WPLounge
Over de auteur WordPress
Home » WordPress Plugins » ‘Over de auteur’ box weergeven op je website

‘Over de auteur’ box weergeven op je website

Steeds meer blogs maken gebruik van zogeheten “Over de auteur” ruimtes. Dit is een vak waar een foto te vinden is van de auteur van het betreffende artikel, met links naar zijn/haar social media account en wat tekst. In het Engels heet dit vak de Author Box. Het is een goede manier om gastbloggers tevreden te stellen (hier kunnen ze een link kwijt) zonder dat ze een link in het artikel zelf hoeven te plaatsen. Er zijn veel verschillende WordPress-thema’s die je eenvoudig kunt gebruiken om je auteur bio te weergeven met standaard WordPress-functionaliteiten. In sommige thema’s is de functie echter niet ingebouwd of wil je misschien wijzigen hoe de auteur bio wordt weergegeven.In dit artikel ga ik in op de beste ‘Over de auteur’ WordPress plugins.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarom en wanneer heb je een ”Over de auteur” nodig?

Het zien van een echt persoon achter de inhoud helpt bij het opbouwen van geloofwaardigheid en versterkt de autoriteit van je website bij de lezers. Voor een WordPress-blog met slechts één auteur kan je gewoon een over de auteur ruimte toevoegen, maar voor een site met meerdere auteurs moet je onder elk bericht een informatievak voor auteurs toevoegen.

Dit helpt je lezers meer te weten te komen over individuele auteurs op je website. het biedt auteurs ook extra motivatie om vaker bij te dragen en te communiceren met de lezers.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Als je wilt dat meer lezers content delen, is de infobox voor auteurs een goede manier om schrijvers aan te trekken die op zoek zijn naar bekendheid en een nieuw publiek.

Toevoegen van over mij-pagina voor auteurs in berichten

WordPress is de beste website bouwer ter wereld vanwege de flexibiliteit en aanpassingsvermogen die het biedt. Er zijn veel verschillende plug-ins voor auteurs die je kunt gebruiken om een sectie met auteursinformatie toe te voegen. We laten je een paar mogelijkheden zien zodat je zelf kan kiezen welke het beste werkt voor jouw site.

Methode 1: Over de auteur-pagina toevoegen met behulp van WordPress -thema

Als je WordPress-thema wordt geleverd met een informatievak voor auteurs onder elk artikel, kan je die eenvoudig gebruiken om je biografie weer te geven. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je in WordPress naar Gebruikers en dan Alle Gebruikers. Vanaf hier moet je de gebruikers bewerken die je wilt wijzigen.

Blader in het profielbewerkscherm omlaag naar het gedeelte ‘Biografie’ om de bio van de auteur toe te voegen.

biografie
Schrijf in de biografie wat jij denkt dat belangrijk is

Vergeet niet op de knop ‘gebruiker bijwerken’ te klikken om je wijzigingen op te slaan. Je kunt nu elk artikel op je website bezoeken om je WordPress-themabeeld met biografie onder de inhoud te zien.

Methode 2: Auteursinformatie weergeven in een zijbalkwidget

Voor deze methode moet je de Meks Smart Author Widget plug in installeren en activeren. Na activering moet je de pagina Uiterlijk – Widgets bezoeken. Daar vind je de Meks Smart Author Widget onder de lijst met beschikbare widgets. Je moet deze widget toevoegen aan de zijbalk waar je de auteursinformatie wilt weergeven.

Meks Smart Author Widget

De widget wordt aangeleverd met een aantal opties. De belangrijkste optie die je moet aanvinken, is het selectievakje naast de optie Auteur automatisch detecteren. Klik op de knop opslaan om je widget instellingen op te slaan.

Methode 3: Toevoegen aan info-box voor auteurs in WordPress met behulp van een plug-in

Er zijn veel verschillende plug-ins voor een info-box. We zullen hier een paar plug-ins laten zien die wij het handigst vinden.

Author Bio Box

Eerst moet je de plug-in installeren en activeren. Na activering moet je naar de pagina Instellingen en dan Author Bio Box om de plug-in instellingen te configureren.

Author Bio Box

vanaf hier kan je de kleuren, gravatar-grootte voor de auteursfoto en locatie kiezen om de Biografie van auteurs weer te geven. Vergeet natuurlijk niet op te slaan.

Vervolgens moet je de pagina gebruikers en dan Alle gebruikers bezoeken en op de link bewerken klikken onder de gebruiker die je wilt wijzigen. Als je hier bent, moet je omlaag scrollen naar het gedeelte ‘Contact info’, vanaf hier kan je links toevoegen naar sociale mediaprofielen van de schrijver.

Social Media Schrijvers
Social media waar de schrijver uit kan kiezen

De plug-in toont alleen de pictogrammen voor sociale netwerken waar je een URL invoert.

Daarna kan je naar het gedeelte biografisch info scrollen om de bio van de auteur toe te voegen. Je kunt in dit veld ook HTML gebruiken om handmatig links toe te voegen of een eenvoudige HTML-opmaakopties te gebruiken.

biografie

Als je klaar bent, klik je op de knop gebruiker bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

Fancier Author Box by ThematoSoup

Fancier Author Box

Fancier Author Box is absoluut één van de beste author box plugins die je zult tegenkomen. De box ziet er goed uit en past zich aan de stijl van je website aan. Er is een gratis versie (Fancier Author Box) en er is een premium versie (Fanciest Author Box). De premium versie biedt natuurlijk meer mogelijkheden, maar de gratis versie is (zeker voor beginnende blogs) goed genoeg. Je kunt instellen of je de box boven of onder het artikel wilt hebben, of je de laatste artikelen van de auteur wilt tonen, of je social media icons wilt tonen en nog veel meer. Je kunt de kleuren gemakkelijk aanpassen met CSS.

De premium versie voegt nog een aantal functionaliteiten toe. De grootste toevoeging is de optie om tabs toe te voegen voor bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Google Plus. Daar kun je dan de laatste berichten tonen van de auteur op de betreffende social media accounts. De premium versie kost $ 10 en is te downloaden op CodeCanyon.

Downloaden: Fancier Author Box (gratis, WordPress.org) | Fanciest Author Box (premium, CodeCanyon.net)

Social Author Bio

Social Author Bio

De Social Author Bio plugin voegt een blok toe onder elk artikel. In de box zit standaard de avatar van de auteur en er zijn veel (custom) social media icons beschikbaar. Een ander voordeel van deze plugin is dat hij Google+ authorship toevoegt en dus een foto toont van de auteur in de zoekresultaten. Tevens is er een aantal shortcodes beschikbaar, kan je de grootte van de avatar aanpassen, custom links toevoegen en nog veel meer.

Downloaden: Social Author Bio (gratis, WordPress.org)

Custom About Author

Custom About Author

Custom About Author is volledig anders dan de vorige plugins die ik heb uitgelicht. De Custom About Author plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om zowel het profiel van de auteur te tonen, als een ander profiel. Je kunt dus onder elk artikel een algemeen stukje tekst plaatsen. Dit kan handig zijn als je bij een bureau werkt en je wilt dat alle artikelen op de naam van het bureau komen. Bij het stukje over de auteur wil je dan het profiel tonen van het bureau en niet van de auteur. Dat kan zeer gemakkelijk met de Custom About Author plugin. Je kunt ook HTML-code toevoegen en social media icons aanpassen.

Downloaden: Custom About Author (gratis, WordPress.org)

Beoordeel dit artikel

Roger Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

GOOSE heeft tot 1 augustus een Lifetime VPN deal: €139 eenmalig (normaal 899,95) 88% korting. Onbeperkt GOOSE VPN. – 30 dagen bedenktijd. Bekijk de deal

Scroll Up Skip to content