WPLounge
Home » WordPress Plugins » WordPress social media buttons

WordPress social media buttons

Er zijn een groot aantal plugins beschikbaar om social media-buttons op je WordPress-website te integreren. Het kan veel extra bezoekers opleveren wanneer mensen je artikelen liken, sharen en tweeten. Een like of share wordt immers ook zichtbaar in de tijdlijn van de vrienden van de persoon die iets deelt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wij zetten een aantal plugins op een rij die social media buttons toevoegen aan je WordPress-website.

Grow Social

Grow Social Plugin

Grow Social (vroeger bekend als Social Pug) is een plugin waarmee je gemakkelijk social media-buttons aan je website kunt toevoegen. Een gave functie van de plugin is om gemakkelijk het aantal shares weer te geven, dit versterkt de sociale bewijskracht van je blogs. Met de gratis versie van de plugin kun je social share buttons toevoegen van de vier grote social media platformen: LinkedIn, Pinterest, Twitter en Facebook. Je kunt ervoor kiezen deze aan het begin of aan het einde van je blog weer te geven, of zwevend aan de zijkant. Met de premium versie heb je toegang tot 14 van de grootste sociale netwerken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Voordelen

 • Mooi modern gebruikersinterface en iconen;
 • Plugin geeft aan hoevaak jouw bericht geshared is.
Nadeel

 • Andere plugins bieden meerdere social media netwerken aan.

Shareaholic

Shareaholic plugin

Shareaholic is een bekende plugin die door duizenden websites gebruikt wordt. Naast het toevoegen van zwevende en geïntegreerde deelknoppen, krijg je ook een heel pakket aan tools meegeleverd die je engagement kunnen stimuleren: deelknoppen, volgknoppen, analyses, etc. Als je op zoek bent naar extra opties om inkomsten te genereren, kan de plugin uitkomst bieden. Shareaholic kan je helpen door bijvoorbeeld gesponsorde content met jouw gecreëerde content te mengen.

Voordelen

 • Extra’s om geld te verdienen;
 • Maximaal 14 milliseconden extra laadtijd.
Nadeel

 • Het ontbreken van een knop om meteen te Twitteren.

MashShare

De MashShare-plugin bestaat grotendeels uit basisfeatures die gratis zijn, maar als je uitgebreidere features wilt, kun je de premium versie overwegen. Deze plugin is erg geschikt als je geen geld over de balk wilt smijten voor functionaliteiten die je toch niet nodig hebt. De plugin wordt geleverd met deelknoppen van de bekende social media platforms en zorgt er bovendien voor dat de laadtijd van je website niet achteruit gaat.

Voordelen

 • Knoppen laden snel door ingebouwde cashing;
 • Mogelijkheid om social media knoppen overal op je site te plaatsen.
Nadeel

 • Betalen voor de premium functies als je een uitbreiding wilt van de gebruikelijke deelknoppen.

Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons

Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons plugin

Deze plugin is, in tegenstelling tot de lange naam, makkelijk in gebruik. De plugin zorgt ervoor dat bezoekers makkelijk naar je social media profielen kunnen navigeren en je pagina’s en artikelen kunnen delen. De plugin geeft ondersteuning voor meer dan 200 social media platformen, waaronder YouTube, Instagram en Twitter. Wat deze plugin bijzonder maakt, is dat je gemakkelijk het ontwerp kan aanpassen naar jouw wensen (in de premium-versie). Als je bijvoorbeeld een blog over honden hebt, kun je er voor kiezen om knoppen van honden te laten zien. De Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons is een echte aanrader.

Voordeel

 • Een van de meest aanpasbare plugins op het gebied van zichtbaarheid.
Nadeel

 • Niet mogelijk een minimum in te stellen voor tellers voor aantal keer gedeeld of aantal volgers.

Social Media Flying Icons

De Social Media Flying Icons wordt met 30 verschillende stijlen voor knoppen geleverd. Deze selectie bevat een aantal unieke en leuke stijlen, zoals hartjes en sterren. Bovendien levert de plugin een vliegende animatie, wat de aandacht trekt van de bezoekers wanneer deze op je landingspagina terecht is gekomen.

Voordelen

 • Uitgebreide selectie creatieve ontwerpen;
 • Grootte iconen aanpasbaar.
Nadeel

 • Weinig aanpasmogelijkheden.

En jij?

En welke social media-plugin gebruik jij? Wij horen graag wat jouw ervaringen zijn met social media buttons, laat een reactie achter!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer