WPLounge
WordPress 4.8 Update
Home / WordPress Algemeen / WordPress 4.8: Nieuwe widgets!

WordPress 4.8: Nieuwe widgets!

Het is zover: WordPress 4.8 komt eraan! De eerste beta is zojuist gereleased en dus is het de hoogste tijd om het een en ander over deze update te vertellen. WordPress 4.8 wordt de grootste update van 2017 tot zover en bevat een aantal aangename vernieuwingen.

Nu de WordPress 4.8 beta 1 is gereleased, weten we dat de officiële release van deze WordPress update rond 8 juni zal plaatsvinden.

Visual Editor in de Tekst-widget

Het is eindelijk zo ver: de Visual Editor komt naar de Tekst-widget. Het is op dit moment (WordPress 4.7) niet mogelijk om tekst dikgedrukt/cursief te maken, een link in te voegen, of om een lijst te maken als je geen HTML-kennis hebt. Er is een aantal WordPress plugins die de Visual Editor al naar de tekst-widget brachten, maar vanaf nu zit dat dus standaard in WordPress. Een aangename verrassing!

Nieuwe widget voor afbeeldingen

afbeelding-widget-wordpress-48Nog een wijziging aan de WordPress widgets: WordPress heeft een nieuwe widget ontwikkeld met een media uploader. Het is vanaf nu mogelijk om afbeeldingen uit de media-bibliotheek te selecteren of direct te uploaden vanaf de widget pagina. Gebruikers hebben dus geen HTML-kennis meer nodig om een afbeelding toe te voegen aan de sidebar van hun WordPress-website.

Het is mogelijk om een titel toe te voegen, zodat de widget er compleet uitziet. Je kunt nu zonder moeite bijvoorbeeld banners of social media icons uploaden naar de sidebar.

Nieuwe video widget

Video Widget in WordPress 4.8We zijn nog niet klaar met de sidebar: WordPress heeft nóg een nieuwe widget toegevoegd. De Video Widget laat je gemakkelijk video’s plaatsen in je WordPress sidebar. Je kunt zelf een video uploaden (niet aan te raden), of een video selecteren vanaf YouTube of Vimeo.

Een interessante toevoeging, waarbij WordPress belangrijke stappen zet om aan de vraag van gebruikers te voldoen.

WordPress Nieuws in het Dashboard verbeterd

Het WordPress Dashboard bevat al jaren een nieuws widget. De feed toont je belangrijke WordPress nieuwsberichten. In WordPress 4.8 heet deze widget “WordPress Events and News” en kun je er naast WordPress nieuws, ook WordPress evenementen vinden, zoals WordCamp.

 

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en mede-oprichter van WordPress Lounge. Hij schreef samen met Wouter Postma het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer