WPLounge

SSL

SSL is een afkorting voor voor Secure Socket Layer. SSL is een middel om de communicatie tussen de server en bezoekers op je site te versleutelen. Zo kunnen de gegevens onderweg niet lekken. Wil je je website van SSL voorzien? Dan zijn er een paar vereisten:

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
  • Een eigen domeinnaam
  • Een website in de private_html of een snelkoppeling naar public_html
  • Een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat wordt door verschillende bedrijven uitgegeven. De prijzen variëren sterk. Dure certificaten beschikken, naast een sterk algoritme, soms over een garantie. Wanneer het certificaat wordt gekraakt ligt de onkostenvergoeding aanzienlijk hoger dan bij andere aanbieders.

Wanneer de bovenstaande punten geregeld zijn is je website bereikbaar op https://www.{jouwdomeinnaam}.nl en is alle traffic naar je site versleuteld.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Beveiligde verbinding - slotje in de browser
Het slotje in de browserbalk geeft aan dat de connectie veilig is.

De browser geeft nu ook aan dat de connectie beveiligd is, met een klein slotje voor de URL.

SSL definitie

Waarom een SSL verbinding?

Het gaat om beveiligingsrisico’s. Tussen de webserver en de bezoekers is er een grote datastroom. Wachtwoorden kunnen vrij gemakkelijk achterhaald worden. Zeker wanneer meerdere mensen op één netwerk zitten kan er d.m.v. netwerk sniffers veel vertrouwelijke data worden binnengehaald. Om die reden kun je het beste een SSL-beveiligde verbinding gebruiken, om die veiligheidsrisico’s op te vangen. De datastroom wordt op deze wijze gecodeerd en kan (zolang er geen hacking aan te pas komt) er niets gebeurden. In de tussentijd is een SSL opgenomen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De verplichting luidt dat informatie via een beveiligde connectie verstuurd moet worden.