WPLounge
maximaal één categorie
Home » WordPress Plugins » Maximaal één categorie per blogbericht

Maximaal één categorie per blogbericht

Standaard kun je in WordPress zo veel categorieën aan een bericht toekennen als je wilt. Als je een blog met meerdere auteurs hebt en je wilt meer “consistency”, kan het handig zijn om te zorgen dat er maar één categorie kan worden gekozen per bericht. In dit artikel lees je hoe je dat afdwingt met behulp van een handige WordPress plugin.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarom?

maximaal één categorie
Maximaal één categorie

Waarom zou je maar één categorie per bericht toestaan? Dit kan meerdere redenen hebben. Veel bloggers raden je aan om per bericht één categorie te kiezen. Dit zou beter zijn voor SEO. Ik denk zelf dat dat onzin is :-), maar voor jou en je bezoekers is het wel beter om consequent te zijn in hoe je je content organiseert. Zo weten je bezoekers je artikel beter te vinden.

Een andere reden om slechts één categorie toe te staan is wanneer je een artikelwebsite beheert, en je niet wilt dat mensen hun eigen artikel een oneerlijk voordeel geven door dit aan meerdere categorieën toe te voegen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Maximaal één categorie per bericht toestaan

Om maximaal één categorie toe te staan bij WordPress-berichten, installeren we de plugin Categories Metabox Enhanced. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Instellingen » Categories Metabox Enhanced.

Hier kun je instellen hoe iemand een categorie kiest voor een artikel. Standaard is dit een checkbox, waarbij je er meerdere kunt selecteren. Kies je voor “Radio”, dan kan er nog maar één categorie geselecteerd worden.

Checkbox vs radio
Links: Standaard, Rechts: Radio button

Select

Naast “Radio” kun je ook kiezen voor “Select”. In plaats van een lijst (zoals te zien in de afbeelding hierboven) krijg je dan een dropdown menu met alle categorieën. Dit heeft hetzelfde effect; er kan slechts één categorie gekozen worden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer