WPLounge
Home » WordPress Plugins » Recensies van Yelp op je WordPress-website

Recensies van Yelp op je WordPress-website

WordPress recensies Yelp

Yelp is een review-website met een focus op lokale bedrijven. Bedrijven kunnen op Yelp een profiel aanmaken, en gasten, klanten en patiënten kunnen zich aanmelden om een review te plaatsen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Yelp is een tijd actief geweest in Nederland, maar sinds 2016 focust het platform zich weer voornamelijk op de Verenigde Staten en Canada.

Gebruikers van Yelp worden ook wel Yelpers (of Yelpies) genoemd. Zij kunnen recensies plaatsen over bedrijven die op Yelp staan. Ook kunnen ze er foto’s en video’s plaatsen en met elkaar discussiëren over bedrijven. Yelp werd in 2004 in San Francisco opgericht door Russel Simmons en Jeremy Stoppelman, oud-medewerkers van PayPal.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Yelp in Nederland

Yelp is tussen 2011 en 2016 ook actief geweest in Nederland. Vanaf 2016 is Yelp zich weer voornamelijk gaan richten op bedrijven uit Noord-Amerika. Toch kan het zijn dat je voor een Amerikaanse klant een website maakt en reviews van Yelp wilt tonen op een WordPress-website. Zo heb ik laatst een website gemaakt voor een Amerikaans bedrijf dat ook een profiel op Yelp had. Zij wilden heel graag de recensies van Yelp op de website laten zien.

Yelp plugin voor WordPress

Yelp widget
Bron: WordPress.org

De gratis Yelp Reviews Widget-plugin helpt je bij het plaatsen van Yelp-reviews op je WordPress-website. Tijdens het toevoegen van de WordPress widget kun je je bedrijf zoeken en vervolgens selecteren. Vervolgens sla je de widget op en worden de reviews op je website getoond.

De onderstaande video laat zien hoe makkelijk het is om de Yelp-widget aan je website toe te voegen.

API-key van Yelp

Om de widget te laten werken, zul je wel eerst een API-sleutel van Yelp moeten ophalen. Deze kun je aanmaken door een Yelp “app” te maken. Hoe je dat precies doet, lees je op de website van Yelp. Deze API-sleutel zorgt ervoor dat de plugin verbinding kan maken met Yelp en de recensies kan ophalen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer