WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Waarom je het maken van een website wilt uitbesteden aan een specialist

Waarom je het maken van een website wilt uitbesteden aan een specialist

Het bouwen van een website vergt specialistische kennis en ervaring en kost veel tijd. Het overgrote deel van de ondernemers heeft deze expertise niet in huis en kiest ervoor om het laten maken van hun website uit te besteden. Bij een uitbesteden van een website productie hoef je zelf geen tijd te besteden aan het oplossen van technische problemen, layout imperfecties, enzovoort; je wordt volledig ontzorgd.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hier een aantal voordelen van het laten maken van je website;

  • Tijdsbesparing. Het bouwen van een website neemt veel tijd in beslag. Wanneer je onvoldoende ervaring en expertise hebt op het gebied van websites ontwerpen en bouwen bespaar je enorm veel tijd door dit uit te besteden. 
  • Uniek design. Wanneer ondernemers zelf een website maken gebruiken ze hiervoor standaard templates. Het nadeel is dat hierdoor je website weinig onderscheidend is omdat zo’n design ook door de concurrent gebruikt wordt. 
  • Custom functies. Unieke functies zoals het toevoegen van een agenda of afsprakenmodule zijn beperkt wanneer je zelf je website bouwt. Wanneer het maken van jouw website uitbesteed aan een specialist worden al jouw specifieke wensen gerealiseerd. 
  • Creatieve inzichten. Dankzij jarenlange ervaring zal een website specialist met nieuwe creatieve ontwerpen en unieke inzichten komen die jouw website nog aantrekkelijker maken. Creatieve inzichten en frisse ideeën waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan gedacht had.
  • Gemak. Met alleen een nieuwe website ben je er nog niet. Je zult ook hosting nodig hebben en een domeinnaam moeten registeren. Wanneer je het maken van je website uitbesteed aan een specialist zal deze ook dit soort bijzaken voor je uit handen nemen. 
  • Geen investeringen in licenties. Er zijn gratis content management systemen waarmee je standaard websites zelf kunt bouwen, waaronder uiteraard ons geliefde WordPress. Voor het bouwen van een op maat gemaakte website heb je echter niet voldoende aan deze gratis opties, ook niet in WordPress. Je zult daarvoor licenties en programma’s moeten aanschaffen. De kosten hiervan lopen snel op. Wanneer je het maken van je website uitbesteedt aan een specialist hoef je zelf deze investeringen in licenties en prijzige programma’s niet te doen. 
  • Veiligheid. Het is van belang dat jouw website voldoende beveiligd is door middel van bijvoorbeeld een SSL certificaat. Dit geeft je website een betrouwbare uitstraling en zo voorkom je dat er gegevens van klanten kunnen gaan lekken. Een specialist zorgt ervoor dat jouw website veilig is en geen foutieve codes bevat. 
  • Updates en back-ups. Om ervoor te zorgen dat jouw website actueel en snel blijft is het belangrijk om regelmatig updates uit te voeren. Tevens is het nodig om back-ups van de website te maken, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Zowel het uitvoeren van updates als het maken van voldoende back-ups schiet er vaak bij in wanneer je zelf een website beheert. Een specialist voert ook back-ups en updates voor je uit.
  • Kwaliteit. Misschien heb je een neefje of buurjongen of zelfs een stagiaire in dienst die aangeeft een website te kunnen bouwen. Dit levert over het algemeen websites op die niet van professionele kwaliteit zijn. Ook schieten zij vaak tekort in het onderhouden van de website en worden belangrijke updates niet meer uitgevoerd. Goedkoop is in dit geval ook duurkoop omdat de website daardoor niet hoog gaat scoren in Google en je dus geen nieuwe klanten of omzet op gaat leveren. Investeren in een specialist die je website gaat bouwen verdient zich dubbel en dwars terug.

SEO uitbesteden, maak je website goed vindbaar in Google

Als je jouw website helemaal naar wens hebt laten bouwen is het tijd om je website goed vindbaar te laten maken in de zoekmachines. Want dankzij hoge posities binnen Google gaat jouw website ook daadwerkelijk aanvragen en sales opleveren. Het grote voordeel is dat je alle expertise onder één dak hebt. Genoeg redenen dus om het maken van je website en het optimaliseren van SEO uit te besteden aan een specialist. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Nofie.nl is de expert op het gebied van SEO uitbesteden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer