WPLounge
Tijdlijn WordPress plugin
Home » WordPress Plugins » Tijdlijn toevoegen aan je WordPress-website

Tijdlijn toevoegen aan je WordPress-website

Tijdlijnen zijn oud, erg oud. Je vindt ze in veel geschiedenisboeken en vanaf nu ook op je WordPress-website. In dit artikel ga ik in op de verschillende mogelijkheden om een dynamische WordPress tijdlijn te maken, om gebruikers interactiever met de geschiedenis van jouw bedrijf of website om te laten gaan.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn talloze plugins die een dynamische tijdlijn aan je WordPress-website toevoegen, maar helaas is een aantal van deze plugins slecht gecodeerd. In dit overzicht noemen we een aantal plugins dat goed wordt gewaardeerd door haar gebruikers. Om te beginnen, een aantal premium plugins. Deze kosten gemiddeld niet meer dan 30 dollar en zijn erg uitgebreid. Het is niet verkeerd om te betalen voor een plugin die veel voor je doet en veel opties heeft. Gratis plugins zijn leuk, maar hebben vaak minder goede support en je loopt het risico dat er op een dag geen updates meer verschijnen. Laat je dus niet afschrikken door een relatief laag aankoopbedrag.

Premium WordPress tijdlijn plugins

De premium WordPress plugins die ik noem, zijn allen te koop op CodeCanyon. CodeCanyon is een website van Envato, een bedrijf dat ook ThemeForest heeft opgezet en actief beheerd. Deze marktplaatsen zijn veruit de grootste in de WordPress wereld en je krijgt gegarandeerd een goed product als je betaald. Kortom: deze websites zijn te vertrouwen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WP Timeline – Responsive WordPress plugin ($25)

WP Timeline Plugin

Ik begin met één van mijn favorieten: de WP Timeline plugin. Deze plugin is volledig responsive (laat ook niets weg op mobiele apparaten!) en heeft veel instellingen zodat je de plugin naar je eigen smaak kunt aanpassen. De plugin heeft zo opties om de tijdlijn zowel verticaal als horizontaal weer te kunnen geven. Zodra je een tijdlijn hebt gemaakt kun je deze invoegen met behulp van de bijbehorende stortcode. Hierdoor zal je tijdlijn bij elke update automatisch aangepast worden. Aangezien dit een goed gecodeerde plugin is, zal WP Timeline werken met elk WordPress thema dat ook gebouwd is om codering standaarden te volgen. Met bijna 4.500 verkopen en een gemiddelde rating van 4.87/5 is dit zeker een plugin om te overwegen. Je kunt veel doen met je content: maak bijvoorbeeld een tijdlijn door een aantal WordPress berichten aan te maken en deze in de tijdlijn te plaatsen. 

Meer informatie: WP Timeline bekijken op CodeCanyon.com ($ 25) →

Cool Timeline Pro ($ 25)

Cool Timeline Pro plugin

Cool Timeline Pro heeft als doel om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om unieke tijdlijnen toe te voegen aan je WordPress-website. Als je dus op zoek bent naar een plugin met veel functies die kan worden gebruikt om tijdlijnen van alle soorten en stijlen te maken, dan zit je met Cool Timeline Pro goed. Met deze plugin kun je gemakkelijk verticale en horizontale tijdlijnen toevoegen om belangrijke data in je geschiedenis of de geschiedenis van je bedrijf weer te geven. Daarnaast kun je deze plugin ook gebruiken om een tijdlijn van je blogberichten te maken en content in een interessant design weer te geven. Via de instellingen heb je veel mogelijkheden om de content en lay-out aan te passen naar jouw wensen.

Meer informatie: Cool Timeline Pro ($ 25) →

Everest Timeline ($ 18)

Everest Timeline Plugin

Everest Timeline is misschien wel een van de meest aantrekkelijke WordPress tijdlijn plugins die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dit komt door de grote selectie van templates en de animatie-effecten die je kan gebruiken. Je kunt kiezen uit 13 animatie-effecten, 16 geanimeerde loader iconen en 14 verschillende datumformaten. Dankzij de shortcode generator is het weergeven van je tijdlijn zeer eenvoudig. De lijst met aanpassingsmogelijkheden gaat maar door, dus als je op zoek bent naar een zeer configureerbare tijdlijn plugin, dan voldoet Everest Timeline zeker aan die eis. 

Meer informatie: Everest Timeline ($ 18) →

Gratis WordPress tijdlijn plugins

Er zijn ook een aantal gratis WordPress tijdlijn plugins beschikbaar, onder andere in de WordPress.org plugin directory. Ik bespreek er één, omdat de rest vrij veel op deze (Timeline Express) lijkt en Timeline Express eigenlijk meer dan voldoende kan en doet. Mocht je toch op zoek zijn naar andere gratis WordPress tijdlijn plugins, dan raad ik je aan op de Timeline-tag pagina in de WordPress.org plugin directory te zoeken.

Timeline Express (gratis)

Timeline Express WordPress Plugin Tijdlijn

Timeline Express geeft je de mogelijkheid geanimeerde tijdlijn elementen aan te maken. Het geheel ziet er zeer strak uit en kan met icoontjes worden gepersonaliseerd. De tijdlijn is volledig responsive en alleen verticaal. In het overzichtelijke beheerpaneel kun je tijdlijn elementen toevoegen. Deze verschijnen vervolgens automatisch op chronologische volgorde op je website. Een absolute aanrader!

Meer informatie: Timeline Express (gratis) →

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer