WPLounge
Home » WooCommerce Handleiding » WooCommerce “accounts” instellingen

WooCommerce “accounts” instellingen

De WooCommerce instellingen voor “Accounts” zijn de instellingen die te maken hebben met de accounts van klanten in je webshop. Ze kunnen ook als “gast” afrekenen (zonder een account aan te maken), maar voor terugkerende klanten is een account handig; zo hoeven ze niet steeds het adres opnieuw in te vullen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via Ă©Ă©n van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WooCommerce accounts instellingen

De eerste instelling (te zien in de afbeelding hierboven) zou automatisch goed moeten staan als je de WooCommerce-pagina’s op de juiste wijze hebt aangemaakt. Dit is de pagina waarop je klanten hun account kunnen aanpassen en bijvoorbeeld het wachtwoord kunnen wijzigen.

Account endpoints

WooCommerce account endpointsNet als “Afrekenen” heeft ook de “account”-pagina meerdere “endpoints”. Deze vul je in zoals op de afbeelding hier rechts te zien is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Je vult hier de URL-tekst in voor de verschillende pagina’s die onder de “Mijn account”-pagina hangen, zoals “Bekijk bestelling”, “Bewerk account” en “Adres wijzigen”.

Standaard staan deze URL’s in het Engels. In het voorbeeld hier rechts heb ik ze vertaald naar het Nederlands. Let op; hier mogen geen spaties of speciale tekens in.

Registratie-opties

Vervolgens vind je op deze pagina nog de “Registratie-opties”. Hier bepaal je waar klanten zich kunnen registreren op je webshop.

WooCommerce Registratie-instellingen

 

In de afbeelding hierboven zie je de instellingen voor het registreren (klik voor groter). Zo kun je bepalen of men kan registreren op de “Afrekenen”-pagina en/of de “Mijn account”-pagina. Bovendien kun je voor terugkerende klanten een herinnering tonen op de “Afrekenen”-pagina, zodat ze niet vergeten in te loggen.

Ook kun je instellen dat de gebruikersnaam automatisch wordt gegenereerd op basis van het e-mailadres. Daarnaast kan er automatisch een wachtwoord worden aangemaakt (zo niet, dan kiest de klant zijn wachtwoord zelf). Uiteraard kunnen klanten hun wachtwoord altijd nog wijzigen.

 


 

« Terug naar WooCommerce Handleiding

Partners