WPLounge
WordPress Watermerk Toevoegen
Home / WordPress plugins / Watermerk toevoegen aan je WordPress-afbeeldingen

Watermerk toevoegen aan je WordPress-afbeeldingen

Het is erg vervelend als je hard hebt gewerkt aan een mooie afbeelding en iemand kopieert hem zomaar, zonder erbij te vermelden dat de afbeelding van jou komt! Dit is geen legale manier van werken (mits copyright goed zit), maar er wordt vaak weinig tegen gedaan.

Een goede oplossing is het aanbrengen van een watermark op je afbeeldingen, waardoor iedereen kan zien dat de afbeelding van jou komt. Dit is geen standaardfunctie binnen WordPress, maar gelukkig is er een aantal goede WordPress watermerk plugins beschikbaar die automatisch een watermerk toevoegen aan je WordPress afbeeldingen. In dit artikel bespreek ik kort een aantal van deze plugins, zodat jij zonder zorgen je foto’s kunt uploaden!

Image Watermark

Image Watermark WordPress plugin
Image Watermark is een zeer populaire WordPress watermerk plugin, ontwikkeld door dfactory. De plugin stelt je in staat met één klik op de knop een watermerk toe te voegen aan alle afbeeldingen die je ooit hebt geupload, alsmede het automatisch toevoegen van een watermerk aan je nieuwe WordPress afbeeldingen. Het beheerpaneel is erg overzichtelijk: zo kun je zelfs de positie van het watermerk bekijken en door de preview weet je direct hoe het watermerk er op je foto’s uit zal zien. Image Watermark helpt je ook een handje in de strijd tegen copycats: zo kun je rechtermuis-kliks blokkeren, net als het slepen van afbeeldingen om ze op die manier te kopiëren. Al met al is Image Watermark een zeer complete oplossing voor het aanbrengen van een watermerk op je WordPress afbeeldingen!

Image Watermark beheerpaneel

Transparnet Image Watermark Plugin

Transparent Image Watermark WordPress Plugin

Je kunt gemakkelijk een watermerk toevoegen met de ‘Transparent Image Watermark plugin‘. De plugin biedt veel geavanceerde opties en een overzichtelijk optie paneel, waardoor de plugin makkelijk te gebruiken is. Wanneer je de plugin activeert en je watermerk instelt zal elke afbeelding die je upload naar je WordPress website automatisch het watermerk krijgen. Zorg ervoor dat de afbeelding wel goed zichtbaar blijft, breng dus subtiel een watermerk aan in de onderkant van je afbeelding. Deze gratis WordPress plugin is iets minder geschikt dan de Image Watermark plugin die ik hierboven besprak, omdat de Transparent Image Watermark plugin minder opties beschikbaar stelt in de gratis versie. Zo kun je geen watermerk toevoegen aan afbeeldingen die je voorheen naar je WordPress-website hebt geupload, tenzij je de PRO-versie aanschaft (voor $30). Image Watermark biedt deze functie – en nog een aantal andere functies – wel en is daarmee, mits je op zoek bent naar een goedkope en complete oplossing, de beste keus.

Download: WordPress Transparent Image Watermark plugin (gratis – WordPress.org plugin directory)

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en mede-oprichter van WordPress Lounge. Hij schreef samen met Wouter Postma het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer