WPLounge
Over de auteur WordPress

Beste ‘Over de auteur’ WordPress plugins

Steeds meer blogs maken gebruik van zogeheten “Over de auteur” ruimtes. Dit is een vak waar een foto te vinden is van de auteur van het betreffende artikel, met links naar zijn/haar social media account en wat tekst. In het Engels heet dit vak de Author Box. Het is een goede manier om gastbloggers tevreden te stellen (hier kunnen ze een link kwijt) zonder dat ze een link in het artikel zelf hoeven te plaatsen. In dit artikel ga ik in op de beste ‘Over de auteur’ WordPress plugins.

Fancier Author Box by ThematoSoup

Fancier Author Box

Fancier Author Box is absoluut één van de beste author box plugins die je zult tegenkomen. De box ziet er goed uit en past zich aan de stijl van je website aan. Er is een gratis versie (Fancier Author Box) en er is een premium versie (Fanciest Author Box). De premium versie biedt natuurlijk meer mogelijkheden, maar de gratis versie is (zeker voor beginnende blogs) goed genoeg. Je kunt instellen of je de box boven of onder het artikel wilt hebben, of je de laatste artikelen van de auteur wilt tonen, of je social media icons wilt tonen en nog veel meer. Je kunt de kleuren gemakkelijk aanpassen met CSS.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

De premium versie voegt nog een aantal functionaliteiten toe. De grootste toevoeging is de optie om tabs toe te voegen voor bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Google Plus. Daar kun je dan de laatste berichten tonen van de auteur op de betreffende social media accounts. De premium versie kost $ 10 en is te downloaden op CodeCanyon.

Downloaden: Fancier Author Box (gratis, WordPress.org) | Fanciest Author Box (premium, CodeCanyon.net)

Social Author Bio

Social Author Bio

De Social Author Bio plugin voegt een blok toe onder elk artikel. In de box zit standaard de avatar van de auteur en er zijn veel (custom) social media icons beschikbaar. Een ander voordeel van deze plugin is dat hij Google+ authorship toevoegt en dus een foto toont van de auteur in de zoekresultaten. Tevens is er een aantal shortcodes beschikbaar, kan je de grootte van de avatar aanpassen, custom links toevoegen en nog veel meer.

Downloaden: Social Author Bio (gratis, WordPress.org)

Custom About Author

Custom About Author

Custom About Author is volledig anders dan de vorige plugins die ik heb uitgelicht. De Custom About Author plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om zowel het profiel van de auteur te tonen, als een ander profiel. Je kunt dus onder elk artikel een algemeen stukje tekst plaatsen. Dit kan handig zijn als je bij een bureau werkt en je wilt dat alle artikelen op de naam van het bureau komen. Bij het stukje over de auteur wil je dan het profiel tonen van het bureau en niet van de auteur. Dat kan zeer gemakkelijk met de Custom About Author plugin. Je kunt ook HTML-code toevoegen en social media icons aanpassen.

Downloaden: Custom About Author (gratis, WordPress.org)

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en mede-oprichter van WordPress Lounge. Hij schreef samen met Wouter Postma het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer