WPLounge

Dashboard

Het Dashboard in WordPress is de beginpagina van de omgeving waarin je je website beheert en aanpassingen kunt maken. Deze omgeving noemen we de admin-omgeving.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het dashboard is daarvan de beginpagina.

Vaak noemt men de gehele admin-omgeving van WordPress “dashboard”, maar dit is dus onjuist!

Wat is er in het Dashboard te doen?

Het dashboard is de beginpagina van je WordPress admin-omgeving. Je vindt hier een overzicht van de laatste activiteit op je website. Denk hierbij aan de meest recente reacties, recent geplaatste berichten en welk thema je gebruikt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit het Dashboard snel een nieuw bericht aan te maken en op te slaan als concept. Erg handig voor een idee dat je te binnen schiet, maar waarvoor je nu geen tijd hebt. Je maakt snel een concept aan om er de volgende keer aan verder te werken.

 

Snel Concept
Een versneld concept schrijven in het Dashboard van WordPress.

 

Subpagina’s van WordPress Dashboard

Behalve de hoofdpagina – die ik zojuist beschreef – van het Dashboard, is er ook de subpagina “Updates“. Hier zie je welke plugins en thema’s geüpdatet moeten worden. Ook als WordPress zelf aan een update toe is, zul je vanuit hier je website kunnen updaten naar de nieuwste versie.