WPLounge
Home » Tutorials » WordPress website versnellen met CloudFlare

WordPress website versnellen met CloudFlare

Websites die op WordPress draaien kunnen bij een grote hoeveelheid content vaak traag worden. Ook wij van WordPress Lounge hadden hier steeds meer last van, tijd dus voor een Content Delivery Network (CDN). Wij maken gebruik van de gratis versie van CloudFlare.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een Content Delivery Network zorgt er voor dat je “statische” content wordt ge-cached, en daardoor sneller wordt geladen. Je content wordt verspreid over datacenters over de hele wereld. Iemand uit Nederland krijgt de data voorgeschoteld van de server in Amsterdam, en iemand uit Los Angeles krijgt data van een server in Los Angeles. Dit maakt je website sneller, veel sneller.

CloudFlare CDN
De locaties van alle servers van het CDN van CloudFlare (meer).

Bijna alle grote websites gebruiken tegenwoordig een CDN. Voor de kleinere websites heeft CloudFlare een gratis versie. Ook is er een WordPress-plugin die het je extra makkelijk maakt. Deze plugin zorgt er ook voor dat wanneer je op “SPAM” klikt bij reacties, dat dit gedeeld wordt met het hele CloudFlare-netwerk, zo word je niet alleen zelf beschermd tegen spam, maar ook de rest van het netwerk.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Installeren

Om CloudFlare voor jouw website te gebruiken, maak je eerst een account aan op CloudFlare.com en vul je de URL van je website in. CloudFlare vertelt je dan welke DNS records er nu zijn ingesteld voor je website. Let op: Controleer goed of CloudFlare ze correct heeft ingesteld! Als dit zo is dan bevestig je dit en vertelt CloudFlare welke nameservers je moet aanpassen naar de nameservers van CloudFlare.
Het aanpassen van je nameservers gaat meestal via het controlepaneel van je hosting-partij. Bij onze hosting-partij (Savvii) stel je zoiets in via de website. Vraag voor meer informatie de support afdeling van je hosting partij. Heb je een WordPress hosting pakket, zoals een pakket van Savvii, dan heb je daar support bij.

Zodra je je nameservers hebt aangepast kan het tot 24 uur duren voor CloudFlare is geactiveerd (lees; voordat je hosting-partij de nameservers gewijzigd heeft). Wij hebben geen downtime gehad, maar het kan zo zijn dat je website daardoor tijdelijk onbereikbaar is.

CloudFlare houdt voor je in de gaten of de nameservers gewijzigd zijn, zodra dat het geval is krijg je een mail van CloudFlare.

Rocket Loader

CloudFlare biedt je ook de mogelijkheid om een beta-functie uit te testen; Rocket Loader. Onze website werd daar veel sneller door. Het betreft een functie in ontwikkeling, dus na het inschakelen hiervan is het van belang dat je je website even doorloopt om te kijken of alles nog werkt.

Rocket Loader zorgt er namelijk voor dat JavaScript asynchroon wordt geladen.

“In the past, if any one of these third party apps was slow to load, no matter what you did to improve your own site’s performance, they could drag you down. While this lag is annoying on desktops, it kills you on a mobile device. Think of it this way: each one of those connections to another third party service is another opportunity for your mobile phone provider to screw up.” 

CloudFlare zegt zelf dat “third party”-toepassingen je website veel trager kunnen maken, wat je ook gedaan hebt om je website te versnellen of optimaliseren. Wij hebben dit zelf ook ervaren, zoals met onze Facebook Like Box en de social media-buttons die je onderaan ieder bericht op WordPress Lounge vindt. Rocket Loader zorgt ervoor dat deze toepassingen niet zo zeer sneller laden, maar wel dat de rest van je pagina geen hinder ondervindt tijdens het laden.

Meer over RocketLoader lees je in dit blogbericht van CloudFlare.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

GOOSE heeft tot 1 augustus een Lifetime VPN deal: €139 eenmalig (normaal 899,95) 88% korting. Onbeperkt GOOSE VPN. – 30 dagen bedenktijd. Bekijk de deal

Scroll Up Skip to content