WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress 4.8 “Evans”

WordPress 4.8 “Evans”

WordPress 4.8 Evans

Vandaag is WordPress 4.8 “Evans” gereleased. Deze nieuwe update biedt allerlei handige verbeteringen aan WordPress Widgets en andere onderdelen van WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zo is er nu een visuele editor voor Tekst-widgets. Voorheen moest je hier nog handmatig HTML-code invoeren om bijvoorbeeld een afbeelding of een link toe te voegen. Daarnaast zijn er nu speciale video- afbeelding- en audio-widgets. Ook het invoegen van links in je WordPress-berichten en pagina’s wordt een stuk makkelijker, doordat de “grens” van een link nu beter wordt weergegeven dankzij “Link Boundaries”. Tot slot is het Nieuws-gedeelte van je WordPress Dashboard verbeterd: hier worden nu ook WordPress-gerelateerde events bij jou in de buurt getoond, zoals meetups en WordCamps. In dit artikel lees je alles over deze update van WordPress!

WordPress 4.8 “Evans”

Zoals altijd wordt deze nieuwe versie van WordPress vernoemd naar een jazz-artiest. WordPress 4.8 “Evans” verwijst naar jazzpianist William John “Bill” Evans.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Widgets

De grootste vernieuwing in WordPress 4.8 zit hem in de manier waarop je widgets kunt gebruiken. Zo zijn er drie nieuwe widgets bij gekomen: de Image-, Video- en Audio-widgets. Deze widgets maken het makkelijk om een afbeelding, video of audiofragment aan je sidebar toe te voegen. De onderstaande afbeelding toont de verschillende nieuwe widgets.

Widget Updates in WordPress 4.8

Behalve drie nieuwe widgets is ook de “Text”-widget geüpdatet. Je kunt hier nu (eindelijk!) gebruikmaken van de WordPress Editor zoals je deze ook gebruikt bij het maken van een bericht of pagina. Je hoeft nu niet meer handmatig HTML-code toe te voegen voor het aanmaken van bijvoorbeeld een lijst of een hyperlink. Als je dat wilt kun je nog steeds HTML toevoegen via het “Text”-tabje, net als bij het schrijven van een pagina of bericht.

Link Boundaries

Een andere zeer welkome verbetering in WordPress 4.8 heet “Link Boundaries”. Deze simpele nieuwe feature maakt het makkelijker om te zien waar een link begint en/of ophoudt. Met de nieuwe functie “link boundaries” wordt dit een stuk makkelijker! Zie ook onderstaande video van WordPress.org voor een demonstratie.


WordPress-events bij jou in de buurt

Een andere kleine vernieuwing is het feit dat je nu WordPress-events bij jou in de buurt te zien krijgt in je WordPress Dashboard. Je ziet onder andere WordCamps, WordPress Meetups en andere relevante evenementen langskomen. Erg handig als je je wat meer wilt gaan oriënteren op de WordPress Community!

WordPress events bij jou in de buurt
Je kunt nu snel zien welke WordPress-gerelateerde events er bij jou in de buurt op de planning staan.

WordPress Meetups zijn kleine lokale evenementen waar over WordPress wordt gesproken. Meestal is er achteraf een borrel. Wil je meer leren over WordPress of met specialisten praten en netwerken? Een meetup is een hele handige manier om WordPress-gebruikers bij jou in de buurt te leren kennen. In Nederland zijn er verschillende WordPress Meetups. Eén van de bekendste Nederlandse WordPress Meetups is de WordPress Meetup Nijmegen. Deze meetup wordt georganiseerd door [Savvii] en Yoast, twee WordPress-bedrijven uit Nijmegen (en omgeving). Een meetup is gratis om te bezoeken. Wij raden je absoluut aan om een WordPress meetup te bezoeken!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer