WPLounge
Beste sidebar widget plugins
Home » WordPress Plugins » Beste WordPress sidebar (widget) plugins

Beste WordPress sidebar (widget) plugins

De WordPress.org plugin directory telt op het moment van schrijven meer dan 55.000 WordPress plugins. Deze plugins zijn gratis en je kunt direct gebruiken op je WordPress website. Ben je op zoek naar één van de betere WordPress sidebar (widget) plugins, dan moet je echter nog flink zoeken: er zijn zo’n 970 plugins beschikbaar voor in de sidebar. In dit artikel vind je de beste WordPress widget plugins die je in de sidebar van je website kunt gebruiken.

Code Widget

Je kunt in de standaard tekst widget van WordPress HTML, CSS en zelfs Javascript kwijt, maar PHP code wordt niet uitgevoerd. De Code Widget plugin is iets uitgebreider dan de standaard WordPress tekst widget en voert PHP code uit. Ook is er de mogelijkheid voor het gebruik van shortcodes, terwijl de standaard tekst widget van WordPress dit nog wel eens weigert te doen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Downloaden: Code Widget (gratis)

Custom Twitter Feeds

Custom Twitter Feeds

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Er zijn veel plugins beschikbaar die Twitter koppelen met je WordPress website, waardoor je bijvoorbeeld een ‘volg mij op Twitter‘ knop kunt plaatsen. De Custom Twitter Feeds plugin laat je laatste Tweets zien op een elegante, stijlvolle manier. De plugin is gemakkelijk in te stellen en beschikt over een goede handleiding. Met deze plugin kun je ook je Facebook, Instagram en YouTube feed weergeven. Dit is een erg handige plugin voor in de sidebar van je website.

Downloaden: Custom Twitter Feeds (gratis)

UsersWP

UsersWP

Deze WordPress sidebar plugin voegt een ‘tabbed‘ widget toe aan de sidebar van je website. De plugin biedt tools om een gebruikersoverzicht, gebruikersprofielen, registratieformulieren en inlogformulieren te maken. Deze zijn allemaal onbeperkt, waardoor je dus meerdere inlogformulieren voor dezelfde website kan maken. De profielconstructor op basis van drag-and-drop combineert bijvoorbeeld goed met de verschillende shortcodes om profielen te bewerken en gebruikers te registreren. De profielen bevatten alle essentiële aspecten zoals avatars, profielafbeeldingen en optionele menu’s met tabbladen.

Downloaden: UsersWP (gratis)

Author Avatars

Author avatars plugin

Dit is een plugin die je niet vaak zult tegenkomen in lijstjes als het gaat om de beste WordPress widget plugins: de Author Avatars plugin. De plugin is erg simpel: het toont de avatars en een stukje tekst van de auteurs van je website. Een goede en simpele manier om extra interactie tussen je bezoekers en je auteurs te creëren. Er zijn een aantal instellingen die je kunt wijzigen, zoals het tonen van een link naar de pagina van de auteur. Op de auteurspagina staan alle berichten die de betreffende auteur heeft gepubliceerd.

Downloaden: Author Avatars (gratis)

Add to Any

Add to Any

Het kon niet ontbreken als het gaat om een lijst met de beste widgets: een social widget! De AddToAny plugin is één van de populairste WordPress plugins om social media knoppen aan je WordPress website toe te voegen. AddToAny is niet alleen een WordPress plugin; AddToAny is een complete social sharing dienst met talloze mogelijkheden. Het is ook mogelijk om AddToAny onder een bericht te tonen, of in de footer van je website.

Downloaden: AddToAny (gratis)

Google Calendar Events

Google Calendar Events

Google Calendar is een uitstekend platform om je events te plannen en met deze plugin voeg je hem toe aan je WordPress sidebar. Google Calendar Events is geen officiele plugin van Google, maar wordt veel gebruikt en ziet er zeer strak uit. De plugin heeft veel aanpassingsmogelijkheden en is op verschillende manieren te plaatsen: maar liefst drie verschillende widgets. De kalender is ook de plaatsen op een pagina, de grootte verandert automatisch mee.

Downloaden: Google Calendar Events (gratis)

Quotes collection

Quote collections

Een leuke toevoeging aan je WordPress website is het tonen van quotes in de sidebar. Deze widget plugin toont (op elegante wijze) quotes die je in het dashboard kunt beheren. Bezoekers kunnen direct doorklikken naar de volgende quote. Het is ook mogelijk om de quotes automatisch te laten verversen: je kunt zelf instellen om de hoeveel seconden dit moet gebeuren.

Downloaden: Quotes collection (gratis)

Google Maps

Google MapsLast but not least: de Google Maps widget plugin! Het is erg makkelijk om een Google Maps kaartje aan je website toe te voegen met deze plugin. Er is tevens een YouTube video beschikbaar met een uitgebreide handleiding, zodat je het maximale uit deze simpele plugin haalt.

Downloaden: Google Maps (gratis)

Tot slot

Dit zijn – naar mijn mening – de beste WordPress sidebar plugins. Natuurlijk zijn er enkele plugins die ik niet heb genoemd, ik geef je namelijk graag nieuwe informatie mee. Ben jij van mening dat ik een plugin ben vergeten die er absoluut bij moet staan? Laat een reactie achter en vertel waarom je vindt dat de plugin bij de beste WordPress widget plugins hoort en wellicht voeg ik hem toe!

Meer plugins:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Beste Jelle, Weet jij hoe ik de volg mij WP knop kan instellen, waar hij staat. Ik zou graag willen dat mensen mijn blog rechtstreeks kunnen volgen. Dan zie je het wp tekentje en dan volg GT Rovers staan (even mijn eigen naam gebruikt).

    Dank je wel voor je hulp

    Groetjes,

    GT Rovers

  • Beste Jelle,
    Mijn sidebar loop door dus als ik bv lates products in mijn pagina zet worden ze afgebroken. Weet jij raad? Grt, lilian