WPLounge
Beste WordPress sidebar plugins
Home » WordPress Plugins » Beste WordPress sidebar (widget) plugins

Beste WordPress sidebar (widget) plugins

De WordPress.org plugin directory telt op het moment van schrijven meer dan 29.500 WordPress plugins. Deze plugins zijn gratis en je kunt direct gebruiken op je WordPress website. Wil je de beste WordPress sidebar (widget) plugins, dan moet je echter nog flink doorzoeken: er zijn zo’n 970 plugins voor in de sidebar. In dit artikel vind je de beste WordPress widget plugins die je in de sidebar van je website kunt gebruiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

PHP Text Widget

Je kunt in de standaard tekst widget van WordPress HTML, CSS en zelfs Javascript kwijt, maar PHP code wordt niet uitgevoerd. De PHP Text Widget plugin is iets uitgebreider dan de standaard WordPress tekst widget en voert PHP code uit. Ook shortcodes worden uitgevoerd, terwijl de standaard tekst widget van WordPress dit nog wel eens weigert te doen.

Downloaden: PHP Text Widget (gratis)

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Latest Tweets

Latest tweets widget

Er zijn enorm veel plugins die Twitter koppelen met je WordPress website, waardoor je bijvoorbeeld een ‘volg mij op Twitter’ knop kunt plaatsen. De Latest Tweets plugin laat je laatste Tweets zien op een elegante, stijlvolle manier. De plugin is gemakkelijk in te stellen en komt met een handleiding. Dit is een erg handige plugin voor in de sidebar van je website.

Downloaden: Latest Tweets (gratis)

Tabbed Login Widget

Tabbed Login Widget

Deze WordPress sidebar plugin voegt een ‘tabbed’ widget toe aan de sidebar van je website. Er zijn drie tabs: login, register en forgot. Deze plugin heet Tabbed Login Widget en dit is een plugin die veel wordt gebruikt, omdat gebruikers hierdoor niet langer naar www.domeinnaam.nl/wp-login.php hoeven te gaan om in te loggen. Door zijn/haar inlog gegevens simpelweg in te vullen in de widget, wordt de gebruiker ingelogd. Het is voor bezoekers ook mogelijk om zich te registreren en natuurlijk is er ook een ‘wachtwoord vergeten’ tab.

Downloaden: Tabbed Login Widget (gratis)

Author Avatars

Author avatars plugin

Dit is een plugin die je niet vaak zult tegenkomen in lijstjes als het gaat om de beste WordPress widget plugins: de Author Avatars plugin. De plugin is erg simpel: het toont de avatars en een stukje tekst van de auteurs van je website. Een goede en simpele manier om extra interactie tussen je bezoekers en je auteurs te creëren. Er is een aantal instellingen die je kunt wijzigen, zoals het tonen van een link naar de pagina van de auteur. Op de auteurspagina staan alle berichten die de betreffende auteur heeft gepubliceerd.

Downloaden: Author Avatars (gratis)

 

Add to Any

Add to Any

Het kon niet ontbreken als het gaat om een lijst met de beste widgets: een social widget! De AddToAny plugin is één van de populairste WordPress plugins om social media knoppen aan je WordPress website toe te voegen. AddToAny is niet alleen een WordPress plugin; AddToAny is een complete social sharing dienst met talloze mogelijkheden. Het is ook mogelijk om AddToAny onder een bericht te tonen, of in de footer van je website.

Downloaden: AddToAny (gratis)

Google Calendar Events

Google Calendar Events

Google Calendar is een uitstekend platform om je events te plannen en met deze plugin voeg je hem toe aan je WordPress sidebar. Google Calendar Events is geen officiele plugin van Google, maar wordt veel gebruikt en ziet er zeer strak uit. De plugin heeft veel aanpassingsmogelijkheden en is op verschillende manieren te plaatsen: maar liefst drie verschillende widgets. De kalender is ook de plaatsen op een pagina, de grootte verandert automatisch mee.

Downloaden: Google Calendar Events (gratis)

Quotes collection

Quote collections

Een leuke toevoeging aan je WordPress website is het tonen van quotes in de sidebar. Deze widget plugin toont (op elegante wijze) quotes die je in het dashboard kunt beheren. Bezoekers kunnen direct doorklikken naar de volgende quote. Het is ook mogelijk om de quotes automatisch te laten verversen: je kunt zelf instellen om de hoeveel seconden dit moet gebeuren.

Downloaden: Quotes collection (gratis)

Facebook Members

Facebook Members plugin

Facebook Members laat je – zonder ingewikkelde codes – een Facebook like box toevoegen aan je WordPress sidebar. Je hoeft dus zelf niet moeilijk te doen met codes en er is een handleiding beschikbaar voor het gedeelte dat jij nog moet doen om de plugin werkend te maken. Facebook Members is geen officiële plugin van Facebook, maar inmiddels wel meer dan 300.000 keer gedownload. Er zijn een aantal instellingen die je kunt aanpassen, zoals de kleur en het formaat van de box.

Downloaden: Facebook Members (gratis)

Google Maps

Google MapsLast but not least: de Google Maps widget plugin! Het is erg makkelijk om een Google Maps kaartje aan je website toe te voegen met deze plugin. Er is tevens een YouTube video beschikbaar met een uitgebreide handleiding, zodat je het maximale uit deze simpele plugin haalt.

Downloaden: Google Maps (gratis)

En jij?

Dit zijn – naar mijn mening – de beste WordPress sidebar plugins. Natuurlijk zijn er enkele plugins die ik niet heb genoemd, ik geef je namelijk graag nieuwe informatie mee. Ben jij van mening dat ik een plugin ben vergeten die er absoluut bij moet staan? Laat een reactie achter en vertel waarom je vindt dat de plugin bij de beste WordPress widget plugins hoort en wellicht voeg ik hem toe!

Meer plugins:

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

2 reacties

  • Beste Jelle, Weet jij hoe ik de volg mij WP knop kan instellen, waar hij staat. Ik zou graag willen dat mensen mijn blog rechtstreeks kunnen volgen. Dan zie je het wp tekentje en dan volg GT Rovers staan (even mijn eigen naam gebruikt).

    Dank je wel voor je hulp

    Groetjes,

    GT Rovers

  • Beste Jelle,
    Mijn sidebar loop door dus als ik bv lates products in mijn pagina zet worden ze afgebroken. Weet jij raad? Grt, lilian

X