sleutels en tokens.

Authentication Settings

Nu we een nieuw project aangemaakt hebben kunnen we de Authentication Settings gaan aanpassen. Deze instellingen zorgen ervoor dat jouw website URL de juiste rechten krijgt om automatisch tweets te gaan versturen. Activeer de instelling ‘Enable 3-legged OAuth’ en vul jouw website gegevens in. Het formulier moet er als volgt uitzien, vervang voorbeeld.nl in jouw web

Authentication Settings Twitter

App Permissions

App Permissions twitterNormaal gesproken heeft de App ‘lezen en schrijven‘ rechten. Wanneer dit niet het geval is bewerk dan de instelling ‘App permissions’ en verander de instelling in ‘Read and write’

Dit is alles wat betreft de Twitter app! Nu kunnen we de API sleutels gaan gebruiken in de WP to Twitter plugin.

WP Twitter Auto Publish Plugin

Installeer de WordPress WP Twitter Auto Publish plugin, als je dat nog niet gedaan had. Bij de instellingen van de plugin gaan we nu de API keys en de Access Token van je Twitter app invullen. Deze API keys en tokens kan je vinden in je Twitter app onder ‘Keys and Tokens”.

WP Twitter Plugin

Bij ‘Message format for posting‘ kan je opgeven hoe iedere automatische tweet eruit komt te zien. Wij kiezen hier voor de de titel van een bericht en de website URL van het bericht (permalink). Ook zal er een afbeelding van een bericht op Twitter geplaatst worden. Als alles goed is ingesteld kan je op SAVE klikken en zal hierna ieder bericht automatisch getweet worden!

Tot slot

Automatisch tweets versturen is vooral erg handig als je een website hebt waarbij je dagelijks berichten plaatst. Ieder bericht zal op Twitter verschijnen wat zorgt voor meer bezoekers en betrokkenheid bij je website. Mocht je toch problemen hebben met het opzetten van de Twitter app of API tokens, dan bieden wij eventueel ondersteuning op afstand aan om het probleem te verhelpen. Lees meer over Hulp op Afstand van WPLounge.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer