WPLounge
YouTube logo

YouTube-video’s in je WordPress-mediabibliotheek weergeven

YouTube logo
YouTube

Als je een YouTube-kanaal hebt is het kinderlijk eenvoudig om die video’s in WordPress te “embedden”. Je hoeft alleen de URL van de YouTube-video in de WordPress editor te plakken en WordPress maakt er automatisch een video van. Toch is het omslachtig om eerst naar YouTube te moeten gaan om de link van je filmpje te kopiëren.

In dit artikel lees je hoe je je YouTube-video’s in je WordPress-mediabibliotheek kunt tonen. De plugin (Remote Media Libraries) die we hiervoor gebruiken ondersteunt overigens ook Vimeo, Dailymotion en Flickr. Installeer de plugin en activeer deze op de gebruikelijke manier.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

YouTube-kanaal importeren

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Media > Remote Libraries. Klik bovenin op “Add new“. Hier vul je de informatie in, zoals in de afbeelding. Wij gebruiken als voorbeeld het YouTube-kanaal van wpbeginner.com (waar ik ook op het idee kwam om dit artikel te schrijven).

YouTube importeren
Vul de informatie in die gevraagd wordt (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Zoals in de afbeelding hierboven te zien, selecteer je “YouTube Basic” en vul je het YouTube User ID in. Als je niet zeker weet of je het correct hebt ingevuld, klik dan rechtsboven op “Validate”. De plugin zal dan voor je checken of het door jou ingevulde account actief is. Klik nu op “Publiceren“.

Waar vind ik de video’s?

Misschien was je al aan het zoeken, maar de video’s worden pas zichtbaar zodra je een pagina of een bericht aan het maken en/of bewerken bent. Klik op “Media toevoegen” en je zult merken dat er een nieuwe optie bij is gekomen: “Insert YouTube videos“.

YouTUbe in mediabibliotheek.
De YouTube-filmpjes.

Klik op een video om deze in je pagina en/of bericht te “embedden”. Je kunt ook zoeken op titel en beschrijving, deze heeft de plugin automatisch overgenomen van YouTube.

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

Reageer