WPLounge
Tijdlijn WordPress plugin
Home » WordPress Plugins » Tijdlijn toevoegen aan je WordPress-website

Tijdlijn toevoegen aan je WordPress-website

Tijdlijnen zijn oud, erg oud. Je vindt ze in veel geschiedenisboeken en vanaf nu ook op je WordPress-website. In dit artikel ga ik in op de verschillende mogelijkheden om een dynamische WordPress tijdlijn te maken, om gebruikers interactiever met de geschiedenis van jouw bedrijf of website om te laten gaan.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn talloze plugins die een dynamische tijdlijn aan je WordPress-website toevoegen, maar helaas is een aantal van deze plugins slecht gecodeerd. In dit overzicht noemen we een aantal plugins dat goed wordt gewardeerd door haar gebruikers. Om te beginnen, een aantal premium plugins. Deze kosten gemiddeld niet meer dan 20 dollar en zijn erg uitgebreid. Het is niet verkeerd om te betalen voor een plugin die veel voor je doet en veel opties heeft. Gratis plugins zijn leuk, maar hebben vaak minder goede support en je loopt het risico dat er op een dag geen updates meer verschijnen. Laat je dus niet afschrikken door een relatief laag aankoopbedrag.

Premium WordPress tijdlijn plugins

De premium WordPress plugins die ik noem, zijn allen te koop op [CodeCanyon]. CodeCanyon is een website van Envato, een bedrijf dat ook [ThemeForest] heeft opgezet en actief beheerd. Deze marktplaatsen zijn veruit de grootste in de WordPress wereld en je krijgt gegarandeerd een product als je betaald. Kortom: deze websites zijn te vertrouwen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Content Timeline – Responsive WordPress plugin ($19)

Content Timeline WordPress Plugin

Ik begin met de beste WordPress tijdlijn plugin die er op dit moment te vinden is: Content Timeline. Deze plugin is volledig responsive (laat ook niets weg op mobiele apparaten!) en heeft veel instellingen zodat je de plugin naar je eigen smaak kunt aanpassen. De tijdlijn is interactief met veel bewegende effecten en is goed gecodeerd. De plugin is ontwikkeld door ShindiriStudio, een Envato Elite author. Met bijna 3.500 verkopen en een gemiddelde rating van 3,97/5 is dit zeker een plugin om te overwegen. Je kunt veel doen met je content: maak bijvoorbeeld een tijdlijn door een aantal WordPress berichten aan te maken en deze in de tijdlijn te plaatsen.

Meer informatie: Content Timeline bekijken op CodeCanyon.com ($ 19) →

Timetable for WordPress ($ 29)

Timetable for WordPress

Timetable for WordPress is vooral geschikt voor het maken van timetables. Organiseer je een event zoals een festival of feest, dan kun je met de Timetable for WordPress plugin een overzichtelijke timetable toevoegen van verschillende zalen op verschillende tijden. Erg handig! De plugin bevat een front-end print mogelijkheid, waardoor bezoekers de timetable kunnen printen. Daarnaast is de timetable voorzien van een modern beheerpaneel, zodat jij gemakkelijk tijden kunt toevoegen en aanpassen.

Meer informatie: Timetable for WordPress ($ 29) →

Timeliner – WordPress tijdlijn plugin ($ 18)

Timeliner WordPress tijdlijn plugin

Timeliner stelt jou in staat een interactieve tijdlijn te maken van je berichten. Door het minimale, overzichtelijke uiterlijk kunnen bezoekers met jQuery effecten door je geschiedenis heen bladeren. Je kunt kiezen uit vier verschillende designs, die je vervolgens zelf kunt aanpassen middels CSS.

Meer informatie: Timeliner ($ 18) →

Gratis WordPress tijdlijn plugins

Er is ook een aantal gratis WordPress tijdlijn plugins beschikbaar, onder andere in de WordPress.org plugin directory. Ik bespreek er één, omdat de rest vrij veel op deze (Timeline Express) lijkt en Timeline Express eigenlijk meer dan voldoende kan en doet. Mocht je toch op zoek zijn naar andere gratis WordPress tijdlijn plugins, dan raad ik je aan op de Timeline-tag pagina in de WordPress.org plugin directory te zoeken.

Timeline Express (gratis)

Timeline Express WordPress Plugin Tijdlijn

Timeline Express geeft je de mogelijkheid geanimeerde tijdlijn elementen aan te maken. Het geheel ziet er zeer strak uit en kan met icoontjes worden gepersonaliseerd. De tijdlijn is volledig responsive en alleen verticaal. In het overzichtelijke beheerpaneel kun je tijdlijn elementen toevoegen. Deze verschijnen vervolgens automatisch op chronologische volgorde op je website. Een absolute aanrader!

Meer informatie: Timeline Express (gratis) →

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Scroll Up Skip to content