WPLounge
Feedback Company
Home » Reviews » Reviews verzamelen met Feedback Company

Reviews verzamelen met Feedback Company

Kortgeleden liepen we tegen een nieuwe WordPress-plugin aan die voor gebruikers van WooCommerce een interessante aanvulling kan zijn: Feedback Company. Met deze plugin kunnen bedrijven feedback verzamelen en desgewenst reviews tonen voor zowel het bedrijf zelf als voor de producten die men aanbiedt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Feedback Company; reviews verzamelen

Het hebben van reviews op productpagina’s is tegenwoordig voor shops erg belangrijk. Bezoekers en potentiële kopers lezen, voor men tot aanschaf overgaat, immers graag wat anderen van een product vonden met bijvoorbeeld de voor- en nadelen op een rijtje. Dit geeft potentiële kopers een gevoel van zekerheid en daarom kan dit soort feedback echt een boost geven aan je verkopen – als de eerdere bezoekers tevreden zijn natuurlijk ;-).

Downloaden

De plugin Feedback Company is eenvoudig te downloaden via de normale wegen, dus via het plugin-gedeelte in de wp-admin van je website of direct via de WordPress-website: https://nl.wordpress.org/plugins/the-feedback-company/.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Feedback Company downloaden

Daarna was het in eerste instantie wel even zoeken naar waar je de plugin verder kunt instellen. Uiteindelijk bleek dat er onder ‘Instellingen’ een sectie ‘Feedback Company’ wordt toegevoegd met daarin alle opties. Zoals het toevoegen van een Client ID- en Client secret-code die je kunt aanvragen via een mailtje naar [email protected]. Je kunt daarbij kiezen uit drie pakketten: Feedback (€ 39,- per maand), Pro (€ 99,- p/m) of Platinum (€ 249,- p/m). Bekijk de verschillen tussen de pakketten op de website van Feedback Company.

Feedback Company instelling

Tevens kun je hier instellen hoe groot de widget op de website moet worden getoond en of er daarbij 0, 1 of 2 reviews uitgebreider moeten worden weergegeven. Onderaan zie je een voorbeeld van de weergave op basis van de keuzes die je hebt gemaakt. De shortcode kun je kopiëren en plakken binnen (WooCommerce-)widgets op de plek waar je het blok op je website wilt weer laten geven.

Werking

Via een geautomatiseerde e-mail kunnen klanten die een aankoop deden vervolgens worden uitgenodigd hun ervaringen te delen. Alle binnengekomen feedback vind je terug in het klantportaal van Feedback Company al waar je als dat wenselijk is ook zelf weer kunt reageren op de reviews. De complete reviews komen op een bedrijfspagina terecht en je kunt de genoemde widget met de totaalscore en desgewenst een aantal reviews plaatsen op de website.

De productreview-module van Feedback Company geeft kopers de mogelijkheid een review over producten te schrijven en eventueel een foto toe te voegen. Het is overigens ook mogelijk een Vraag & Antwoord-module te integreren waar consumenten vragen kunnen stellen over een product en waarop je als verkoper op kunt antwoorden. Vragen en antwoorden kunnen vervolgens op de website worden geplaatst als extra service aan de bezoekers.

Voorbeeld

Wil je de plugin in de praktijk zien, neem dan eens een kijkje op de website LedWereld.nl. Daar werkt men al een tijdje met Feedback Company en zijn al veel producten voorzien van reviews:

Feedback Company reviews

Feedback Company is overigens ook nog eens een Google review partner wat onder andere betekent dat men de verzamelde review-data kan doorzetten naar Google en de Google Seller Ratings (de sterren in de betaalde zoekresultaten) kunnen tonen. Men biedt tevens de mogelijkheid sterren in de organische zoekresultaten (de zogenoemde Rich Snippets) te generen. Erg handig en goed voor je zichtbaarheid binnen de Google SERP!

Ook in de Google-zoekresultaten van LedWereld blijven de gevolgen van het gebruik van Feedback Company niet onzichtbaar:

Google SERP

Toepassing

Wij hebben inmiddels een account bij de Feedback Company en gaan de plugin binnenkort toevoegen aan de shop van WPLounge. Je kunt het dan dus direct volgen en zelf als bezoeker gebruiken. En mochten er opvallende zaken zijn die het vermelden waard zijn, dan laten we dat hier natuurlijk weten, net als onze algemene ervaringen met de plugin!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer